Akututryckning

Igår kväll fick jag hastigt ge mig iväg till stackars Marie som hade haft oturen att välta ut en stor kopp hett thevatten över sitt ben. Jag beordrade in henne i duschen och satte mig i bilen och pratade med henne hela vägen. Det var lite svårt att hålla hastighetsbegränsning på Nynäsvägen med en gråtande Marie i telefon ska jag säga. Väl framme kunde jag i allafall konstatera att hon inte behövde uppsöka sjukhus i allafall. Men en kraftig rodnad över hela baksidan av låret och en rejäl sveda såklart. Hon hade tur i oturen. Men hennes säng där skulle sitta och dricka teet var rejält blöt så hon fick följa med hem till oss och sova. Vi avslutade kvällen med nybakad äppel kaka och nytt the. 

I kväll håller jag på att tvätta så det är upp och ner till tvättstugan men jag passar på att prata lite i telefon under tiden. Det blir roligare då. Jag har pratat med min faster och bjudit hem henne på lunch på lördag. I morgon ska jag gå till frissan i bagis innan det är dags att gå till körsången

Reafynd

Jag är så himla glad..... Det är fredagkväll och en lugn och skön helg väntar och jag har hittat en billig jättefin vinterjacka på rean. En blå som passar fint till min virkade mössa och vantar. Efter att ha köpt jackan så gick in på Åhléns och där hittade jag ett par snygga boots för 120 spänn. Perfekt för mina vinterstövlar är sönder så när det är slaskigt ute blir jag blöt om fötterna. Nu sitter jag och myser i soffan med ett glas rött och en liten skål med krispiga ostbågar och läser en bra bok. Det gäller att ta vara på livets goda stunder! Särskilt efter en jobbig arbetsvecka. 
I morgon kväll ska Uffe och jag gå på Stadsteatern och se vden med Helena Bergström. Min födelsedagspresent från Uffe och Pär. Det ser jag fram emot. 
Ja då blev man 52 år

Det är skönt att fylla år en söndag. Jag kunde sova en stund på morgonen och fick ta det lite lugnt på fm. Uffe och jag tog en Ida promenad  till Bea där jag handlade lite, en målarbok och lite tuschpennor till Alma. När jag kom hem så,sydde jag en liten väska som jag stoppade ner det i plus lite andra pysselgrejor. En liten flygväska, bra att ha på den långa flygresan till Peru tänkte jag. 

Klockan två kom min kära mamma med blomma och presentkort på böcker och kort därefter kom Marie, Gabriel och Alma. Marie hade köpt jättefina skinnhandskar.  Sen kom syrran och Magnus och Emil med blommor och bokpresentkort med. Roligt att få träffa Emil och så kunde jag ge honom hans julklapp. Sen fikade vi och hade det mysigt. Uffe lagat födelsedagsmiddag till mig och nu sitter jag och har det bra i soffhörnan med en spännande bok. 

Det är alltid trevligt att fylla år. Det är roligt att bli uppvaktad och jag har fått massor av hälsningar från mina vänner. En blombukett från jobbet också. Det känns fint att bli ihågkommen. 
Januarikalas

En härlig fredagkväll med hela huset fullt av mina älskade barn och barn barn. Jag tycker det är så fantastiskt roligt. Bästa födelsedagspresenten när alla är samlade omkring mig. Här sover Marie, Sanna, Claes och Tuva i vardagsrummet och Pär i sitt rum. I kväll har vi varit och firat ett annat kärt barn. Fina duktiga Moa som idag har tagit sin sjuksköterske examen. Hurra för henne och tur för alla patienter som kommer att få möta henne. Om några veckor kommer hon att börja arbeta på Stockholms sjukhem. 

Ett årskalas
Igår var vi ett snöigt och blåsigt Uppsala och firade vår lilla prinsessa Tuva. I present fick hon en spargris och ett bankkonto samt en varm fleecetröja. Moster Marie kom med en jättefin gunghäst som det tyvärr saknades skruvar till så den får hon gunga på en annan dag. 
Idag har jag Ida och varit hos mamma på em. Jag hade handlat en gardinstång och några nya gardiner på Hemtex som hade slutrea. Så mamma fick nya gardiner i kök, matrum och arbetsrummet för det facila priset av 200 kr. Det blev så fint. Sen fixade jag nya visare till Moraklockan och så passade jag på att virka en mobiltröja till hennes mobil och virka in hennes headset också. 

Nu är det vanliga arbetsveckor framöver som väntar.... Men till helgen blir det roligheter igen. Uppsalafamiljen kommer på fredag och på söndag blir det födelsedagskalas igen.Trettondagen

Så skönt med en ledig dag mitt i veckan och inget inplanerat. Ingen tvättstuga eller städning bara hemmamys. Jag haft tid att läsa en bok, virkat en halv vante och på em gjorde jag lite smycken. 

I söndags var Marie här och lagade mat till sig hon fick ihop 20 stycken matlådor som hon kan ta fram och värma när hon kommer hem från jobbet. 


I morgon börjar Sanna jobba igen..... Jag förstår inte att det redan har gått nästan ett år. På lördag ska vi fira Tuvas ettårsdag hon fyller  ju egentligen på onsdagen veckan därpå men jobbar ju alla och på detta vis får hon ju fira tre gånger. På lördagen med släkten, söndagen med kompisar och så på födelsedagen då. 


Ja nu är julen slut, till helgen får den väl dansa ut för denna gång. Nu får man vänta till påsken då blir det några dagar ledigt igen. 

Ett nytt år

Jag sitter i soffan med en kopp kaffe efter att ha varit på långpromenad med Uffe och Ida.
Ett nytt år gör att jag reflekterar över det som har gått och det som nu är påbörjat. Vad hände förra året och vad kommer att ske detta. Positiva och negativa saker. Förväntningar och farhågor. 
Det absolut största händelsen förra året var att Tuva föddes och jag blev mormor. Så mycket känslor... Lycka, kärlek, stolthet,oro och jag inser att man är en liten del i det stora hela som är meningen med livet, att nya generationer föds. 
2014 var ett bra år, ett år för återhämtning och eftertanke. 
Varje nyår ger mig också tankar på hur jag ska leva för att må bra något som som många andra också gör. Man ger nyårslöften... Börja träna, gå ner i vikt, sluta röka etc etc....
Mina tankar för året får bli, att finnas för alla de jag har omkring mig och att ta vara på varje dag. Göra saker man mår bra av, äta bra, yoga, sjunga. Det här året vill jag börja måla igen, jag ska måla en tavla till Pär. Sätta igång att sy av alla tyger jag samlat på mig och göra fina saker av alla pärlor jag har. 
Jag känner alltid en förväntan och en viss oro inför ett nytt år och undrar vad 2015 kommer att ge. 

Nu är mina tankar nedskrivna och kaffet är uppdrucket så nu ska jag ta bilen och köra till Uppsala och titta på Tuva när hon går. 

Gott Nytt År!!

RSS 2.0