Födelsedag och födelsedag

Idag var jag tillbaka på jobbet igen efter en några dagar hemma i soffläge. Skönt, även om jag inte är så jättepigg så känns det väldigt mycket bättre. Nu ska jag jobba kvar i arton arbetsdagar innan jag börjar på mitt nya jobb i början av maj.  Men det är med lite blandade känslor jag går därifrån. Jag kommer att sakna brukare och kollegor men det finns annat som jag inte kommer att sakna ett dugg. 
Som stressen och toalettstädningen.
 Idag fyller min svärmor 82 år och igår var vi där och åt tårta och passade på att fira Uffe som fyllde 56 år.  Fast jag tycker att det har varit trist födelsdagsväder för dem regn, regn och regn. 
Den här arbetsveckan och  nästa är bara fyra dagar till helgen är det påsk och då är man ledig i fyra dagar. Vi åker en sväng till landet och kanske vi sover över det  är beroende på vädret. Är det som nu då är det inte så mysigt, blött, kallt och fuktigt. Vi får väl se hur det blir. Umgås med barn och familj gör vi i vilket fall var vi nu än är. 


Hosta, feber och snorig näsa

Jäkla skitförkylning!! Jag har just skrivit ner en lång gnäll litania och den tänker jag verkligen inte publicera här. Men nu känns det faktiskt lite bättre för det är som mamma säger bara man får gnälla lite så.... Pär har cyklat iväg för att köpa lite glass och en veckotidning till mig det blir jag glad för.  Och ska man se positivt på saker och ting vilket jag mestadels gör så är det ju jättebra att jag är sjuk nu och inte om tre veckor när vi ska flytta. 

Pelargonlycka

Söndagkväll..... Klockan närmar sig läggdags, jag har precis hämtat upp tvätten från tvättstugan. Skönt att ha det fixat inför veckan. Idag var det inte vår ska jag säga mulet, nollgradigt och isvindar som blåste. Brrr inte kul alls. 
I går kom Malin och hennes mamma och hämtade mig och så for vi till Sune Tryggs handelsträdgård i Tungelsta, som är ett pelargon paradis ett stort växthus med bara pelargoner. Jag bara stod och tittade på alla blommorna när jag klev in där, helt fascinerad. Det var svårt att välja en eller två för alla var så himla fina. Så det blev en hel låda. 

Väl hemma igen, satte jag ner alla fina blommor i krukor och kärl och placerade ut dem i hela lägenheten. Det blev så fint. Dagen avslutade med middag för Malin, Magnus och Philip. 
Vår lilla middagsgäst blev lite trött efter middag och lek så han passade på att krypa ner i vår lilla barnsäng en stund. 
Författar event på Oscars

Nu är det snart dags att flytta tillbaka till bagis igen den 13 april får vi hämta nycklarna. Det blir spännande att få det som är nytt och fixat i lägenheten.


Igår var jag och hälsade på i stugan en stund, pratade lite med grannarna och åkte sen vidare till Uppsala och hängde lite med Tuva och hennes föräldrar. Jag skjutsade Sanna till Ikea med en liten omväg till Knivsta för vi babblade så mycket att vi missade avfarten på motorvägen. Sanna köpte en byrå till Claes som de skruvade ihop medans jag försökte roa Tuva efter bästa förmåga. 


Ikväll har jag varit med Malin på författarevent det är alltid kul att höra författarna berätta om sina böcker. En kul överraskning var att Kia var där också. Hon hade bokat utan att säga något. 

Första vårdagen

8 mars internationella kvinnodagen, 16 grader varmt och strålande sol. Som gjort för att åka till landet men det får bli nästa söndag istället. Jag åkte iväg till tungelsta för att köpa penseer på handelsträdgården, men de hade inga hemma ännu. Lite konstigt tyckte jag eftersom de hade börjat sälja dem på torget i Svedmyra. Det fick bli en liten kruka med blå anemoner att ställa på balkongbordet i stället. 
Därefter åkte jag vidare hem till syrran och Janne. Efter att ha druckit en kopp te, så tog syrran och en långpromenad i vårsolen. 

Igår tog jag T banan till Farsta och köpte mig en ny BH, den gamla gick sönder när jag skulle sätta på mig den på morgonen. Lite surt  eftersom en ny kostar 350 kronor. Men men en BH måste man ju ha. Efter det gick jag och handlade fläsk och paltbröd som jag tog med mig hem till mamma. 
Sen skyndade jag mig hem igen för att laga middag, fläskfile med potatisgratäng, innan det var dags för Uffe mig och Cecilia att åka iväg till Oscarsteatern för att se komedin Kom igen Charlie med Robert Gustavsson. Jag hade fått fribiljetter av en jobbarkompis. Släktträff på lördagen

I fredags fick jag äntligen åka och möta Marie på Arlanda, det känns bra att ha henne hemma igen. Men hon hade nog gärna stannat kvar ett tag till. Hon har haft en fantastiskt resa och hon är så nöjd. Med sig hem hade hon köpt tyger som jag hade bett henne göra och så hade hon plockat frukt i familjen trädgård och tagit med till oss för att vi skulle få smaka, jättestora passionsfrukter och kaktus frukt det smakade mycket gott.

Igår var vi hemma hos mamma och fikade. Så mamma fick träffa Tuva och få se henne gå. Marie visade bilder och berättade hur hon har haft det i Peru. 
Idag har jag kört hem Marie och hennes väskor och flyttat tillbaka Pär och hans grejor, så nu är det som det ska vara igen. 
Jag hade tänkt ta en långpromenad med Ida på em men det den kraftiga blåsten gjorde att det blev en kort sväng. Det var verkligen inte skönt ute. Jag sydde en lite väska med korthållare och portmonnä till Tuva istället. 
RSS 2.0