Hela Sverige skramlar

Ja bion var bra och det var skoj att träffa Malin och prata lite. Men de följande dagarna var mindre roliga för då bröt en rejäl förkylning ut. Jag jobbade på men på torsdagen gick jag hem från jobbet. Sen har jag hostat och snorat men idag var åter på jobbet och nu känns det ok. Det bästa med förkylningar är att de går över. I går kväll var vi på stor insamlingsgala på Globen och det var en så häftig upplevelse. Jättebra artister och härlig musik och det bästa är att det samlades in så otroligt mycket pengar 40 miljoner till alla människor som är på flykt. Uffe skrev på som månadsgivare till UNHCR. Det är viktigt att fortsätta att stödja och som de sa igårkväll "Ingen kan göra allt men alla kan göra något"




Hösten och svamparna är här nu

Nu är jag hemma igen efter härlig helg på landet med bästa vännen Annette
Jag känner på så pigg och glad, det har varit så skönt väder varmt och soligt. Det är så härligt att gå i skogen jag har plockat lingon, blåbär och trattisar. 



Ringblommor är mina favoriter. De lyser så fint i mina lådor och rabatter. 
I morgon ska jag träffa en annan fin vän. Malin och jag ska gå på bio. 

Små fina gula

Annette och jag kom fram till ett soligt och varmt Tärnsjö  igår. Efter att ha ätit lite lunch hos Thaitanten och njutit av solen i hammocken så tog vi en tur ut i skogen. Vi hittade massor av lingon, lite blåbär och ca tio trattkantareller men på väg tillbaka till bilen då fann vi dessa fina små gula. Lycka!



Sen grillade vi lax och fina späda grönsaker från Annettes kolonilott och det regnade inte. :-)

Aj oj

Idag har jag varit hos tandläkaren, jag har haft tandvärk sen förra veckan i en tand som var lite provisoriskt lagad så jag var rätt säker på att tanden skulle behövas dras ut. Jo mycket riktigt det var det tandläkaren sa så han gav bedövning och och jag förberedde mig på att höra knaket när tanden drogs ut men det klickade till och tandläkaren sa - oj! Då hade tanden bakom går sönder halva tanden hade gått av. Så tandläkaren lagade den istället för att dra ut den andra och sa sen att jag fick gå hem och känna efter om tandvärken gick över annars fick jag komma tillbaka och dra ut dn en annan dag. Veckorna går så fort, halva september har gått redan. I söndags när vi var och hälsade på i Uppsala så gick vi till parken med Tuva. Det var så varm och behagligt väder och vi satt länge på en gräskulle där i parken och tittade på Tuva när hon sprang upp och ner med sin nya rosa väska som jag hade sytt i helgen. 


På lördag ska jag åka till landet med bästa vännen Annette, vi har ju det som tradition att åka till landet en helg på hösten. Uffe dömer handboll i helgen. Ja och sen det inte så många helger kvar innan vi vi bommar igen för vintern, den  sista helgen i oktober. 

Bästa helgen

I lördags hämtade jag Sanna vid busstationen i Östervåla sen gick vi till Tempo och handlade kyckling och potatissallad till vår lunch och lax att grilla till middag. Mätta och glada tog vi våra korgar och hinkar och gick till skogen och letade kantareller samt plockade en del blåbär också. Sen var planen att måla färdigt lekstugan men då började det regna så måla får vi göra en annan gång. Men grillade det gjorde vi i alla fall  vi satt under parasollet och hade det riktigt mysigt trots regnet. Middagen blev jättegod, laxpaket och lite nyupptagen potatis. 

Söndagmorgon vaknade vi båda tidigt och gick upp och åt frukost och gjorde oss i ordning för att åka till marknade i Ulva. Tyvärr var det inte så skönt väder, blåsigt, kallt och småregnigt. Så jag köpte en mössa och vantar och det var riktigt skönt att dem på sig även om det kändes lite tidigt. Vi blev inte där så länge Claes och Sanna skulle låna bilen för att åka till Ica och Ikea. Tuva och jag hade det så roligt vi lekte och lekte, också tog vi en promenad med Ida och sen gick vi och gungade lite i parken. Hon är så himla go och glad och det var absolut inga problem att hänga lite med mormor medan mamma och pappa var iväg. 



Idag var jag inte lika morgonpigg klockan halvåtta knackade det på dörren och oj va Ida skällde. Utanför dörren stod Kicki som har hälsokostbutiken här i Tärnsjö och undrade om jag var klar för att åka iväg och hämta lite hästskit. Men det var jag ju inte då så Kicki fick åka iväg till sina hästar och jag åt lite frukost, klädde på mig och stoppade in Ida i bilen och så åkte vi iväg. 
Väl där....det var lite trixigt att hitta så visade Kicki in mig i hagen och så for hon iväg för att öppna affären och där stod jag i gödselhög men tre otroligt nyfikna och sällskapliga hästar som bluffade och puffade på mig för att få mig att förstå att står man i deras hage så borde man åtminstone haft en morot med sig, vilket jag lovade att jag skulle ha nästa gång. 

Idag har jag fixat i trädgården och så har jag plockat blåbär och målat lite på tavlan. Det har varit  en skön och solig dag. Igår var det mössa och vantar och idag shorts och sandaler. 





Septemberhelg

Fredagkväll med middag från Thaitanten och ett glas gott rödvin till, en skön avslutning på dagen och så har jag  äntligen  börjat på att måla Pärs hjärtetavla. När jag var ner till byn för att handla middag, så var jag på ICA och blev inspirerad av Anne-Marie som jobbar där och stickar massor av sockor på sin fritid så nu har jag köpt ett jättemjukt fint garn och stickor och ska sätta igång att sticka ett par små sockor till Tuva. 





Det är så skönt att vara här på landet. Ida och jag har det så bra. I morgon kommer Sanna då ska vi plocka svamp och måla lekstugan en gång till och på söndag ska vi gå på marknaden vid Ulva kvarn som vi brukar. 

En ledig dag

Full fart hela dagen........ Klockan 7 tvättstugan, 8.30 sjukgymnasten inne i stan. 9.30 tillbaka till tvättstugan, klockan 11 kom målaren och fixade lite skavanker i köket. Under tiden han var fixade jag lite hemma. Klockan två var jag på vårdcentralen sen åkte jag till mamma och hjälpte henne lite med datorn. Lite middag innan Uffe och jag åkte in till stan för att gå på en fantastisk konsert med Jill Johnson. Men det allra bästa denna dag är att Claes har tagit körkort. Bra gjort! 




Kurs och kör

I dag har jag varit på kurs hela dagen, och jag var så trött i huvudet när jag åkte hem. Väl hemma fixade jag middag, åt lite snabbt och cyklade iväg till kören. När jag började sjunga så var jag inte trött längre, det är så härligt, lycko endorfinerna frigörs.  I morgon kväll ska Uffe och jag till Bervald hallen för att lyssna på Jill Johnson. Det ser jag fram emot. 

Första september



Tisdagkväll.... Vi övningkörde till tyrestaskogen i kväll och Ida fick springa lös en stund innan vi körde vidare hemåt. En kort liten snutt på motorvägen fick Pär testa testa att köra ikväll. I går körde vi också och då hälsade vi på Cecilia på Lindevägen en liten stund. Jag har fixat ett litet blomarrangemang med fetbladsväxter ikväll och så har jag knåpat ihop ett halsband och ett par örhängen men snart är den här kvällen slut och det börjar bli dags att sova. Kvällarna går så fort. I morgon ska jag gå på kurs och sen har jag semester några dagar. Då ska jag vara på landet och fixa lite inför våren. 


RSS 2.0