Fredagkväll

Äntligen fredag......när jag kom hem efter jobbet så satte jag mig i på balkongen  med min nya veckotidning och ett glas vitt och njöt av vårsolen. Det var så skönt och avkopplande efter en ganska lång och seg vecka med en kvardröjande förkylning. 

Efter en stund kom Uffe och sa att middag var klar. Ibland har man det bra. Nu ska jag sova så jag är pigg i morgon för jag ska upp tidigt och lämna Ida till en arbetskamrat och sen ska vi hjälpa Marie och Gabriel och flytta och när vi är klara så ska vi ut till  Hemfosa och fira min storasyster som fyller pensionär i morgon. 

Trädgårds inspiration och pyssel


Äntligen så börjar förkylningen att ge sig, lite hosta och heshet kvar bara.  Så någon körsång blev det tyvärr inte igårkväll, det hade inte låtit så bra. Men igår tog jag bussen till trädgårdsmässan och gick runt i ett par timmar och tittade på allting där. Det var kul även om jag nästan ångrade mig när jag kom in för det var så otroligt mycket folk men det blev bättre efter en stund. 
Jag köpte lite fröer och spadar och lite annat och så blev jag lite inspirerad till dagen pyssel när jag såg en monter där de sålde kvastar, krattor och spadar med stickade handtag. 


Det här hade jag med mig hem från mässan. 

Idag har jag kokat soppa och bakat bröd som jag bjöd pysseltanterna på. Vi hade som vanligt en mysig eftermiddag med prat och mycket skratt, särskilt när jag skulle förklara hur jag fick till passformen på mina virkade handtag.  
Uffe och Ida har varit på landet i helgen och fixat med vårt nya kök. Sen åkte det till Stallarholmen och åt middag med svärmor.  Men nu är de hemma och allt är som vanligt igen.  Det kändes lite tomt igårkväll Pär var ute med sina kompisar och kom inte hem föränns vid halvfyra på morgonen. Det var tyst och lugnt och egentligen ganska skönt men kändes lite ensamt faktiskt. 

I morgon får Marie och Gabriel  nycklarna till sin nya lägenhet. Spännande! Jag ser fram emot att få se den. Nästa helg ska vi hjälpa dem att flytta. 

Snorigt och hostigt

Ja nu är våren här och jag blir förkyld som jag brukar. Så nu är jag hemma från jobbet några dagar. Trots en igensnorad näsa så är det ändå härligt att man kan ta en promenad med lilla hunden och titta på blåsipporna och njuta av allt det vackra nu på våren. 


 Men till helgen hoppas jag att förkylningen har blivit bättre för då har jag tänkt gå på trädgårdsmässan, vara med på Stockholms kulturnatt och sjunga med kören på Skeppsholmen och på söndag har jag bjudit hem mina pysseltanter på soppa och pyssel. 

Igår ringde Marie från Härnösand och berättade att hon har börjat blogga. Så nu kan man gå in och läsa vad hon har gjort och titta på bilder.    http://mariegustafsson.blogg.se 
Som Marie sa det är bra att man kan läsa vad hon gör nu när hon är pluggar och vi inte hinner ses så ofta. 
Nu är det vår

På väg hem.... till stan igen. Vi har haft en fin helg på landet som vi avslutade med att laga och äta middag hos familjen Nordqvist. Soppa och pannkakor.  

Hela lördagen vårstädade jag trädgården.  Det var så härligt att rensa bort allt torkat och visset och se allt det nya späda gröna titta fram. Det var ett riktigt aprilväder med regn, hagel och solsken om vartannat. Men trots det fick jag en hel gjort. I morse när jag vaknade då var frost och gräsmattan var alldeles vit men på fm kom vårvärmen. Så skönt! Jag satt och fikade och tittade när på en fjäril och en humla jobbade flitigt för att hitta nektar i blommorna på trappen. 

Det är så skönt att våren har kommit,  nu är det bästa tiden. 

Tredje april

Ett trist virus med lite feber och huvudvärk gjorde att min helg på landet blev rätt stillsam. Idag kändes det lite bättre. Så jag tog en tur i min trädgård och tittade på allt som behöver göras, fixas och förbättras. Jag tog lite bilder och skrev ner mina idéer och planer för våren och sommaren. Jag funderar på att fixa till en fin uteplats med en ny grill på baksidan av huset. Det är så vackert där på försommaren med alla prästkragarna men sen blir det bara en massa högt gräs. Jag får väl se hur det blir och vad som hinns med, jag har ju alltid höga ambitioner och visioner på våren. Halva nöjet med en trädgård är ju just detta att tänka och planera på hur det kan bli. Tidigt på våren så ser det mesta så grått och skräpigt ut innan vårblommor, vårlökar, träd och buskar börjar grönska. Det är roligt att tänka på hur fint och härligt det blir sen. 

RSS 2.0