År 2016 är snart slut

Inte många dagar kvar nu av det gångna året. Ikväll så planerade vi nyårsmiddagen, jag och Pär ska handla till den i morgon. Lite bubbel från systemet blir det också att skåla in det nya året med. 

Uffe och jag ska bjuda mamma på lunch hemma hos henne och sen blir det väl som vanligt på nyår en tur till Ågesta så att Ida får rasta av sig lite innan nyårsraketerna börja smälla. För sen får vi inte henne att gå ut på hela kvällen. Stackars Ida och alla andra skotträdda hundar. 

Ikväll pratade jag med Marie hon berättade att hon hade ont i rumpan för att hon hade varit ute och ridit i Tyresö. Väldigt kul det blir säkert fler gånger. 
Det kanske man ska hänga med på. 😜
Fin bild eller hur. Julafton

Det blev en riktig julafton med alla i vår lilla släkt samlade. Så roligt och mysigt. Ett fint julbord med något för alla. En riktig väldigt vacker gran med massor av paket under, mest till barnen förstås men med fina klappar till oss vuxna också

Marie hade fixat en överraskning hon hade hyrt en tomte som kom och delade ut paket till barnen.

Vid niotiden tackade vi Marie och Gabriel för en fin julafton och så packade vi ihop alla julklapparna och åkte hem till Bagis. Där bäddade vi till Sanna, Claes och Tuva på vardagsrumsgolvet. Pär sov på soffan och Ida i fåtöljen. Svärmor fick sova i Pärs säng. Finns det hjärterum.....

Det var så mysigt att vakna i morse och äta frukost tillsammans allesammans. Tuva och gammelfarmor lekte följa John. Nu har vi kört hem svärmor till Stallarholmen och nu ska jag göra det jag brukar göra på juldagen, sätta mig i soffan och läsa en bra bok och äta chokladpraliner.
En härlig julhelg.


Julen är snart här

Idag tände jag det fjärde ljuset i adventstaken. På förmiddagen var jag på sångprov för den nya teaterkören som ska ska bildas på onsdagskvällarna. Den gamla ska fortsätta på fredagsförmiddagar och då kan ju inte jag. Så jag hoppas att jag klarade provet men annars så börjar jag i en annan kör. För sjunga vill jag.
På em slog jag in julklappar, jag tänkte att jag inte ska sitta uppe och slå in paket hela kvällen innan julafton som jag brukar. Så har jag bakat bröd det blev bra men det blev inte de chokladdoppade frukt och nötbollar och knäcken. Totalt misslyckat de fick åka ner i sophinken tyvärr.

Igår var jag trött och kände mig lite hängig faktiskt så jag tog det ganska lugnt på dagen. Jag bara fixade lite hemma, lagade middag och gjorde lite julgodis. på kvällen tittade jag på Galenskaparnas revy på tv och stickade färdigt min halsduk.
Veckan kvällar har varit intensiva och roliga. Två konserter med Teaterkören onsdag och fredag. Det kändes lite sorgligt på fredagkvällen för det var sista gången vi sjöng alla 120 medlemmar tillsammans.
På torsdagskvällen var vi på
Kents avskedskonsert. Marie och jag fick biljetter av min fina jobbarkompis Helena. Det var en fantastisk konsert och jag är så glad att vi fick möjligheten att uppleva den. På teater körens konsert sjunger vi Kents sång Utan dina andetag. Så det var en häftig känsla att kunna sjunga med i den på Kents konsert.


Kalas och pepparkakor

Ja nu är familjens födelsedagar firade för det här året... Igår fyllde Pär 21 år och fick öppna paket och äta tårta.

Marie hade gjort den här fina prinsesstårtan

Vi bakade pepparkakor och hade en väldigt mysig och rolig dag tillsammans hela familjen.
Vi planerade julafton och bestämde vad vi ska äta och Marie och Sanna gjorde en lista på vem som ska göra vad. Så nu är det bara att köpa lite julklappar och vänta in dan före dan då vi träffas igen. Så håller jag tummarna för att syrran och Janne samt mamma är friska då så att de också kan vara med som vi har planerat.

Den här veckan ska jag ha körkonsert på onsdag och fredagkväll och däri mellan ska jag ha tvättstugan (ikväll) julhandla, baka, göra julgodis och så jobba förstås


Snart tredje advent

En märklig vecka temperaturmässigt veckan började med minusgrader och isiga trottoarer för att slå om till 10+ och nu är det blötsnö och slask. Usch! I torsdags firade vi Marie med att äta på O Learlys, pappa bjöd! Därefter fikade vi hemma hos dem med tårta från Bakoteket. Marie fick ett duntäcke av oss.

I dag har vi varit hos svärmor och hjälp henne att köpa nya vinterskor. Nu ska vi hem och städa och baka. I morgon fyller Pär 21 år. I morgon träffas vi hela familjen och så ska vi baka pepparkakor och fira födelsedagar. Det ska bli så roligt.


Andra advent

Ja veckorna trillar på..... julen närmar sig men först är det födelsedagar som ska firas. På torsdag blir Marie 26 år och på söndagen fyller Pär 21. Vi ska ut och äta middag med Marie på torsdag och på söndag blir det födelsedagskalas här hemma med alla barnen det ska bli kul. Förra söndagen var vi i Hemfosa och firade Emil.


RSS 2.0