31 januari

Lördagen den 5 mars och så på kvinnodagen den 8 mars har vi konsert med teater kören så nu är det full fart att lära in nya sångtexter och.    Igår hade vi en hel dag med kören det var väldigt roligt men jag var riktigt trött i huvudet och inatt drömde jag till och med om sångerna. 
I morse tog jag tåget till Uppsala och jag har haft en jättefin dag. Det är en sådan enorm lycka att få träffa Tuva, att få vara med och leka, att få läsa böcker för henne och få se och höra allt nytt hon lär sig hela tiden. När Tuva vilade middag så pysslade  Sanna, Claes och jag ihop lite saker till bröllopet. Placeringskort, servettringar och korthållare och fikade, pratade och hade det jättemysigt. 


Väl hemma igen kom Marie på middag och sen intervjuade hon mig för en uppsats hon ska skriva. Och så fick jag se bilder på en lägenhet de hade varit och tittat på idag. Men de kommer nog att titta på många innan de bestämmer sig. 

En mysig hemmahelg

När jag var barn så tyckte min mamma att jag hade en väldigt dålig ordning i mitt rum, det blev en del tjat om det vill jag minnas. Men det ändrar sig med åren jag gillar att ha ordning omkring mej eller rättare sagt jag vill att det ska vara fint hemma. Tyvärr hinner man inte alltid fixa så mycket men i helgen har jag haft tid med det. I fredags var jag på Ikea och köpte sopsorteringspåsar som jag har ställt under diskbänken, sopkorgen fick flytta till skåpet bredvid lite irriterande för en del familjemedlemmar men de vänjer sig väl. Jag uppskattar i allafall att jag inte behöver lägga så mycket tid på att sortera när jag är vid sopstationen. Nu att man en påse med glas, plast och en med papper och slänger direkt. Istället för att springa fram och tillbaka mellan sopcontainerna. 
Igår hällde jag lite färg i håret jag började känna mig lite trött på mina grå strån det kändes bra. Sen kom Marie och Gabriel och hämtade mig och så åkte vi till hennes lägenhet och fixade lite inför visningen som var i dag och i morgon. Så nu håller jag tummarna för att hon får det hon vill ha för lägenheten. Så att hon får en bra grundplåt till lägenheten hon och Gabriel ska köpa. 
Idag bjöd jag min syster och Jan på födelsedagsfika, Marie kom också och de lät sig smaka av nutella semla, tekakor med hemgjord marmelad och lemon curd på. Gott vin och fina blommor och fröer att plantera till våren fick jag. 

Det har varit skönt att vara hemma och få ta det lite lugnt.....kommande helg är det kördag på lördagen och en liten tågresa till Uppsala på söndagen. 

53 år

Jag har haft en fantastisk dag.... Det är roligt att fylla år och bli uppvaktad och ihågkommen av familj och vänner. Första grattis kom via sms strax efter sex i morse sen har det plingat i telefonen hela dagen. När jag kom till jobbet i morse så möttes jag av sång och hurrarop det värmde i vinterkylan.  
Sen blev jag bjuden på middag på en italiensk krog och fick en önskad bok av min kära Uffe och Pär, som jag ska läsa nu. 



Tuva har fyllt 2 år

Idag har vi firat Tuva som fyllde två år i torsdags. Det blev fullt hus hemma hos dem idag. Kusiner och kompisar mor och farföräldrar, farbröder och moster och faster och gammelfarmor. Sanna hade bakat jättefina tårtor och massa gott fikabröd. Jag bidrog med lite bullar och kakor. Jag blev också firad då jag fyller på måndag med egen tårta och flagga på bordet. Finaste presenten fick jag från Tuva en färgstark akrylmålning. 
Tuva fick en bondgård att bygga själv av duplobitar som morfar köpte idag, Jag hade köpt en liten tuta i trä i form av en fågel som Tuva glatt gick omkring och tutade i vilket Ida inte alls uppskattade och kanske inte Tuvas föräldrar heller så småningom. Men den kan vara bra i sommar när vi går i skogen. Hon är så bra på att kommunicera, och är väldigt tydlig med vad hon vill och inte vill. Hon pratar mer och mer för varje gång vi ses, häromdagen hade hon lärt ett användbart ord, bajskorv, hi hi. Hon är så go när man går får man en liten kram. 

 I morgon åker Marie till Härnösand för att börja på sin förskollärare utbildning. Jätteroligt men jag oroar mig såklart lite för bilresan i vinterväglaget.  Men så är det, typiskt mammor!





Homestyling

I morgon kommer mäklaren och tar bilder på Maries lägenhet och sedan läggs den ut för försäljning, visning blir om två veckor. Idag har vi fixat och stylat lägenheten. En tur till rean på Mio resulterade i massa kuddar, plädar och ljusstakar. Jag tog med lite grejor hemifrån också överkast och skålar. Så nu får vi hoppas att det blir fina bilder och att det kommer många visningen. 


Gårdagen tillbringade jag på akuten på Karolinska med syrran vars näsblödningen inte stoppade så hon fick bränna blodkärlen. 


Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te och nybakade fröknäcke och titta på Hälsoresan på tv. Ta det lite lugnt innan det är dag att sova för att vara pigg inför en ny arbetsvecka. 



Fredagkväll

Det är vinter nu kallt och snö, riktigt fint. I tisdags lyckades jag tappa min mössa på Konsum och det finns inte....någonstans, jag har varit där och frågat flera gånger.så det var väl någon annan som tyckte att den behövde den kanhända. Nåväl  det är för kallt att gå utan mössa nu, så ikväll efter jobbet när jag hade dammsugit och torkat alla golv i vår lägenhet så tog jag fram ett fleecetyg som jag har haft väldigt länge och klippte till och sydde en mössa och ett par vantar. Så nu fryserjag inte. 

Nu är jul och nyårshelgerna över och vardagen tar vid igen och jag tycker forfarande att fredagskvällar är bäst. Så skönt att komma hem efter jobbet och Uffe står i köket och lagar mat ikväll bjöd han på röding, potatis och  svampstuvning. Så himla gott! 

Sex månader kvar

Det börjar lossna nu..... för Pär. Han har praktiserat på Hemköp i Farsta under jul och nyår och nu har han fått förlängt en månad till. Jag hoppas verkligen att det leder till en anställning i någon form. Han är i allafall glad när han kommer hem på kvällarna men trött såklart. Men det är ju som det ska vara. På måndag är det en månad sen han fyllde tjugo det känns lite märkligt att vår minsting inte är så liten längre. Samma vecka firade vi Marie som fyllde tjugofem hon blev väl firad hemma i sin lägenhet av sina vänner och familj. Vi hade gått i hop och köpt en matservis till henne som hon hade önskat sig. Hon blev väldigt glad.  

Marie kom med en rolig nyhet att hon hade kommit in på förskollärare linjen i Härnösand så nu ska hon plugga på distans i tre år.  
I söndags fick Marie med mig på ett Friskis och Svettis pass det var kul men jag tog det lite försiktigt för jag har ju lite ont i min rygg men inte tillräckligt för träningsvärken på måndagen och tisdagen var inte av denna värld. Aj aj. Så jag kunde konstatera att jag verkligen behöver komma igång och träna igen. Det är roligt att göra det tillsammans med Marie också. 

I måndagskväll kom Sanna på middag hon hade varit hos Cecilia och provat sin brudklänning som Cecilia hjälper henne att ändra så att den passar. Det var meningen att jag skulle hjälpa Sanna men det kändes lite läskigt att börja sprätta upp och sy in en brudklänning men tur för mig så fixar bästa Cecilia det. 

Idag har är det trettondagen så vi har varit lediga Uffe och jag och har vi tillbringat dagen i Uppsala. Claes hade julgransplundring, jag sydde på nya gummiband på Tuvas overall och Uffe hjälpte Sanna att sätta på vinterdäck på hennes cykel så att hon cyklar säkert till jobbets morgon. Hoppas det inte är lika kallt som det är nu 14 minus. Brr men innan vi åkte hem så var vi ute i parken och Tuva åkte pulka en liten stund. 



Nu är det två dagar kvar att jobba innan det är helg igen. Det är skönt med en liten mjukstart innan oxveckorna börjar. nästa gång det blir några dagar ledigt är i februari inför Sanna och Claes bröllop.  Jag har ju varit ledig mellan jul och nyår också och det var riktigt skönt. Det är bra med ett break nu minst lika viktigt som sommarsemestern. Om sex månader är det nationaldagen som är på en måndag så då blir den helgen lite längre.  

Årets första dag

Idag har jag använt mina julklappar. Jag har bakat fröknäcke, brownies och the kakor gott och glutenfritt.

 Jag började dagen tidigt med att gå ut med vår lilla skotträdda Ida som inte hade varit ute och kissat sedan klockan sju på nyårsafton. Sen gick jag och handlade lite frukost  på ett helt folktomt Konsum det var bara jag och de dom jobbade där. Lite skillnad från gårdagens nyårshandlande. 
Efter frukost och dusch gick vi en långpromenad i skogen Uffe, Ida och jag. Skönt och avkopplande. 
En lugn och skön första dag. 

RSS 2.0