Söndag den 12 juni

På väg hem till stan igen..... Det har varit så skönt att vara på landet den här veckan lugnt och avkopplande. I fredags åkte jag till Uppsala och var med på sommaravslutning på Tuvas förskola, barnen sjöng lite teckensånger och sen hade vi lite picknick på gräsmattan. 

När Uffe kom med tåget så bjöds vi på laxsoppa till middag. 

I går fixade Uffe färdigt det sista med köket, satte upp lister och målade klart. Jag skördade grönkål i växt huset och kokade soppa till middag. 
Och så sydde jag lite i min fina pysselbod.  

Idag har jag pysslat med alla blommor och vattnat ordentligt så de ska klara sig till nästa gång jag kommer. Fast vi har snälla grannar som vattnar om det blir för varmt och torrt, det är jag glad för. Grannen Anita kom förbi med sin hund Isak, hon hade hittat en bok i bokstolen  som jag har ställt ut i hopp om att någon annan får glädje av mina utlästa böcker. Hon blev jätteglad, hon skulle gå hem och studera den, boken heter problemlösaren. Ida blev också glad fick hon springa runt och leka med sin kompis Isak. 

Dagens händelser

En liten skat unge trillade ner i vår blomlåda idag, den satt där en stund innan den gav sig iväg på nya äventyr. Det var intressant att se hur Ida reagerade hon försökte inte skrämma bort den som hon annars gör med skator som har fräckheten att vara på vår tomt. Hon tittade bara på den och lät den sen vara i fred. Idag har jag planterat om och ut mina plantor från växthuset. Ett  litet blomsterarrangemang som välkomnar vid grinden har jag också gjort.  Så har jag varit på bibblan och lånat lite böcker och tidningar. Lite semesterfeeling!

Fyrtio år på samma arbetsplats

Jag pratade med min kära man ikväll och han berättade att idag för fyrtio år sedan började han jobba på Nils Fläckes målarfirma. Han blev uppmärksammad för det,  han fick en tårta.... Vilket  i och för sig var bra men jag tycker att  han borde ha fått en medalj eller guldklocka allra minst. Fyrtio år som lojal medarbetare belönas med en tårta. Eller man kanske ska se de som att han får vara tacksam att ha fått jobba i fyrtio år utan att bli arbetslös, vilket är alltmer vanligt. Hur som helst jag är stolt och glad över min fantastiske man. 
I tre veckor har jag varit förkyld snorig och febrig urtrist mitt i sommarvärmen..... Men nu peppar peppar ta i trä.... Så börjar jag känna mig snorfri lite trött och seg men bättre. Mina planerade semesterdagar här på landet nu i veckan blev inte riktigt så aktiva som jag hade tänkt. Men idag så har jag röjt ur alla saker ur mormors lekstuga och gjort det så fint därinne. Jag har satt upp det gamla köksskåpet som blev över när Uffe fixade köket och så har den stora fina skänken som stod i köket fått flytta in där också. Så nu är det ordning och reda på alla mina saker därinne. I morgon ska jag åka till tippen med allt skräp som jag har sorterat ut och så ska jag sätta mig därinne och sy en necessär till Tuva. 

Igår var Marie och jag barnvakt till Tuva, vi hämtade på förskolan och så gick vi till parken och gungade och sen köpte vi glass. Det var väldigt varmt igår 27 grader i skuggan.  Sen gick vi hem och moster Marie lagade  spaghetti och köttsås till middag. Sanna och Claes gick ut och åt middag och gick sen på bio. Marie badade Tuva och tvättade hennes hår till Tuvas stora förtvivlan, nu vet vi att hon inte tycker om att tvätta håret, vilket hon inte är ensam om, det är få ungar som gillar det. Men väl uppe och  insvept i ett badlakan få titta på Alfons i soffan så var allt bra igen. Vid sjutiden åkte Marie hem och jag gav Tuva välling som hon åt medans hon titade på barnprogram, sen lade vi oss i hennes säng och läste sagor. Tuva började bli trött och jag frågade om hon ville sova men icke det ville hon inte alls, då frågade jag om hon ville att jag skulle sjunga för henne och mm det var ok och efter stunds lite lätt entonig mormorssång så somnade Tuva så gott fast hon inte alls ville. 

Här bakar Tuva och mormor rulltårta när de var här i helgenRSS 2.0