Mors dag

Jag har delat med mig av förkylningen i helgen var det Uffes tur att bli däckad av det här trista viruset. Själv känner jag mig bättre så i morgon jobbar jag igen och Uffe får ta min plats i soffan. I dag har jag blivit firad av Sanna och Marie och deras familjer med kakkalas och blommor. Jag blev så glad. 
Sen åkte jag hem till min kära mamma och uppvaktade henne med en chokladask och en krysstidning

Vissa dagar som man ska firas, känns ibland som något som är meningen att öka försäljningen men med Mors dag är inte så, det är en viktig dag tycker jag. 
Lite nytt i köket

Äntligen! Nu är vårt nya köksbord och stolar på plats. Sist vi köpte nytt var för 33 år sen. Fint och fräscht med vitt. 
Förkyld igen

Trist att vara hemma med feber och förkylning, men med en kopp kaffe och lite hallon och rabarberpaj  som jag hade i frysen och trädgårds tidningen som brevbärarn kom med så känns det faktist rätt ok ändå. Jag till och med är nöjd med att det regnar för då behöver jag inte tycka att det är jobbigt att jag inte kan vara ute i solen. Ida är också nöjd med att vi är hemma för hon gillar inte att vara ute i regnet. Jag sitter i ena soffhörnan och hon sover i den andra. Potatisen är satt, frön är sådda

Det händer nåt med mig när jag kommer till landet, det blir en känsla av ro och lugn i kroppen, fast jag håller på hela tiden i trädgården eller inne. Det är så fantastiskt skönt att vi har vårt lilla smultronställe. I fredagskväll var det lite spännande, för jag visste att elektrikern hade varit där men vi visste inte om han hade hunnit färdigt. Men jag blev så glad för allt var draget och inkopplad och klart. Det första jag gjorde var att koka vatten på vår nya spis bara för att prova den. Lördag kväll så gladdes jag åt att jag kunde koka potatis, steka fisk, koka rabarberkräm och samtidigt grädda en rabarberpaj i ugnen och allt på samma gång. En stor förändring från att ha använt en liten bänkspis i tio år där det bara har gått att använda en platta i taget eller bara använda ugnen och inga plattor. Det har ju funkat bra men när vi har varit några stycken blev det lite bökigt. 

På lördagen så satte jag potatis och sådde lite olika frön. Rensade rabatter och slog gräs med trimmern. Uffe klippte gräsmattan så det var så fint när vi åkte hem idag 
Potatislådan

Gullvivsängen

Helgen avslutade vi med att mysa och umgås med vår fina Sanna och hennes familj. Vi gick till parken och gungade som Tuva tycker är jättekul. 
Morfar ger fart

Tuva blåser såpbubblor med hjälp av fläkten det var verkligen roligt. Hennes smarta pappa tejpade fast såpbubbleburken på stolbenet så att de inte skulle kunna välta ut. 


Sommaren väntar nog lite...

Hu vilken kall, regnig och blåsig helg det har varit. Den har inte i inbjudit till att vilja vara ute och jobba i trädgården. Men allt stoppar upp lite och det är ju bra då hinner man vara med och uppleva våren och så regnade det ju bort lite pollen och då blir det lättare att andas.  Så jag har fixat lite inne i stället, städat och flyttat skåp. Jag tömde ur det lilla lavoarskåpet i köket och bytte plats på det och hyllan i badrummet. Det kändes som att det blev bra. Jag har tömt ur det stora skåpet i köket som ska flytta ut i lillstugan. Och sorterat ut porslin och skålar vi inte använder. Sen har jag ställt in det vi ska ha i de nya väggskåpen som Uffe har satt upp. 
Sen konstaterade vi att vi måste köpa några nya kastruller till vår nya spis ingen av de gamla kastruller vi har fungerar. 
Det tänkte vi inte på när vi valde induktionshäll till spisen. 

Här är en bild på det fina lilla rosenmandelträdet som jag fick förra året när jag slutade på Sickla dv. 


I morgon kväll kommer äntligen det nya köksbordet och stolarna som vi har väntat på så länge. Så då blir det lite nytt i köket hemma i stan också. 

Sommaren är redan här

Vi hade det så mysigt och roligt när vi fick den stora glädjen att få ta hand Tuva en hel dag när hennes föräldrar jobbade. En mycket välanvänd semesterdag tycker jag. 

I tisdagskväll när vi kom till landet så var det lite svalt, jeans och jacka var skönt att ha. Idag när vi är på väg hem så är det sommarklänning på. Ja tänk jag blir alltid lika överraskad när våren gå över i sommarvärme. 
Vi har haft några helt underbara dagar och jag har verkligen ingen lust att åka hem till stan och jobba. Men 
tänk om man kunde ringa till jobbet och säga att man tar några dagar ledigt och få stanna kvar och njuta av den här tiden. 
Årets alla sommarblommor är handlade och utplanterade i trädgården. Puh idag var det lite stressigt att hinna få ner alla i jorden innan det var dags att fara hem. 
Några blommor fick följa med hem till balkongen i stan. 
Så här fullt blir det i bilen när jag åker och köper blommor. 

Jag har varit ute och fixat i trädgården från tidig morgon till kväll men Uffe har mest varit inne och fixat färdigt vår nya moderna köksvrå. Det blir så fint!! Nu väntar vi bara på elektrikern. Sen ska det lagas mat och bakas av hjärtans lust. 


 

21 grader varmt

Det är så himla skönt att få var ledig och njuta av de här fantastiskt fina varma maj dagarna. 
Idag har jag och vår granne Monika varit och köpt blommor och tomatplantor. Sen har jag tömt växthuset på all jord och duschat det med vattenslangen så nu ska det vara rent och fritt från mögelsporerna och myror. 
Imorgon ska  vi gå upp tidigt för att åka till Uppsala och var barnvakt till prinsessan Tuva hela dagen medans hennes föräldrar jobbar. Det ska bli kul att få rå om henne en hel dag 
Uffe ska hämta svärmor i Stallarholmen i morgon så jag städat ur lillstugan ordentligt så att hon slipper sova bland dammet och spindelnäten. 

Vårstädning

Uffe i vårstädningen. 

Idag har Uffe putsat alla fönster och jag har städat ordentligt. Det var en sådan skön känsla när vi var klara. Rent och fint överallt. Jag har vårstädade balkongen också och sköna maj kom med värme, ett tag var det 17 grader så jätteskönt.  På em gick Ida och jag på en promenad i skogen och tittade på all den vackra våren. 

Valborg

Det är alltid lite extra festligt när syrran fyller år. Det flaggas överallt och så tänds det brasor på kvällen. 
Vi samlade ihop oss allihop och jag hämtade catering käk och så firade vi syrran hemma hos Magnus allihop. Det blev mysigt och hon blev väl uppvaktad och glad och så fick hon som hon ville inget ståhej utan bara en lugn kväll med familjen. 


För vår del började dagen tidigt. Jag promenader iväg med Ida till Helena och Winga som tog hand om henne hela dagen. Sen åkte Uffe och jag till shurgard i Trångsund där vi mötte Marie och Gabriel och lastade alla hennes ägodelar i bil och släpkärra och sen bar vi in allt i deras fina lägenhet på Bollmoravägen i Tyresö. 
RSS 2.0