Brr nu börjar det bli kallt

I går var jag till landet och plockade ihop inför vintern. Jag kånkade in alla trädgårdsmöbler, bar in alla färgburkar till badrummet där värmen är på över vintern. Bar in allt som mössen kan tänkas vilja tugga på till lillstugan. Plockade ihop i min lilla bod och tog hem symaskinen. Plockade ur köksskåpen och packade ner alla torrvaror för att ta hem till stan. Till sist planterade jag lite vårlökar. För trots denna kalla blåsiga oktoberdag med snö i luften så vet ju jag att det blir vår om sex månader.

Troligen den sista blombuketten från min trädgård i år

Idag bakade jag kanelbullar och så åkte jag hem till svärmor med dem. Det var härligt att se hur glad hon blev att få fika med hembakta bullar. Vi bestämde att vi ska baka tillsammans under allhelgona helgen. Vi satt och tittade i hennes bakböcker och bestämde vilka kakor hon ville baka då.
Pär blev också glad över de nybakade bullarna. det var längesedan jag bakade. Men nu blir det nog mer bakat när vi är hemma på helgerna.


Lite hemmafix

Vår diskmaskin är sönder☹️så nu är det till att handdiska, men jag behöver i allafall inte värma vatten som på landet. Jag tog t-banan in till stan och köpte ett förgyllt diskställ. Det kanske gör det roligare att diska.

Ett par fina ljuslyktor fick följa med hem också.

Äntligen blev skräphörnan i vardagsrummet fixat. Saschas bord har flyttat ner i källaren och nu står där ett litet bord som man inte kan belamra med diverse prylar.

I helgen har det varit gerilla slöjd i Bagis så nu är det dekorerat med fina stickade och virkade projekt här och där.


28 års kalas

Efter en ganska jobbig arbetsvecka så blev det äntligen fredag och vi åkte inte till landet då Uffe är förkyld och det skulle bli rätt ruggigt. För nu är hösten här med regn och gråväder och ganska kyliga vindar. Igår pysslade jag lite hemma sen var jag till bibblan och lånade lite böcker. En snabb tur till Ikea för att köpa ett lite sidobord och ett stopp hos mamma i Farsta på vägen hem för lite datasupport blev det också. Sen tillbringade jag kvällen i soffan med en bok. Skönt och avkopplande. Idag har vi varit på kalas och firat Sanna som fyller 28 år på torsdag. ( som svärmor sa jag har stora barn) Vi hade en mysig eftermiddag med gott fika. Tuva och jag gick sen på en liten promenad för att rasta Ida. När vi kom tillbaka så hjälptes vi åt med middagen allihop, rårakor med lingon och bacon. Klassisk husmanskost och väldigt gott.


RSS 2.0