En helg i stan

I torsdags var det inget rolig dag, för då var vi till vårdcentralen i Mariefred och träffade svärmors läkare och fick svaret vi anade att Inga- Britt har Alzheimers sjukdom. Läkaren skrev ut bromsmedicin som ska gör att sjukdomen får ett långsammare förlopp. Vi hoppas att den fungerar. Efteråt åt vi lite lunch och så tog vi en promenad i Mariefred.

Första helgen på länge som vi har varit hemma i stan och jag hade planerat att fixa massor av saker, städa källaren och bära ner alla grejor som står i Pärs rum och väntar på att få komma till dit. Fixa en fotovägg och koka äppelmos. Ja fotoväggen tog nästan hela helgen faktisk. Fredagkväll var jag på Ikea och köpte ramar, lördagen ramade jag in alla bilderna och på söndagen så satte jag upp alltihop. Jag känner mig riktigt nöjd för att det äntligen blev av då jag har tänkt göra det här i flera år. Det blev riktigt bra och så finns det plats för fler bilder vartefter.

När jag äntligen var klar med fotoväggen ( det var lite pyssel ) så satte jag mig på balkongen i solen och skalade äpplen och kokade äppelmos.

Uffe bad mig att ta en bild på honom i domarkläder för att uppdatera hans bild på domarwebben. Vilket var dags då han forfarande har mustasch på den nuvarande bilden. Visst är han fin min kära man.


En helg med bästa vännen

Annette och jag håller på vår tradition att åka till landet en helg på hösten. För att gå i skogen och plocka svamp och bär, äta gott och bara ha det mysigt och umgås.
På vägen stannade vi för en blixtvisit i Uppsala bara för att säga hej, en stund innan de skulle gå för att äta middag hos kusinerna. Sanna hade skickat efter kläder från ellos och råkat beställa en tröja för mycket och det var ju bra för den passade mig perfekt.

När jag kom in i min lilla sybod igår så blev jag lite förvånad av att se en krasseblomma som slingrade sig på väggen. Den hade pressat sig igenom vägg plankorna från utsidan och fortsatte att växa inomhus. Vilken växtkraft!


En semestervecka i september

Söndagkväll.... Uffe och jag är på väg hem till stan. Jag känner mig nöjd och utvilad efter att ha varit ledig en vecka. Förra lördagen hämtade jag Sanna i Uppsala och så var vi runt på Mio, Himla och Hemtex och handlade lite nytt, hem till dem.

Efter det så åkte vi till landet Sanna och jag för en mysig helg på tumanhand. Vi plockade kantareller och blåbär. Sanna var så glad när hon tog bussen hem på söndagen med sin korg full med svamp.

När Ida och jag hade vinkat av Sanna så började det att regna...vilket inte gjorde något alls för vi kurade ihop i soffan och tillbringade resten av eftermiddagen och kvällen där med en bra bok och jag njöt av känslan att ha en ledig vecka framför mig. Måndag och tisdag tog vi långa promenader i skogen och plockade blåbär och kantareller och så satt jag i min lilla stuga och sydde jag på Tuvas lapptäcke. På onsdagen packade jag ihop våra saker och så åkte vi till Uppsala och hämtade Tuva på förskolan och så hade vi en mysig eftermiddag tillsammans. Vi var i parken och lekte och så var vi hemma hos dem och målade och lagade middag. Tuva fick prova sitt nästan färdiga täcke och verkade mycket nöjd med det.

Torsdag då hämtade jag mamma och syrran och så åkte vi till Gustavsberg för att titta på Stig Lindbergs utställningen. Först åt vi en god lunch innan vi gick runt och tittade. Det var väldigt roligt att träffas och göra något tillsammans med mamma och syrran, bara vi för det gör vi alldeles för sällan.

På fredagen hämtade vi Marie i Tyresö och åkte vidare till Mariefred för att vara med på Uffes morbror Göstas begravning. Det var en fin borgerlig minnesstund och gav oss möjlighet att minnas alla fina och roliga stunder tillsammans med Gösta och Marianne.

Marie fick skjuts till tåget tillbaka till stan och Uffe och jag åkte vidare till landet. På söndagen kom Sanna, Claes och Tuva och så var vi ut i skogen och plockade bär och svamp. Det blev mycket tid i skogen den här veckan. Tuva fick sitt täcke som jag hade sytt färdigt. Ett roligt semesterprojekt


RSS 2.0