Valborg i Uppsala

Idag gick vi upp tidigt för att åka till Uppsala och titta på forsränningen. Kul att se, som ett karnevalståg på vatten. 

Igår fick vi god hjälp att göra vårfint på landet. Sanna, Claes och Tuva. Marie och Gabriel krattade hela tomten. Tuva och jag planterade lite vårblommor.  Sen åt vi middag tillsammans. Sen åkte Uppsala familjen hem och Marie och Gabriel nattade över i lillstugan. 

Jag köpte en ballong till Tuva som hon hade roligt med tills luften gick ur den. 


Med mamma på Ikea

I dag hade jag en semesterdag, mamma behövde ett nytt sängbord och en ny lampa. Så vi åkte till Ikea och handlade. Liten fika blev det också innan vi tog färdtjänsten till Farsta och skruvade ihop bord och lampa. Det blev jättefint och mamma blev så nöjd. Roligt!


Igår när jag kom hem från jobbet så hade jag tänkt dammsuga och torka golv. Men solen sken och det var en sån skön kväll så jag städade på balkongen istället och planterade några penséer i en kruka. Sen satt jag mig en stund i solen med ett glas vin och hade det bra. Blommor❤️

Åh vilken rolig dag jag det har varit. Idag har jag varit på florist kurs tillsammans med min vän Marita. Lycka för en blomnörd som jag och det var få fantastiskt att träffa likasinnade personer. Först visade lärarna hur man skulle göra och det såg då enkelt ut. Sen fick man samma blom och växtmaterial 

Men då märkte man att det inte alls var så lätt. Men jag är nöjd för jag tycker att jag fick till det ganska bra. Tiden gick då fort, det började kl 10 och höll på till 15 med avbrott för lunch soppa och vilket smakade väldigt gott. 

Den här fantastiska buketten gjorde en av lärarna för att visa hur man binder en 2000 kr bukett i spiralteknik. Så himla vacker. 


Påsk

Härligt att få vara ledig några dagar...på långfredagen åkte vi till landet med en släpkärra full med markduk, täckbark och jord. På lördagen så täckte vi en yta på ca 40 kvadrat med markduk, pallkragar och massor av täckbark. Nu finns det 9 st lådor att odla grönsaker och blommor i

i höstas tog Uffe bort den gigantiska snöbärshäcken och den vill gärna komma upp och växa där igen men det vill inte vi. Så vi provar att göra såhär för att hindra den. Det har varit riktigt kallt och ruggigt i påsk, vattnet  intill köket har frusit under natten så vi har fått hämta vatten i badrummet. 

Så jag har varit glad åt min värmefilt i sängen när det har varit dags att sova. Ett riktigt april väder har det varit med solsken och snö och hagelbyar. 

Så någon träff med barn och barnbarn på landet blev det inte vi firade påsk med alla i Uppsala istället. Vi hade lite knytkalas och dukade upp ett fint påskbord. Tuva fick ett stort påsk ägg med kritor, papper och färger. Vi trotsade de kyliga vårvindarna och gick ut och tittade när Tuva cyklade på sin nya cykel och Uffe åkte rutch kana till Tuvas förtjusning. 


Terrordåd på Drottninggatan

Jag är på väg hem från jobbet en vanlig fredag och gläds åt den stundande helgen när jag får ett meddelande från Marie att en lastbilb har kört in i Åhléns varuhuset. Nu har det gått drygt en vecka sedan en rubbad galning bestämde sig för att kapa en lastbil i avsikt att köra ihjäl, skada och skrämma så många människor som möjligt på Stockholm mest trafikerade gågata. Varför?? Hur kan en person ta sig den rätten att förstöra människors liv. 

Många känslor.... Rädsla, ilska, sorg och medkänsla med de som har mist någon vän eller anhörig och med alla de som har blivit skadade och chockade. Samt vrede och frustration över detta illdåd där fyra människor har mist livet och så har blivit skadade. 


Vårt lilla land är inte längre förskonat från den verklighet som så många andra länder lever i. Min första känsla är rädsla för att det ska hända igen och att ska undvika platser där många människor samlas. Men det är ju det som terroristerna vill. Så nej! Absolut inte! 


Firat i Stallarholmen

Idag har vi varit hos svärmor och firat hennes och Uffes födelsedag. Jag bakade lite på förmiddagen och Sanna köpte med sig tårta.

Efter kakkalaset så gick alla ut i den skönt värmande vårsolen och jag passade på att ta ett varv med dammtrasa och dammsugare i svärmors lägenhet.
Roligt att vi fick ihop det och kunde träffas allihop och Inga-Britt blev så glad och så fick hon lite nya kläder och röda pelargoner i present.
Så pratade vi lite om att vi ska resa till Sörbygden i sommar.
Nu har våren kommit och jag upptäcker nya vårtecken varje dag.

igår var jag iväg till Sune och köpte pelargoner och så tittade vi på en cykel som jag funderar på att köpa. På kvällen bjöd vi våra grannar Kattis och Peter på middag det var mysigt.


RSS 2.0