Söndag

Är det kärlek säg.... När jag spolar ur vaxproppar ur Uffes öron, fast jag tycker att det är jätteäckligt och han beställer hörapparat batterier till mig på nätet utan att jag har bett honom. Det var vad vi gjorde på fm eftermiddagen tillbringade vi i Tungelsta hos Lena och Jojje. Vi tittade på deras fina kök som de hade byggt om. Jättesnyggt! Efter kaffe och kaka så drog vi ut i skogen på promenad. Härligt! Sen bytte vi födelsedags blommor med varandra Lena fyllde ju i måndags.
Det har varit en mysig helg och Uffe och jag har umgåtts hela helgen. Ingen handboll denna helg. Även Pär har varit ledig hans första lediga lördag och söndag sen i somras.


Tuva fyller tre år idag

Idag är det tre år sedan jag satt vaken hela natten och virkade på en filt och väntade på ett meddelande om att jag hade blivit mormor till en liten flicka, TuvaMarie. Så idag är det treårskalas i Uppsala och då träffas vi från familjerna Nordqvist och Gustavsson för att fira vår lilla prinsessa.

Tuva fick många paket att öppna med roliga leksaker i. Sen lekte hon med dem tillsammans med sina kusinerna Malin och Matilde, samt Carro och Christoffers barn Jack och Alma.


Ett klagomål

Alltså jag är inte en person som hänger upp mig på väderleken så speciellt mycket. Det blir som det blir och är inget man kan påverka. Men i torsdags när jag var på väg till Byälvsgården på eftermiddagen då blev jag så trött och uttryckte min frustration över detta i mitt tycke hopplösa vinterväder. Blötsnö och blåst och snorhalt. Varför kan det inte vara fem minus, sol och blå himmel och ett snötäcke på två tre decimeter, fram till i början av mars. Sedan får det gärna smälta bort fort och våren kan komma. De senaste dagarna har temperaturen växlat från 18 minus till 8 plus. Det har varit snöstorm, regn, blötsnö, halv storm och ishalka. Som tur är så tittar solen fram i bland och dagarna börjar bli längre och ljusare. Jag längtar till våren.


Välkommen 2017

Årets första dagar har jag varit med mitt kära lilla barnbarn, en väldigt bra början på året. Vi har lekt och busat. Lagat mat och varit på promenad med Ida.

Här steker Tuva pannkakor, som är favoritmaten. Hon är väldigt duktig först så vispar vi ihop smeten och hon knäcker alla äggen själv. Sen ska hon vara med och steka.

Tuva läser bok för Ida, och så tar hon en paus i bland och klappar på henne. De har trivts bra i varandras sällskap. Tuva går och pratar med Ida och säger att hon är gullig mest hela tiden. Lite rart. Och Ida låter sig bli klappad och nedbäddad i soffan med filt på.

Tuva fick sockor som jag har stickat. Hon gillade dem och tyckte att de var roliga att dansa i för de var lite hala och gick bra att att snurra runt på golvet i. Jag blev lite orolig för jag kom ihåg när jag var sex år och halkade på parkettgolvet i mina raggsockor och bröt armen. Men Tuva bara dansade runt tills hon tröttnade och började leka med Ida i stället.
Det har varit skönt att vara ledig och så ska jag bara jobba två dagar den här veckan sen är det helg igen. Lite skönt!

Skriv inläggstext 


RSS 2.0