Mors dag

Vi blev bjudna på morsdagsfika i Uppsala på vägen hem från landet och så tittade vi på bilder från en lägenhet som Sanna och Claes hade varit på visning på idag. En stunds lek med mormors prinsessa innan vi åkte vidare hem och jag åkte till min mamma med lite gullvivor från landet. 


Sommaren är här

Härliga dagar på landet sol och värme 27-30 grader. Jag har fixat i växthuset och handlat blommor och planterat ut i alla zinkbaljor och hinkar som vi har. 


Bekämpa myrorna

på onsdagmorgonen mötte Uffe Anticimex som kom och tittade på våra myror och kunde konstatera att det var vanliga skogsmyror som hade valt att bosätta sig bland pallkragarna och inga hästmyror som skulle tugga i sig husen. Uffe fick två burkar bekämpningsmedel

Som han strödde ut och la en pressening över. Nu är det inga myror som kryper överallt de som finns kvar är under presseningen. 


Nya ovälkomna grannar på landet

Igår när jag kom till landet så blev jag inte glad. Myrorna hade bestämt sig för att bygga bo i vår trappa, så nu har vi för tillfället ingen trapp in till huset. Men värre är att myrorna har tagit över vår nyanlagda pallkrage odling. Det är i full färd med att bygga en myrstack mitt i. Miljontals med myror. I morgon ringer jag Anticimex vi har myror överallt. Det är inte kul. 


Hejdå hejdå

Med lite blandade känslor gick jag hem ikväll från Byälvsgården för sista gången.  mina fina jobbarkompisar hade ordnat en fantastisk avskedsfest och jag blev avtackad med blommor och fina presenter. Det är sorgligt och vemodigt att skiljas åt och jag kommer att sakna alla mycket. Men nu väntar nya utmaningar på måndag börjar jag mitt nya jobb. 


Bara en vecka kvar..,

I tisdags jobbade jag sista dagen på bakoteket. Det kändes tråkigt att säga hejdå till tjejerna där. De gav mig avskedspresenter och jag hade köpt bakböcker till dem. Lite oväntat fick jag en jättefin blombukett från personalen på stadsdelsförvaltningen. 


Nu jobbar jag sista veckan på Byälvsgården och på fredagen har mina kollegor planerat en avslutningsfest det blir kul. 


Idag kom Sanna till landet och hade med sig sin svägerska Lena och hennes mamma och Tuva och hennes kusin Matilde. Jag bjöd på pannkakor med sylt och grädde. Som vi åt innan vi åkte till Vinnersjö och köpte blommor. 

Tuva hoppade upp på den fullastade vagnen med jord och blommor och fick åka med till bilen och fick då hålla i min hemvävda trasmatta som jag köpte där. Den blev jättefin på köksgolvet i stugan. 


Lite nytt till landet

Här ska den nya kyl och frysen stå. 

Uffe började på  lördagmorgon att riva ur skåpen i hallen och alla handdukar och sänglinnet hamnade i köket plus allt det övriga som vi förvarade där. Så nu blir det utrensat ordentligt. Det är bra för jag tenderar att ta med saker till landet när de inte används i stan. Uffe ska sätta upp ett väggskåp i badrummet där vi kan ha handdukar och hyllor i hallen till det övriga. Det kommer att bli så fint. 

Jag krattade och fixade i trädgården när Uffe ville att jag skulle följa med till Östervåla och handla gipsskivor och nytt golv. Men väl där så fanns inte det Uffe hade tänkt så det blev en tur till Uppsala i stället och då passade vi på att köpa kylskåpet. En ny fin servis fick följa med hem också när Uffe hade spenderbyxorna på 😍

Idag har jag diskat alla de nya tallrikarna och ställt in i skåpet. Fint!

Satt potatis, sått dill och krasse och planterar rabarber. 

Igår kväll när jag borstade tänderna så var det månsken. Vackert och spöklikt. RSS 2.0