En fin vårhelg

Det blev en ganska stillsam helg på landet, jag ska undvika att bära eller lyfta tungt så trädgårdsarbete får vara tills vidare, vilket jag tycker att väldigt trist. Jag hade inte ens lust att åka till landet i fredags. Men på till min stora glädje kom Sanna, Claes och Tuva och hälsade på oss på lördagseftermiddagen. Tuva lekte i lekstugan och gungade i gungan och så fick jag en underbar bukett med kortskaftade vårblommor. Mormorslycka ❤️ 

(null)

Sanna och Uffe hjälptes åt att lyfta ut hammock ställningen och Sanna vårstädade lekstugan. Vi plockade fram grillen och så vi åt grillad korv med ugnsrostade grönsaker och goda röror till och fick jag god hjälp med middags disken av Tuva. 
(null)

(null)
Idag gick vi en långpromenad med Ida på fm och så gick vi och uppvaktade vår granne Betty som fyllde 84 år idag. Sen var det dags att packa ihop för den här helgen men innan vi åkte så myste vi i vårsolen med nygräddade frasiga våfflor. 
Vi stannade till i Uppsala och tittade på deras nya jättefina soffa och för dagen nyinköpta tv och så tog vi med deras gamla tv som Marie ska få. Och så åkte vi till Jysk och köpte två madrasser som vi ska ha till våran soffa på landet. De som är är alldeles för mjuka och nedsuttna, så jag hoppas de här blir bättre. 


Nålar i ryggen

Tänk att ett litet bus kan ställa till det så, en kram som blev lite för tung ca 90 kg.  nu har jag haft ont i ryggen i en månad och varit till läkare flera ggr och försökt få hjälp. Sist var i måndags när Pär körde mig till närakuter i Nacka för att jag skulle få något smärtstillande som hjälpte. 
Idag träffade jag Jonas en fantastisk fysioterapeut som sjukgymnaster heter numera. Som tålmodigt lyssnade på hela historien och sen undersökte mig jättenoga. Han tror att det onda kan bero på en kotkompression, på fredag ska jag träffa företagsläkaren och då hoppas jag att de skickar en remisss på röntgen. Hur som helst Jonas satte sex nålar i ryggen och två på fötterna som han snurrade på lite då och då. Det gjorde ont ont ska jag säga. Men det verkar hjälpa jag har inte lika ont i ryggen ikväll.😀 de senaste dagarna har jag tom varit hemma från jobbet då jag har haft så ont och inte kunnat sova så bra på nätterna heller. Men jag blev lite yr och snurrig efter behandlingen men det var tydligen ett gott tecken då det visade att akupunktur behandlingen hade effekt på mig. Efteråt satte jag mig på ett trottoarcafé i solen på Birger Jarlsgatan med en kaffelatte och tittade på folk och vilade mig lite innan jag vimsade vidare på stan, en märklig känsla jag kände mig nästan lite drogad. Tur att jag inte skulle köra bil. 😜
(null)
Nu är våren här på riktigt

Första helgen på landet. Härligt! ☀️och varmt och all snö har smält bort. 
(null)

(null)En liten grupp med penséer i krukor vid trappan har jag gjort i ordning. Uffe krattade och gjorde fint. 
(null)
Idag kollade vi på Tuva när hon lär sig cykla utan stödhjul👏👏👍 Vår lilla tjej börjar bli stor ❤️
I fredags var jag hos mamma efter jobbet och lagade middag till oss. 
Smörstekt torskrygg med solskensmos och baconcrisp
Vaniljpannacotta med hallongele
Mousserande päroncider
Gott och lite festligt en vanlig fredag i april. 
(null)
Mamma njuter av av solen på balkongen. Hon börjar äntligen bli lite bättre från förkylningen. 

Äntligen ☀️

Så härligt att kunna sitta på balkongen igen och njuta av solen. Äntligen blev det sol och värme efter en låång seg vinter. Jag njöt verkligen och så läste jag och planerade för vad jag ska plantera i mina pallkragar på landet. 
(null)
Igår var jag till Mamma, hon är fortfarande hostig men nu verkar hon vara på bättringsvägen. Syrran och Janne kom också så fikade med lite gott kaffebröd som Janne hade köpt.
Idag har vi hälsat på Inga-Britt. Hon blev glad när vi kom. Vi drack kaffe och åt kakor som jag hade bakat på morgonen sedan tog vi en promenad med Ida. 
På kvällen åkte jag och hälsade på Marie i Nynäshamn, vi åt pizza på restaurang " Mätt och belåten"
Det var kul att ses och mysigt att sitta där och prata. Sen tog vi en tur på Ringvägen och tittade på havet, fast det var väldigt dimmigt så man såg inte så värst långt men det var vackert ändå. 
(null)

(null)

Det har varit en fin och avkopplande helg och så skönt att det äntligen är på väg att bli vår. Nästa helg hopas jag att vi kommer iväg till landet. 

Finaste Ida

Så söt när hon sover, vår fina lilla hund. 
(null)


För mycket snö

Igår tog jag tåget till Uppsala och hälsade på i nya lägenheten. Det är så fint. 
(null)
Efter att ha ätit bananpannkakor till lunch, så åkte Sanna, Tuva och jag till landet. Jag skulle förbereda för att rörmokare Göran skulle komma och fixa en grej i badrummet och så skulle jag sätta på värmen i huset. Men det var alldeles för mycket snö dör det var som djupast sjönk jag ner till knät. Inte roligt alls. Sanna och Tuva skottade sig bort till lekstugan och jag till badrummet. 
(null)

(null)
Jag hoppas att det har smält bort till nästa gång. 


Vår

Vågar man hoppas att våren är här nu?
Idag på Ida promenaden så såg vi krokus, snödroppar och det kändes nästan lite varmt i luften. 
(null)
I dag har jag sytt lite, städat lite och äntligen släng ut granen. Den har legat på balkongen sen nyår. Så det var verkligen dags. Nu kan man gå ut på balkongen igen. Jag ska köpa lite blommor och göra det vårfint där. 

En händelserik påskhelg

Långfredagen.... nu kan Sanna sluta räkna dagarna för nu har de flyttat in i sin nya fina lägenhet. En härligt ljus och stor fyra.  Flytten gick bra vi var många som hjälpte till. Nu är det bara småfixet kvar. Skönt för dem att flytta en långhelg så att de får tid på sig att komma i ordning. 

(null)

(null)

Påskafton.... jag tog det lite lugnt på fm, satt i soffan och läste en bok. Sen åkte jag till mamma och åt lite påsklunch med henne och syrran och Jan. Mysigt! 😀
Väl hemma igen så gjorde jag lite påskfint. 
(null)

(null)

Påskdagen.... då firade vi svärmor som fyllde  85 år på långfredagen. 
Marie, Pär, Uffe och jag hämtade henne på Ria gården och så åkte vi till Mariefred där vi mötte Sanna, Claes och Tuva och så åt vi påskbuffé på värdshuset där. Sen åkte vi med henne hem igen och satt och pratade och Inga-Britt och Tuva lekte tittut. Inga-Britt blev så glad och överraskad över att vi kom och firade henne allihop. 
(null)

(null)

Annandagen....... Uffe är  i Stallarholmen och tömmer Inga-Britts lägenhet tillsammans med Lotta och Bosse. Jag har fortfarande ont i ryggen så jag kunde inte vara till någon vidare hjälp med att bära möbler. Så jag är hemma och fixar istället och pysslar om Pär som ligger i sängen med feber och hosta.
Det har varit en ganska kall och kylig påskhelg, lite snö kvar här och där. Men när solen skiner och värmer så får man ändå lite känsla av att våren är på väg. 
(null)


RSS 2.0