Nostalgitripp

(null)

(null)

(null)

(null)

 I morse vaknade Marie och kände sig lite bättre efter några tuffa dagar då hon mest har sovit. Så hon bokade en tid i Årsta för att fixa naglarna och jag körde henne dit. Medans jag väntade den timmen det tog så tog jag en promenad från Årsta torg ner till sandfjärdsgatan där jag bodde mina första 13 år. Oj oj så mycket minnen och så litet allting kändes. Från Valla torg till Årsta torg var det en lång brant backe tyckte jag som barn men inte nu ett litet uppförslut bara. Och pulka backen som var så brant hittade jag inte ens. 

(null)

(null)

(null)

När hon var klar åkte vi till Sickla och där köpte hon en fin handväska. Efter lite fika var vi sen redo för att shoppa lite nya kläder till Marie. 
Väl hemma i bagis blev det lite mannekäng uppvisning. 
En rolig eftermiddag och så välbehövlig för Marie. 
 Imorgon bitti ska vi upp tidigt för att vara på HS klockan 8 och på tisdag börjar behandlingarna på KS. 

Var är kantarellerna

Sanna och jag tog en titt i skogen på våra kantarellställen. Men efter lång varm torr sommar så lyser de med sin frånvaro. Kanske blir det några trattisar att plocka om det blir en regnig höst. 
Tuva hjälpte mig att gräva upp potatis till kvällens middag. Sanna kokade jordgubbssaft på jordgubbarna vi plockade i somras. Jag plockade en korg med äpplen hos Arne som jag gjorde en smulpaj på och så lagade vi 
 Saffransfiskgryta med aioli. Det blev trångt och mysigt i köket när vi alla hjälptes åt. Precis så som jag tycker är allra bäst med barnen samlade. Det var bara Pär vi saknade. Men han ringde och frågade om vi hade lim hemma. Undrar vad som behöver lagas. Senare på kvällen åkte Sanna Claes och Tuva hem och Marie bäddade vi åt i soffan. 
Idag har jag plockat de sista tomaterna, gurkan och chilin i växthuset och så har jag skördat lite rödbetor. Pelargonerna och några ringblommor fick följa med hem också.
(null)

 
Mycket trafik på vägen hem det blev en extra timme i kö, lite segt men så är det ibland tyvärr. Nu ska jag köra hem Marie till Nynäshamn. 
I morgon är jag ledig för att följa med med Marie till HS och KS 


Det regnar 🌧

En regnig helg hemma i stan...  jag har tvättat, städat, sytt gardiner och det har varit så skönt att ha tid och fixa allt det där som man ska göra sen.  
(null)


RSS 2.0