Var är kantarellerna

Sanna och jag tog en titt i skogen på våra kantarellställen. Men efter lång varm torr sommar så lyser de med sin frånvaro. Kanske blir det några trattisar att plocka om det blir en regnig höst. 
Tuva hjälpte mig att gräva upp potatis till kvällens middag. Sanna kokade jordgubbssaft på jordgubbarna vi plockade i somras. Jag plockade en korg med äpplen hos Arne som jag gjorde en smulpaj på och så lagade vi 
 Saffransfiskgryta med aioli. Det blev trångt och mysigt i köket när vi alla hjälptes åt. Precis så som jag tycker är allra bäst med barnen samlade. Det var bara Pär vi saknade. Men han ringde och frågade om vi hade lim hemma. Undrar vad som behöver lagas. Senare på kvällen åkte Sanna Claes och Tuva hem och Marie bäddade vi åt i soffan. 
Idag har jag plockat de sista tomaterna, gurkan och chilin i växthuset och så har jag skördat lite rödbetor. Pelargonerna och några ringblommor fick följa med hem också.
(null)

 
Mycket trafik på vägen hem det blev en extra timme i kö, lite segt men så är det ibland tyvärr. Nu ska jag köra hem Marie till Nynäshamn. 
I morgon är jag ledig för att följa med med Marie till HS och KS 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0