Snön faller.....

Snökaos och tvärstopp i T banan. Jag avstod från att ta bilen idag när jag upptäckte att det var en halvmeter snö runt den. Men med stopp i T banan  hade det nog gått fortare att gå idag.  Ja ja det är bara att gilla läget. ❄️

(null)


Ommålat

Idag var jag hemma på fm och väntade på att förvaltaren från Einar Mattsson skulle komma och besiktiga vår lägenhet. Jag ville så gärna att de ska fixa till vårt kök och gärna sovrummet. Med lite övertalning så blev det faktiskt så till min stora glädje. Det ska bli så roligt att få det fint i köket. Men det klart lite pyssel och bök blir det förstås att plocka ut allt i skåp och lådor. Men det står jag så gärna ut med. 

Nu är det verkligen vinter

Oj oj det snöar och snöar och det är riktigt kallt, mycket kallare än vad vi stockholmare är vana vid. Det är ju roligt för alla barn som har sportlov den här veckan. Ida tycker att det är härligt med snön men just nu tycker hon att det är för kallt och vill just inte vara ute så  länge. 
(null)

(null)


Sydrömmar

I lördags var jag på symässan och provade några olika symaskiner. Jag fastnade för en Husqvarna Viking. Åh den är så fin och jag vill verkligen ha den.  
(null)Men den är så dyr och jag har verkligen gått och funderat på om jag ska köpa den. Men nu har jag beställt den och väntar nu med spänning på att jag ska få hem den. 
När jag var på mässan så köpte jag lite nya roliga tyger och lite guldpärlor till Tuva. 
(null)


Vår?

Det är inte det minsta vårlikt ute... 6 minus och snö. Men på vår dörr där spirar vårkänslorna 💚
(null)


Äntligen på bättringsvägen

Ibland kan jag tänka när det är mycket i livet att det skulle vara skönt att bara få vara hemma och ligga i soffan och läsa eller kolla på film. Men när man blir sjuk och inte orkar göra så  mycket annat då är de inte lika kul. Men idag känns det som att det virus som jag har haft i snart två veckor äntligen börjar släppa. Så idag har jag faktiskt haft lite energi att göra något annat. 
Jag har gjort två blomarrangemang och hängt upp i sovrumsfönstret och så har jag fixat med en fotobok som svärmor ska få när hon fyller år. Lite lagom ansträngande aktiviteter. När jag har varit på promenad med Ida och gått upp för trapporna då är jag helt slut. 
(null)

I Bagis finns det många kreativa människor, på morgonpromenaden mötte vi den här familjen på en bänk. 

(null)


En ny symaskin kanske

(null)

Jag blev så himla besviken när Sanna skickade bilderna på prinsessans ny sydda tight som har spruckit i sömmarna. 
 
Så idag har jag tillbringat en lång stund framför ipaden och tittat på symaskiner och jämfört fabrikat, priser, fördelar och finesser och jag tror att jag ska köpa den här 
(null)
 En Husqvarna Viking en maskin som nästan syr av sig själv 😀 nja den klipper i allafall av tråden själv. Man berättar för den vad man ska sy och då ställer den in allting som det ska vara. Dyr? Ja inte jämförelsevis men det blir roligare att sy, när det jag har sytt inte går sönder. Dessutom kan jag faktiskt börja sy lite mer avancerade saker när jag har en bra maskin. 

Semlor

Idag var jag på Bagisscouternas semmelbasar som för tillfället hade fått hysa in sig i skarpnäcks kulturhus eftersom de för närvarande håller på att renovera folketshus i Bagis det fungerade det med även om jag tycker det är mysigare hemma i Bagis. Jag hejade på några gamla ledare från min tid i scouterna och så tog jag lite lotter såklart men vanninget vilket egentligen inte var tanken utan för att det är självklart att stödja scouterna. Kåren har vuxit rejält och det är jättekul för det var lite kritisk ett tag när inga ledare fanns och det var svårt att rekrytera nya. I vimlet träffade jag till min glädje Moa och Viktor och lille Isak men jag höll mig på avstånd eftersom jag är så förkyld och hostig. Marie bjöd mig på en fika men tyvärr ingen semla då det inte fanns några glutenfria. Men det var ok för sen  gick jag hem och bakade några själv. 
Jag har varit hemma hela den här veckan, det började med feber och sen blev kom förkylning och en jobbig hosta som håller mig vaken på nätterna. Det är så tråkigt☹️att vara hemma. Jag tröttnar ganska snart på att kolla på film och läsa och då börjar jag städa skåp och lådor i och för sig lite intressant man hittar ganska mycket man har gömt undan. Men tyvär så orkar man ju inte riktigt det heller så då är det tillbaka till soffläge en stund. Tur att vi har Ida då kommer jag i allafall ut och får lite luft och dagsljus. 
Lite glad att jag sjuknade den här veckan i allafall för förra helgen då hade jag min pysselträff med pysseltanterna och det var så längesen sen sist vi sågs. Så det var verkligen jätteroligt att träffas igen. Jag bjöd på potatis och purjökssoppa och Äppeltoscakaka vilket uppskattades av tanterna. 
(null)

(null)

(null)

Jag fick så många fina tulpanbuketter och Marita hade gjort ett fint tvålfat i keramik och Katarina hade gjort en fin fågelskulptur att ha i trädgården. Jag blev så glad. Det är alltid lika kul och alla verkar tycka att det är så roligt med mina pysselträffar. 

Helgen innan var Annette och jag på vårsalongen och som vanligt var vi rörande överens om att del konstverk skulle vi göra bättre själva. Men visst var det några saker som vi tyckte var speciella. 
(null)

(null)
Som den den virkade jättekaninen och hundratals yogapositioner i keramik. RSS 2.0