Midsommar

På midsommarafton åt vi lunch hos Syrran och Janne. Marie hade gjort en fin sommartårta. 
Sen gick vi ner till dansbanan och Pär hjälpte till att resa midsommar stången. 
(null)

vi köpte lite lotter och kollade på dansen och fick lite midsommar feeling.  (null)

(null)
En liten hälsning från Tuva fick vi också de firade midsommar i Östhammar 
(null)

Sen åkte vi till Tärnsjö Uffe och jag. 
Det har varit en skön och avkopplande helg. Jag har fixat lite med växthuset och pysslat med blommor och bär. 
Idag gjorde jag en paj med mangold, det är härligt att kunna gå ut och plocka av det som växer i trädgården. 

(null)

(null)
Nu är jag snart hemma i Bagis, Uffe körde mig till Östervåla där jag tog bussen till Uppsala och vidare med tåg och T bana hem. Det kändes trist att fara hem, men på fredag då åker jag tillbaka igen och då har jag semester i fyra veckor. 😀

Med mamma, syrran och Janne på landet

Vilken helg! Så himla roligt det blev. 
Jag åkte på fredagkvällen och hade sällskap med Marie till Uppsala där vi åt en god men sen middag pga av alla köer upp. Sen åkte jag själv vidare till landet Marie skulle sova över hos syrran. Lördag fm for jag runt och städade i hus och bodar som en tok, så det skulle vara fint när mamma, syrran och Janne kom. Jag gräddade våfflor med sylt och grädde till lunch och mamma åt tre stycken. 
Mitt i våffelätande fick vi en riktig överaskning. För Sanna, Marie och Tuva kom 😍 så himla roligt! Det blev ett riktigt våffelkalas. 
Såklart skulle vi ta en bild när vi var samlade allihop, jag knäppte säkert 20 bilder men den här blev bra 😀
(null)

(null)

Efter lite lek och bus med Tuva så for flickorna tillbaka till Uppsala och jag la ut alla delarna till min lilla pytteköks ö. Janne skruvade ihop lådan och jag gick in och började laga middagen. Torskrygg med bacon, lingon och potatismos. Mamma och syrran hade det mysigt i trädgårdgruppen med lite vin, cider och ostbågar. Mamma blev lite nyfiken på Tuvas såpbubblor och provade att blåsa några. 
(null)
Sen var det dags att äta och de tyckte alla det var gott, sa de i allafall 😀. 
Min snälla storasyster och mamma hjälptes sen åt med disken och Janne och jag skruvade ihop köks ön. Det blev så bra, precis som jag hade tänkt. En extra arbets och avlastningsyta. 
(null)

Sen bäddade vi och mamma fick sova i vardagsrumssoffan. 
En skogspromenad med Ida innan det blev dags att göra kväller. 💤💤
På söndagen åkte vi en tur till Gysingeforsarna och mamma bjöd oss på fika på café Udden. 
(null)

(null)

Ett fint avslut på helgen. ❤️

Trädbeskärning

Vår gamla plommonträd ger just ingen frukt men de är perfekta hängmatteträd. Uffe fick hjälp av Sanna och Claes med att ta bort de gamla döda grenarna. 
(null)
Uffe och Sanna fixade middagen Uffe inne i köket och Sanna vid grillen. 
Middagen avslutas sen med glass 
(null)

Det är mycket som blommar och fort går det. Rosor, pioner och vallmo slår ut i rasande fart. 
(null)

(null)

(null)


Lilla trädgårdsmästaren

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tuva har fått en egen pallkrage och idag fick hon välja vilka fröer hon skulle så där i.  Sen visade hon mormor att hon minsann kunde skriva på märkningarna själv bara mormor sa vilka bokstäver de skulle vara.  Imponerande och hon skrev väldigt fint. 
(null)

(null)


Smultronlycka

Det blev många vändor till mormors smultronland idag 😍 för smultron är ju så gott. Det stora riktigt röda är godast tycker Tuva
(null)

(null)

(null)


Bästa symaskinen

Tänk vad roligt det är att sy med en riktigt bra symaskin, jag är så nöjd med den. Nu har jag sytt ett nytt tak till hammocken och det blev jättebra, förutom att när Uffe och jag skulle skruva fast det så var det till min stora förtret 4 cm för kort ☹️ men det var inga problem Uffe borrade två nya hål och så var det löst. 😍
(null)

(null)

(null)

(null)


Vårt smultronställe

(null)
Nu är vi på väg upp till stugan och det är en skön känsla att ha helgen framför sig. Jag ska sy ett nytt tak till hammocken och sen bara njuta och ha det bra. Semestern börjar närma sig.... bara några veckor kvar. Pär börjar sin nästa vecka och Uffe veckan därpå men jag får vänta några veckor till. 

6 juni

Idag firas Sveriges national dag 🇸🇪
Vi firade genom att hämta mamma och åka till svärmor på Riagården Där lyssnade vi först på lite pianospel, en repertoar av gamla låtar från förr. Sen åt vi lunch och  Marie hade köpt  med jordgubbar, kladdkaka och grädde till efterätt. 
(null)

(null)
En väldigt mysig dag och det var så roligt att mamma orkade följa med och Inga-Britt uppskattade det mycket. 


Fredagkväll igen😀

Sitter i bilen på väg upp till landet och övar på Ted Gärdestad låtarna vi ska sjunga på söndag. Bra att passa på när man sitter i bilen fast jag tror inte att Uffe tycker det är lika kul att öva på texterna 😀
(null)
Den här veckan har gått så fort..
I måndags tränade jag på gymet i Farsta badet det var jättefint och fräscht där. På tisdagkvällen var jag hos mamma och lekte hårfrisörska. 
(null)

På onsdagen var hela dag verksamheten i Tyresta by det blev en härlig, varm och solig dag och alla var så nöjda. 
(null)
Väl hemma igen var det skönt att sätta sig på balkongen och vila fötterna
(null)
Men jag tvärsommnade ganska trött efter att ha varit ute hela dagen och vaknade av att nåt killade mig på näsan. Det var min älskade Uffe som la en gigantisk blombukett i mitt knä
(null)
Och pussade på mig och sa grattis på bröllopsdagen, 31 år ❤️
Sen bjöd han mig på middag på restaurang Centan i Bagis. 
(null)

Igår kväll hade vi avskedsmiddag för en kollega som hår i pension och sen var det övning med kören. Men nu är det fredagkväll och det regnar faktiskt nu. 

RSS 2.0