Det blev så fint

Det är roligt när det blir som man har tänkt sig, jag är så nöjd med färgvalet i vårt sovrum. I fredags blev målarna klara. Jag skyndade mig hem från jobbet och började damma, dammsuga och torka golven så vi kunde flytta ut från vardagsrummet och ställa i ordning allting. Köksluckor och garderobs dörrarna får vi vänta någon vecka på men sen ska allt vara färdigt. Jag har ägnat helgen åt att fixa i ordning och så har jag sytt nya kuddöverdrag och gardiner till sovrummet och så har jag målat sänggaveln  i samma gråa färg som väggen. 

(null)

(null)

(null)


Compact living

Ja nu blev fullt  i vardagsrummet. Det var roligt att se Idas min när Uffe och jag bar in vår säng i vardagsrummet. Hon undrade nog vad vi höll på med. 
(null)


Lite fix hos Svärmor

Idag har vi varit hos Inga-Britt och gjort det lite mysigt i hennes lägenhet. Vi har satt upp lite foton och tavlor och fixat med lampor. Så nu känns det lite hemtrevligt. 
(null)

(null)
Marie och Ida tog en liten vilostund innan vi åkte hem igen. Det blev en lång dag vi var i lägenheten i Stallarholmen först och hämtade liter mer saker till Inga-Britt. Sanna och Marie valde ut några saker som de ville ha. 
Väl hemma i Bagis igen lagade jag och Sanna snabbt en fisksoppa som vi åt innan hon skyndande sig iväg för att hinna med tåget till Uppsala. Sen ringde hon och jag trodde hon skulle säga att nu sitter jag på tåget, men icke det var stopp pga en olycka så det var stora förseningar.  Så hon köpte med sig en tandborste och kom tillbaka och sov över. Det blev verkligen inte som Sanna hade planerat. Men mysigt för oss som fick rå om henne lite extra 😀  (null)Förkylt igen ☹️

Jag tyckte att det räckte med att vara hemma två veckor från jobbet i februari men nejdå i början av veckan däckade jag igen med feber och förkylning. Så himla tröttsamt! Den enda fördelen har varit att jag har haft tid att fundera vilka färger vi ska ha i köket och sovrummet. Det är ju bra att det är klart för på måndag kommer målarna och sätter igång. Jag har skrivit en lång lista på allt som ska göras innan. Vi kommer verkligen att ha det compact living i nästa vecka, med sängarna och köksbordet i vardagsrummet.  Klart man kan stå ut med lite bök inför tanken på hur fint det kommer att bli. Köket kommer att fortsätta vara blått, jag trivs med det. Vardagsrummet kommer att bli grått och rosa enligt rådande trend.  (null)
Äntligen!

Idag kom vi äntligen iväg till Uppsala 😀 Marie kom och hämtade mig på fm och så åkte vi iväg. Ett kort stop på Ikea för att handla lite saker till svärmor och nya jeans på Lindex till Marie. Men till sist var vi framme 😍. Så roligt att få träffas igen. Vi lekte och lekte och jag fick öppna mina födelsedagspresenter. Ett fint armband och en tavla från Tuva som hon hade gjort och två tallrikar till servisen jag blev så jätteglad. Sen gick vi ut och Tuva visade att hon hade lärt sig att åka skidor. Sen gjorde vi fina snölyktor och busade i snön. 
(null)

(null)

Sen blev det en promenad bort till den nya lägenheten, om 16 dagar flyttar de in. 
(null)
En rolig och mysig eftermiddag hade vi innan det blev dags att köra hem igen. 
Väl hemma sydde jag färdigt Idas nya kläder. Hon blev inte så väldigt glad men den är i allafall bättre än den förra röda fleece dräkten i den  såg hon ut som en liten julklapp. 
(null)


I bland går det undan

Oj oj så fort det kan gå,  Nu har svärmor flyttat till ett äldreboende. Vi hämtade henne på sjukhuset på fredagsförmiddagen och så åkte vi till hennes lägenhet och Inga-Britt fick fundera på vilka möbler och saker hon ville ha med sig. Sen lastade vi bil och släpkärra och styrde mot hennes nya lägenhet på Ria gården i Åkers Styckebruk. Det blev inte mycket tid för henne att förbereda sig och det blir såklart en stor omställning. Men jag tror att hon känner sig rätt nöjd i allafall. Hon sa att det hade känts otryggt att komma hem och vara själv och kanske få för sig att ge sig ut sent på kvällen igen. För oss känns det som en lättnad och det verkar vara ett väldigt fint boende och Inga-Britt blev mycket väl mottagen. 

Eskilstuna tur och retur

Idag var min plan att ta tåget till Uppsala och träffa Sanna, Claes och Tuva. Men det får bli en träff nästa helg.  Det blev en tur till Mälarsjukhuset i Eskilstuna istället. För lilla svärmor hade bestämt sig för att hälsa på en släkting sent på kvällen och ramlat och blivit liggande i en snödriva. Som tur vad hade en granne hittat henne och ringt ambulans och hon hade kommit in till akuten kl 12 på natten. Men hon har verkligen änglavakt för inget är brutet det är bara tre fingertoppar som hon har förfrusit. Men det kunde ha gått mycket värre. Ja nu blir det en diskussion om ökad hemtjänst eller annat boende.  Det känns inte bra att hon ger sig  ut på kvällarna. 

60 års kalas

Igår var vi bjudna på kalas hos Cecilia. Gott, fint buffé bord och trevliga människor. Cecilia fick en bok om citroner och en glas karaff fylld med citroner och så hade jag gjort en liknande dörrkrans som vi har istället för blommor. 
(null)
Cecilia har varit i Indien över jul och nyår och där hade hon köpt den vackra sarin som hon har på bilden. 
Så fick vi träffa Moa och Viktor och liten Isak och den här gången var jag inte förkyld så då tog jag chansen att få gosa lite med honom. 
(null)
Så var det roligt att höra Moa berätta att vattnet hade gått när de var på lägenhetsvisning och de fick ringa Cecilia som kom och hämtade och körde dem till BB. 
(null)


Sykväll

I torsdags skyndade jag mig med middagen och tyckte sen att Pär och Uffe åt långsamt. Så fort vi var klara dukade jag av och plockade snabbt undan och fram med symaskinen. 
Sen sydde jag två st tights till prinsessan 😍
Åh det var så roligt och det blev ett så fint resultat. 
(null)


RSS 2.0