På stickturne med Ida

Idag har Ida och jag varit ute och farit hela dagen. Vi började vid t banan kl 10 i Bagis till Farsta strand där vi tog pendeln till Nynäshamn för att hälsa på hemma hos Marie   Det var en  lugn och skön resa , väldigt lite folk så Ida låg på en handduk på sätet bredvid mig  och jag satt och stickade. Vi mötte Marie vid Subway och köpte lite lunch som vi åt hos henne. Vi pusslade lite sen satt vi och hade det mysigt i soffan och kollade lite på tv , ett brudstylingsprogram och jag stickade några varv till. 
Sen la jag ner stickningen i väskan och kramade om Marie och så gick Ida och jag till tåget. Vi klev av i Hemfosa där vi drack te hos syrran och Janne och stickade lite. 
Sen for vi vidare  med tåget och det blev några varv till innan vi var hemma i Bagis igen. 
Jag var inte så pigg på att laga mat när jag kom hem, men jag rörde ändå ihop en sötpotatis soppa och tunnpannkakor till middag. Gott med varm soppa för det var kallt och blåsigt  när vi åkte hem. I morgon får det bli en varmare jacka. (null) 

 .


I bland ska man ha tur

Tisdagmorgon.. promenad med Ida innan jag ska till jobbet kommer tillbaka till porten och upptäcker att jag har tappat mina nycklar!!!
Jag går tillbaka samma väg och letar men nej inga nycklar finns någonstans. Jag går hem igen väcker Pär som ligger och sover. Tur att han var hemma. Ringer jobbet, blir lite sen. ringer Uffe som säger att det inte är någon katastrof, det löser sig. Ringer bostads bolaget som lovar att fixa nya nycklar. Cyklar till jobbet. Försöker fokusera på jobbet. Efter lunch ringer Uffe och säger att någon har hittat mina nycklar och lagt ut en bild på Bagisgruppen fbsida. Åh så glad jag blir. 
Det är en liten Majken som på väg till skolan hittade mina nycklar och hennes pappa tog en bild och lade ut den på fb sidan. Stort tack till dem! Jag köpte presentkort på bio som hon fick som hittelön så hon blev också glad. 
(null)Glada nyheter

I måndags följde jag med Marie till KS för att träffa överläkaren. Hon berättade att det såg bra ut på röntgen, lymfkörtlarna svullnad har gått tillbaka och det finns inga tecken på canceraktivitet. Det är så skönt att cellgift behandlingen fungerar. Marie börjar plugga igen i januari och läkaren trodde att Marie ska kunna börja jobba igen i maj. 

Roliga och oroliga händelser

(null)

Ibland händer det så mycket... att jag inte hinner skriva. Florist kursen var så kul och jag känner mig säkrare för varje gång, nu har jag fått snits på att binda en bukett. Roligt! Temat denna gång var vitt och det blev snyggt och stilrent. 
(null)

Höstfesten på jobbet blev så lyckad alla var nöjda så det var helt klart värt att jobba från 8 till 21 men lite trött var jag när jag kom hem.  (null)

(null)

Men jag blev helt bestört och arg när jag fick höra det Uffe hade att säga när jag kom hem. Uffe har blivit varslad från jobbet. Efter över 40 år på samma arbetsplats😡😢 men jag hoppas att det ska komma något bra ur detta också. 
Ja på natten sov vi inte något vidare någon av oss, så det var lite motigt att gå upp och inte kändes det bättre när jag skulle ta bilen och åka till jobbet. Punka på bakdäcket 😩
(null)
 Men det fixade Uffe ❤️ 
På lördagen hälsade vi på svärmor, vi fikade och hon tittade i fotoboken hon har fått av oss. 
(null)

På söndagen var jag till min mamma och inspirerad av blomkursen så hade jag köpt lite blommor och gjorde ett litet blomarr åt henne. 
(null)


Pusselsöndag

En solig och fin novemberdag, Uffe och jag mötte Marie i Lövhagen i Nynäshamn och så tog vi en promenad där i det fina vädret. Sen åkte vi hem till Marie och fikade, kladdkaka med vispgrädde som Marie bakade. Mums 😋 och så hällde vi ut ett 1000 bitars pussel och pusslade i några timmar 😀. 
(null)

På vägen stannade vi i Västerhaninge och tände ljus på gravarna och i minneslunden för alla dem som fattas oss. 
(null)


När vi hade tänt ljusen, ringde svärmor  och pratade lite, jag berättade att vi tänkte hälsa på henne nästa helg. 
Den här veckan går nog fort det är mycket som händer på kvällarna. Måndag tvättstugan, tisdag florist kurs med Marita, onsdag mexikansk fest på jobbet, torsdag körövning och på fredag blir det hemmamys i soffan tror jag. 

Underbara fredagkväll

Jag slutar tre på fredagar vilket är väldigt skönt. Idag när jag kom hem gick jag en långpromenad med Ida. Sen satte jag igång och städade, dammsög, dammade och torkade golv så nu är det fint inför helgen. ( vet ej riktigt vad jag fick den energin ifrån 😋)  men nu är det fredagsmys i soffan medans jag väntar på middagen som Min käre man håller på att laga fjällrödingsfile med romsås ❤️
Jag beställde nya gosiga tofflor att hålla mina fötter varma i  som jag hämtade idag. 
(null)


RSS 2.0