Ett riktigt äventyrVisst är det så att jag gör vadsom helst för mina barn, nja nästan i alla fall, gränsen går vid att hoppa bungyjump. Hur som helst Marie frågade mig i förra veckan om vi kunde rida på islandhästar.  Javisst, såklart vi ska göra det. Sagt och gjort jag bokade en tur på Fors gård  med en  ledare. 
Sanna och Uffe var på också. Idag klockan 14 var det dags, efter kort instruktion red vi iväg. Och ärligt det var lite läskigt först innan jag hittade balansen och slutade att hålla i mig krampaktigt i sadeln samt fick min häst att förstå att den inte skulle stanna hela tiden och äta löv från träden. När jag insåg att jag inte skulle ramla, så slappnade jag av och upptäckte att det var fantastisk roligt att rida. Jag blev till sist så cool att jag började titta efter kantareller när vi red i skogen. Man har bra uppsikt från en hästrygg och ser kantarellerna, men det är svårt att plocka dem. 
Det blev en rolig eftermiddag. Efteråt fikade vi innan Marie åkte hem till Nynäshamn och vi andra åkte till Bagis. Pär hade lagat en jättegod middag till oss, älgfärsbiffar med sås och potatis. 

(null)


(null)

(null)
Efter middagen så sydde jag en mantel till Tuva som hon ska ha när hon imiterar Disney figuren Elsa i Frost.  
(null)

(null)


En stunds mys med Ida, de är så fina tillsammans. 
Ja en härlig dag och en mysig kväll tillsammans med min älskade familj 
Till sist coola hästtjejen 💕
(null)


Finbesök i Nynäshamn

I söndags hämtade jag mamma och så åkte vi och hälsade på Marie. Äntligen blev det av. Mamma var så glad och tyckte att det var så roligt att se Maries lägenhet. Vi åkte ut och satte oss på Ringvägen och tittade på havet och fikade. Jättemysigt😍
På väg hem stannade vi i hamnen och jag köpte en bakad potatis med räkröra till mamma som hon åt när hon kom hem. 
(null)

(null)

(null)


Det blev en bra dag vilket kändes skönt från lördagens dramatik då Janne blev akut dålig och fick åka ambulanshelikopter från Hemfosa till SöS. Han blev kvar några dagar på SöS och fick starka penicillinkurer. Men nu är han hemma igen och mår bra. 
Fina höstdagar

Idag tog jag tåget till Uppsala 
(null)
Sen tog Sanna och jag deras bil och åkte till landet och gick i skogen på kantarelljakt. 
(null)
En härlig dag och mysigt att få rå om Sanna. 
Vi avslutade dagen med en god middag som Claes och Uffe hade lagat. 
Sen lekte Tuva och jag med dockskåpet det var lite nostalgisk för en del av dockskåpmöblerna hade jag när jag var liten. Sen blev det dags att fara hem till stan och en ny arbetsvecka Kantareller, regn och vattenpölar

I fredags åkte vi till Uppsala, lämnade Ida hos Claes och Tuva och tog Sanna med oss ut på stan och gick på en charmig och annorlunda restaurang Pincho. Där beställde man maten via en app i telefonen och all mat var i pytteportioner. Man fick beställa många rätter för att bli mätt. Kul och gott var det. 
(null)

Efter middagen tog vi en promenad till UKK för att lyssna på en konsert med den fantastiska Lisa Nilsson. 
(null)

Efter konserten följde vi Sanna hem och hämtade Ida och åkte vidare till landet, det blev en sen kväll vi var framme vid halvett. 
Men trots det var jag ändå uppe ganska tidigt på lördagsmorgonen då jag hade lovat Sanna att reka i skogen efter kantareller, och några hittade jag faktiskt.  (null)
Och lite andra svampar också.  (null)

Sen kom de och vi gav oss ut i skogen, tyvärr blev det en rejält regn och åskväder så vi hann inte vara ute så länge.  Men några svampar fick de med sig hem i alla fall. 
(null)

Efter regn kommer solsken och vattenpussar som Tuva hade roligt i. Mormor fick tälja några barkbåtar att segla med också. 
(null)

(null)


RSS 2.0