56 år

Jaha då har jag fyllt år igen.... det börjar bli ganska många år nu 😉
En fika med mamma på födelsedagen med lite hembakade kakor. På lördagen bakade jag några sorter till och gjorde en tårta med jordgubbarna vi plockade i somras. Att bjuda alla mina kära på. Lite trångt blev det allt men så roligt att se alla samlade ändå. 
Anita och Jan kom först sen kom Sanna, Claes, Tuva och Marie därefter kom Magnus, Ida och Emil och till sist kom barnens yngsta kusiner Jonny, Jimmi och hans dotter Minou. Så fikade vi och jag gjorde som man brukar när man fyller år, öppnade paket🎁 Så roligt och jag fick det jag önskade mig 😍

(null)

(null)
Rosen var från Anita och Jan

(null)

(null)

(null)

(null)

Sanna, Claes och Tuva stannade på middag och jag gjorde pizza. 

Julens sista blommor

I går kväll var jag så trött så då sov jag redan vi nio och sov ända till kl fem i morse. Så ikväll hade jag energi att dammsuga och torka golv, städa linneskåpet och fixa med blommorna. 
(null)
Här är julens allra sista blommor så fina framför pappas sommartavla, där han har målat av min farfar. 

Hurra för Tuva 5 år

(null)

(null)
Vår älskade lilla prinsessa har fyllt 5 år, i söndags var vi bjudna på kalas och firade henne tillsammans med stora och små gäster. Tårtan hade hon bestämt själv hur den skulle se ut, hon ritade en teckning som Sanna fick baka den efter. 
På fredagen i förra veckan fick jag rå om henne alldeles själv, vi gick på museum och tittade på svenska djur. Sen promenerade vi in till stan, stannade och fikade på Ofandahls konditori, en Mer och ett vaniljhjärta för det berättade jag att det var min favorit när jag var liten så det ville hon ha. Så gick vi vidare och letade efter en leksaksaffär men det hittade vi ingen de ligger tydligen utanför stan numera. Men på Åhléns hade de leksaker som tur vad. Där valde Tuva ett par prinsessdskor och ett trollspö. Nöjd och glad tog vi sen bussen hem till de väntande föräldrarna (null)
Efter lite middag var det dags för mig och Ida att ta tåget hem igen. Mormorslycka❤️
(null)


Jul och nyår

Hoppsan vad tiden går....... ett nytt år har påbörjats och jag har inte skrivit något på flera veckor. Så det får blir en resumé, en uppdatering från jul och nyårsfirandet. Helgen innan julafton så lagade vi mat och bakade och förberedde inför julen. 
(null)

(null)

På julafton fm åkte Uffe till Riagården och hämtade svärmor, själv åkte jag till min mamma och åt lite julmat tillsammans med övriga i familjen och syrrans familj. Därefter åkte vi hem till oss där Uffe och Inga-Britt väntade och så trängde vi ihop oss i soffan för att titta på Kalle Anka. 

(null)

Egentligen är det nog lite långtråkigt men ett bra tillfälle att vila sig lite en stund innan det är dags att se vad som finns i paketen under granen. 
(null)

(null)

(null)

Sen var det dags för julbordet, Marie hade bakat bröd  och lagt in sill, det var lax, köttbullar, korvar, Jansson och julskinka. Härligt att få duka upp allt detta och sen få sätta sig och äta tillsammans med min lilla familj. Det är jul för mig att få samla alla omkring mig. Lite trångt, absolut men väldigt mysigt och trevligt. 
(null)

(null)

Sen hjälptes vi åt att plocka undan och diska. När det var klart spelade vi julklappsspelet vilket var väldigt roligt och engagerade alla mycket. Ja timmarna går fort och kvällen kommer och det blev dags att bädda till alla.  Sanna, Claes och Tuva sov på golvet i vardagsrummet, Marie sov i sängen som står där. Inga-Britt sov i min säng och jag sov på golvet i sovrummet, Pär, Uffe och Ida sov i sina sängar. Några nattliga toa besök men förutom det så sov nog alla ganska gott. 
På juldagen åt vi alla frukost och så packade Uppsala familjen ihop sig och for hem för vidare julfirande med Claes familj. Jag körde jag hem Marie  och sen svärmor och på kvällen satte jag mig i soffan och njöt av julefriden
(null)

På annandagen gick Uffe och jag och såg en föreställning på dansens hus med cirkus Cirkör som jag fick i julklapp av honom. Mycket imponerande och underhållande. Sen bjöd han mig på middag på restaurang Räkan, den godaste fiskgryta jag någonsin har ätit. 
(null)

Ja det var julen..... sen jobbade vi torsdagen och fredagen och Ida var hos Marie. På lördagen gick vi inte ut på hela dagen. Vi pusslade och tittade på film och det var så skönt. 
(null)

Nyårsafton då hämtade vi Ida hos Marie, fikade lite och önskade henne ett mycket bättre år. Sen åkte vi till mamma och åt lite lunch tillsammans med henne ett fint avslut på 2018. 


RSS 2.0