Snart så är 2021 slut

Jobbat i tre dagar lite lagom 😜 det är mysigt att jobba på julen då det är så lugnt att man har tid att prata lite och även tid för annat som man inte alltid hinner med, som att dokumentera. 
Jag tog ledigt igår och Uffe och jag hängde med barnbarnen och Sanna hela dagen. Vi gjorde snögubbar och åkte pulka och det var så himla roligt. Sen var vi inne och spelade alla julklapps spelen och lekte. Sanna lagade en jättegod köttfärsgratäng till middag. En helt fantastisk dag för morfar och mig. 
(null)

(null)

(null)



Julen för mig

Är att få vara tillsammans med min familj, att vi alla kan ses och ha det mysigt tillsammans. På julafton träffades vi på kyrkogården i VH för att tända ljus för dem vi saknar och som Marie sa jag tror mormor hade gillat att vi träffades här. 
Marie och Alex åkte till Nynäshamn för att fira med Alex familj, Uffe, Pär och jag åkte till hemfosa och fikade med Syrran, Jan, Magnus och Ida. Jättemysigt att sitta där i deras fina julfina vardagsrum och lyssna på elden som sprakade i kaminen och njuta av gott julfika. 
(null)

(null)

(null)
Kalle anka och hans vänner  sågs i soffan i Bagis sen dukade vi upp ett litet julbord. Pär sov över och på juldagen hämtade vi Marie och Alex och åkte till Uppsala och firade jul med Sanna, Claes och barnen. 
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)
Det är så roligt att se Tuva och Hugo öppna sina julklappar och se deras glädje över det som är i paketen. Men Hugos dammsugare tyckte han var lite läskigt så han kröp upp soffan bredvid Alex och Marie. Men efter en stund när Claes hade packat upp den så for han omkring och dammsög i full fart. Tuva fick hundra tusch pennor som hon satte igång att prova. 
Vi vuxna fick också julklappar, av Tuva fick jag en liten brosch som hon hade gjort själv och ett skolfoto. Så fick fick vi en fotokalender också. Av tomten fick jag en ljuvlig halsduk och ett reflexband. Så glad för allt. 

Det blev en solig och kall annandag och jag kände att jag  verkligen behövde röra på mig efter all julmat och godis och kakor. En långpromenad blev det och det var så härligt. 
(null)


Tredje advent

Grått och trist ute så förmiddagen tillbringade jag i soffan med en bok, så skönt. Men en promenad ändå tänkte jag och gick ut men det blev inte så lång då det var snorhalt. Så jag satte igång med att sätta en saffransdeg, kokade risgrynsgröt, gjorde några burkar ringblomssalva, torkade apelsinskivor och kokade lite äppelmos. antingen gör jag inget alls eller så gör jag sju saker samtidigt. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Nu har jag fixat fina fötter och naglar och smort in dem med min nygjorda ringblomssalva. Härligt att få en påminnelse i decembermörkret av de blommor som jag odlade i somras. 

(null)


Födelsedagsveckan 🎂

Pär och jag hängde hela fredagen vi handlade och bakade tårta till hans och Maries födelsedagskalas. Marie bakade på sitt håll så det fanns mycket gott till födelsedagsfikat i Enskede på lördagen.
(null)
 
Presentöppning 😀
(null)


Julmarknad och mer pepparkakor

Julstämning i Enskede, vi gick runt och tittade bland marknadsstånden tillsammans med alldeles för mycket människor. Lite smått fick följa med hem också, Uffe köpte en rökt fisk och jag en liten tomte och ett par örhängen. Sen gick vi hem till Marie och Alex och fikade. Tänk så praktiskt att bo mitt i julmarknaden. Resten av dagen bakade jag pepparkakor till mig och Marie gjorde ett jättefint pepparkakshus. 
(null)

(null)
 Lite julfint med blommor och en dörrkrans blev det också. 
(null)

(null)

(null)


RSS 2.0