Mera julförberedelser

Åh jag tycker att det är så roligt den här tiden, att fixa och pyssla inför julen. Igår rensade jag ur kyl och frys. Så på kvällen hade jag kokat en flaska saft, kokat två burkar med blåbärssylt och lagat två middagar samt bakat lussebullar. Lite glöggmys med grannen Linda blev det med. Idag har jag gjort pepparkaksdeg tänkte baka några i morgonkväl. Det luktar så gott och jag måste ju använda några av pepparkaksformarna som jag har samlat på under åren. Söndagseftermiddagen tillbringade jag med Marie vi var till Liljeholmen 
s galleria och handlade på systrarna gröna. Jag föll för ett ljuvligt mohairgarn i grönt och blått ska bli en halsduk till min vinterjacka tänkte jag. Några julklappar till Hugo blev köpta också. när vi var klara åkte vi till min favoritblomaffär Rosendals trädgård och handlade några fina röda julstjärnor. Två ska jag ge bort och en får sprida julstämning hos oss. 

 
 
 Tänk att ha alla dessa vackra amaryllisar hemma, från Rosendals trädgård
Det var så roligt att handla med Marie 🥰 jag är alltid glad när jag får vara med mina fina barn. 

Lusse lelle

Elva nätter före jul… idag för 28 år sen satt jag i en säng på BB med min lille Pär i famnen och tänkte på Uffe och storasystrarna som hade luciatåg i skolan. Då öppnades dörren och sköterskor och barnmorskor kom in med sång, glitter och ljus och lussade för mig och Pär. Då rann mina tårar, det var så fint. 
(null)


Lucia blir liksom inte något särskilt när man inte har några barn omkring sig. Men jag kollade i allafall på SVT luciatåg när jag åkte till jobbet. 
Jag var en sväng till Ikea efter jobbet och köpte servetter såklart 😂
Men också en liten rumsgran som jag har tänkt att vi kan ha till jul. 
Ikväll har jag tvättat trasmattorna 
Så nu är julförberedelserna i full gång. 🧑‍🎄

Födelsedagsmiddag på krogen

(null)


Kul att gå ut och äta med grabbarna mina. Pär hade bokat bord på Akkurat. 
God mat och massor med ölsorter att välja på. Så det blev inget vin till maten för mig utan en glutenfri IPA 🍺 riktigt god faktiskt. En mysig  och rolig kväll. Nu är det färdigfirat med familjens födelsedagar för det här året. 
Nästa gång blir det Tuva som fyller tvåsiffrigt. 

Födelsedags firande i flera dagar

Födelsedags middag i bagis för Marie som fyllde 33 år. Alex mamma Maja kom det var kul. Pär sov över och på lördagen åkte vi till Uppsala gick på julmarknad. Marie hade bakat gott fika och så firade vi henne och Pär. 
(null)

(null)

Tuva och Hugo hälsade på tomten och fick pepparkakor  (null)
Idag har Uffe och jag varit på Hundmässan och vi träffade på den här finingen. Tyvärr träffade vi inga uppfödare, jag hade tänkt boka en tid för att besöka några kennlar. 
(null)
Men det får bli på telefon istället. Det var kul att gå runt där och titta på alla hundarna. Sen gick vi och fikade innan vi tog bussen hem igen. 
I morgon ska vi äta middag på restaurang och fira Pärs födelsedag. 
Han blev firad igår också och fick ett duntäcke av oss allihop. 


1 advent

Tog tåget till Uppsala för lite mys med barnbarnen. (null)

 Lämnade Hugos nya kattbyxor  (null)

och en prydnadsgran till Tuva. Efter lite lunch så åkte vi pulka. Tur att man har barnbarn så man får åka lite det är så kul 😂
På söndagen gjorde jag julfint hemma 
(null)

(null)

och åkte sen jag hem till syrran och Janne. Marie och Alex var också med
Vi fikade med hembakad lingonpepparkaka. Mysigt och med en härlig värme från kaminen. 


Halloween 🎃

Mys med barn och barnbarn på Halloween. Vi åt grönt mos och fingerkorv.  Så var vi ute på gården med alla spöken och läskigheter som grannarna hade fixat. 
(null)

(null)

(null)


RSS 2.0