Sista veckan snart till ända

Vad har hänt sen sist? En hel del faktiskt. rörmokaren som inte var vatten värd i söndags när jag åkte till stan han var här och jobbade i måndags så nu har vi vatten och avlopp i köket och vattenkran utomhus med så att man kan vattna. Och det är en fröjd att att diska nu när man bara kan hälla ut vattnet i avloppet.

I måndags så var Uffe och jag runt på en massa kakelbutiker för att hitta klinker och mosaik till badrummet vilket inte var så enkelt. utbudet är stort och dyrt och man önskar att man hade obegränsade medel men till slut så blev det blå klinkers till golvet och blå, vit, turkos mosaik till duschhörnan det blev snyggt och fräscht. men för Uffes del är det nog skönt att börja jobba på måndag för han har jobbat hårt med att sätta mosaik och lägga klinkers, sen i tisdags och ikväll hade han lagt sista rutan, underbart skönt! det är otroligt mycket som ska göras närman bygger ett badrum det är ju tyvärr inte bara att smacka upp lite kakel nej nej det är många timmars jobb men det blir bra när det är klart.


På kvällen samlades vi hela vår lilla släkt och några vänner till mamma på krogen vid Mickelrums brygga på Muskö för att fira mammas 80 årsdag. Det var roligt och mysigt och mamma blev så uppvaktad tyvärr var väl inte maten och servicen av bästa kvalite men mamma har ju en lunch med mig och syrran på Operakällaren att se fram emot det och shoppa lite med oss, det var vår present till mamma. Barnbarnen med respektive hade köpt en mobil till mormor så nu kan hon skicka sms till oss vilket hon gör flitigt. Det var roligt att vi kunde samlas allihop.

Pär har till sin stora glädje med sig en kompis den här veckan så nu har han någon att bada med. Man blir lite som ensambarn när man är en sladdis. Jag minns oändliga bilsemestrerar i Norrland med mina föräldrar när jag var liten att det inte alltid var så kul, men jag hittade alltid kompisar på campinplatserna vi stannade på så det var nog rätt så kul i allafall.

 Idag har jag varit på auktion och ropade in en kökssoffa och fyra blå stolar som jag ska ha ute i trädgården i stället för våra anskrämligt fula plaststolar. (fast de är ju förvisso mer praktiska, kökssoffan och stolarna får bo under en pressening när det regnar.) Vilket det faktiskt gör ikväll för första gången på fyra veckor det har bara kommit några stänk förut. Så ikväll behöver jag inte vattna.

Imorgon är det dags att packa ihop och fara hem till stan för på måndag är det dags att börja jobba igen. Det är ändå skönt att veta att jag har dagar kvar att ta ut. Det blir nog några dagar i augusti och  Pär och jag ju åka till London på höstlovet och sen ska jag flyga till Sanna någongång under hösten med. För det är med lite blandade känslor jag åker hem, det blir kul att träffa Sanna och Marie men mindre kul att komma tillbaka till jobbet. Fast man får ju vara glad att man har ett jobb som jag trivs med även om det är stressigt ibland.

Nu ska jag ta semestern sista glas vin och sätta mig i soffan med en spännande bok och ha det skönt. och det är härligt att veta att det är sommar ett tag till och det blir flera helger som vi kan åka till vår lilla stuga.


Äntligen vatten I köket

Vi har en kran i köket och det kommer vatten i den men vi har tyvärr ingen avlopp än och det får vi nog vänta på för rörmokaren har gått på semester men men man får vara glad för det lilla även om jag blev helt tokarg när han sa att det fattades en grej för att han skulle kunna skruva ihop avloppet. Vår rörmokare lever verkligen upp till det man brukar säga om hantverkare tyvärr.


Uffe jobbar på med vårt badrum idag har han målat och på måndag ska vi åka och köpa golvklinker och mosaik. det kommer att bli så fint och jag ser fram emot den dagen när vi kan ta en dusch där.
Nu har vi haft semester i tre veckor och det har varit sol varje dag jag kan inte minnas att vi har haft ett sånt här fint väder så länge på semestern, varje morgon när jag vaknar så lyfter jag på gardinen och tittar på himlen och varje dag har den varit alldeles blå. Fast ikväll så har det faktiskt regnat och det känns rätt så skönt man vill att det ska regna ordentligt för det är så torrt i marken och alla blåbär torkat bort i skogen.

Det är så skönt att ha semester och det är så avkopplande att gå runt och fixa i trädgården, så frön och se dem gro plantera ut nya blommor, flytta på de växterna dom ej verkar trivas och hitta en ny plats till dem. Vattna, vattna det har behövts mycket vatten det är tur att vi inte har någon vatten mätare än för det är åtskilliga liter som jag har vattnat dessa veckor. Idag har jag skördat vitlöken och gjort sallad till middagen av mina egenodlade salladsblad. Det är en sån härligt känsla att att äta något man har odlat själv.




Kul med bil


Söndag kväll jag sitter i solstolen ute i trädgården för inne är det alldels för varmt och tänker på hur kul vår lilla övningskörningstur i Dalarna blev och hur mycket vi hann med att göra Marie och jag. Vi åkte från Tärnsjö vid halvtio på lördagmorgon och första stoppet var vid macken i Tärnsjö där vi köpte en karta och tankade bilen. Sen körde vi till Falun och letade oss fram till Sundborn där vi fikade på ett trädgårdcafe innan vi gick en guidad visning i Carl och Carin Larsson hus och det var mycket roligt och intressant att få gå runt där det enda som var tråkigt var att man inte fick gå själv det hade varit roligt att få titta lite mer. Efter det gick vi bort till lilla Hyttnäs där det var öppen kroki i trädgården, så Marie och jag slog oss ner i gräset och skissade lite men vi kom så sent  så vi hann inte så långt men det gjorde inte så mycket. Våra magar började påminde oss om att det var dags att att äta, så vi åt en god lunchbuffe på restaurangen som låg bredvid. Och efter att vi hade handlat lite i sovernirbutiken så for vi till hotellet i Falun och checkade in. Jaha vad skulle vi göra nu efter en titt i turistbroschyren så bestämde vi oss för att leta efter Slussen där man kunde åka på båttur och spela aventyrsminigolf. Tyvärr fanns det ingen karta i den här broschyren så vi hade lite svårt att hitta dit men till sist så kom vi dit och under tiden konstaterade vi att Falun var en vädligt fin liten stad om än lite folktom så här på lördagkvällen. Någon båttur blev det inte men en omgång minigolf i allafall. Jag spelade bra i början men sen började jag bli trött och hungrig då blev det många slag på varje bana. Marie spelade bättre på slutet så vi var nog ganska jämna. Resultatet? vet inte det kändes inte så viktigt. Sen åt vi middag på hotellet och avslutade kvällen med två alkoholfria drinkar i baren sen sov vi som små prinssessor hela natten.

På morgonen vaknade vi pigga och glada och redo för hotellfrukost, det är så härligt att äta frukost på hotell det känns så lyxigt att gå och plocka åt sig allt man vill äta och man äter mycket mer än vad man annars gör.
Nu var det dag köra iväg mot nästa resmål Verket i Avesta som Marie pratat så mycket om sen hon var på bröllop där förra sommaren. Vilken upplevelse det var en helt otrolig miljö och vilka fantastiska konstverk ja dit måste jag åka igen. På vägen dit hann vi och med ett besök på en Gamla Staberg en gammal barockträdgård som Marie var snäll och gick med mig i en stund. I Hedemora tvättade vi bilen vilket var välbehövligt. Vi hade också tänkt oss att shoppa lite men konstaterade det att på söndagarna är affärena stängda i Dalarna vilket vi Stockholmare inte är vana vid så det får vi göra någon annan dag. Nu ska jag dricka teet jag köpte i Sundborn.

Marie vann i Fia och Pär kom tvåa

Har varit hemma i stan en sväng, åkte en tur med mamma till Nynäshamn där vi åt en fantastisk god bakad potatis med skagen röra  och tittade på alla segelbåtarna. Efter det åkte vi till Muskö och kollade på restaurangen som vi ska fira mammas 80 årsdag på det verkade väldigt trevligt där. Det var en mysig dag och det var roligt att rå om mamma en hel dag. Men nu ska jag gå och sova för  imorgon ska jag gå upp tidigt och fara iväg med Marie på vår lilla kulturella biltur.

Hotellbokning och kyrkobesök

Idag var det inget badväder men ganska skönt ändå. Jag passade på att baka bullar bra att ha i frysen det blir en del fikastunder här på landet och kaffebröd är dyrt och bullar är gott. Under tiden som jag gräddade bullar så bokade jag ett hotellrum på Scandic hotel i Falun, Marie och jag ska sova där när vi gör vår Dalarnarunda. vi ska besöka verket i Avesta och Carl Larsons Sundborn och kanske om vi hinner Zornmuseet i Mora det ska bli mysigt.
Ikväll var Uffe och jag i kyrkan och lyssnade på en violin och orgelkonsert de spelade Mozart och Bach Det var mycket vackert och rogivande lite för rogivande bara, jag slumrade till några minuter det var vi och tio tanter som satt där i kyrkan så det var inte precis fullsatt. Ärligt talat var det faktiskt ganska tråkigt. Imorgonkväll ska Pär och jag fara till stan till hans stora glädje äntligen får han träffa sina kompisar hoppas bara att någon är hemma. Just nu håller han på att göra mig bankrutt i monopol, som vanligt är det han som vinner.

Bauhaus och bad

Man kan göra olika saker på sin semester idag har vi varit på Bauhaus i Västerås Uffe och jag. Vi tillbringade nästan fyra timmar där och jag tänkte vilken tur att vi lämnade Pär och Ida hemma. men nu har vi köpt gipskivor och flytspackel i mängder till vårt lilla badrum här på landet några blommor blev det faktiskt med jag kunde ju inte bara gå och titta på kakel och klinker och gipsskivor hela tiden. När vi kom hem så jag och badade med Pär och Ida och våran hund är verkligen heltokig i att bada hon slänger sig i vågor innan vi ens har hunnit byta om.
Det har ju varit riktigt varmt ett par dagar nu så det var riktigt varmt i vattnet även om det var lite svalare idag bara ca 25 grader. Jag har fått en massa gamla fönster av grannen som jag har lagt över mina lådor i köksträdgården, men jag har tänkt använda dem till ett litet växthus så småningom.
Ikväll har jag gått runt och vattnat det blir väldigt torrt i jorden nu.
 

Sommarvärme

Nu är sommaren här, det är så varmt och skönt. I dag kom Magnus och Irene och hämtade grävmaskinen och stannade och fikade med oss innan de åkte tillbaka till stan och det väntande 20 årskalaset de skulle gå på. när de hade farit tog jag cykeln ner till hembygdsgården för där var det auktion idag. Det är väldigt roligt att titta och lyssna på folk när de bjuder över varandra. det var två tanter som trissade upp priset på två gamla lakan ordenligt det slutade på 700 kronor till sist, det kan man få många lakan för. Jag ropade in en vacker blå duk och två trasmattor som jag har lagt i hallen och köket för att förhoppningsvis stoppa lite av sanden som vi drar in i huset nu när vi har en sandstrand utanför efter grävandet. jag ropade på en fin vit kökssoffa också men den drog ivag för mycket så den avstod jag men den var fin (hade tänkt ha den ute för de som undrar hur den skulle ha fått plats i köket).

Om det är lika fint och varmt i morgon så åker vi  iväg till Östa och badar och hoppas att det inte är några mygg där som det var förra året för då blev det inget bad där alls. Det vore synd för det är valdigt fin där med den fem kilometer långa sandstranden.


Hantverkare

Igår kom rörmokaren han stannade en kvart och pratade med gubben från kommunen sen gicka han på lunch och kom tillbaks tre timmar senare och lade ner avloppsröem och vattenledningen sen slutade han för dagen. Idag skulle han komma och fortsätta men han har inte kommit vi får hoppas att han dyker upp imorgon.


Idag var Ida och jag en sväng till Sala för att hon skulle få sin vaccinationsspruta. Det var en snäll veterinär som tog sig tid och undersökte Ida noga innan hon fick sin spruta det är mycket trevligare att gå till veterinären i Sala
än till djursjukhuset i Bagis och billigare.



Sanna och jag  

RSS 2.0