Andra veckan

Idag har det varit en bra dag, det har bara regnat litegrann och jag har hållit på i trädgården hela dagen så himla skönt. 

(null)


Dagarna går så fort och när det varma sommarvädret byts ut till kalla regniga och blåsiga dagar är det inte alltför lockande att vara ute. Man vill ju njuta av sommar och sol på semestern. Men mest tråkigt för Uffe för han börjar jobba på måndag efter två veckors ledigt. Men jag är glad för de veckorna ändå för det hade varit trist att ha fyra veckor själv. 

Uffe har gjutit en bänkskiva i betong och jag ska mura upp tegelsten som skivan ska ligga på. Det ska bli en arbetsbänk när vi är ute och grillar. Det är roligare att förbereda maten ute tillsammans. 

(null)




Semester😎


En vecka av semestern har gått...... förra helgen var det soligt och 30 grader varmt men nu är det regn och blåst och bara 15 grader inget vidare semesterväder. 
Vi har haft några fina dagar tillsammans med barn och barnbarn det har varit jättekul att få rå om dem. Intensivt men väldigt roligt. Sanna, Claes, Tuva och Hugo kom på söndagen då åkte vi och badade i Östa. På kvällen grillade vi laxpaket. Tuva hade vattenkrig med morfar och Hugo gungade och ville aldrig sluta, så Sanna satt sig på en stol och gungade😂 
(null)

(null)


På måndagen bakade jag bullar och Uffe fick vara min assistent och röra ihop degen. 
(null)
Sanna gjorde sitt träningsprogram. imponerande! 
(null)

(null)

Tuva målade fina bilder, vi får ha vernissage när de kommer nästa gång om det låter bli att regna. 
På eftermiddagen kom Marie och Pär 😊 med bilen full av allt som de hade hämtat i Bagis som vi inte fick plats med när vi åkte, Uffe och jag. Blommor, madrass, hundmat, lakan och handdukar, ja bilen var helt propfull. Pär hade med sig sin cykel, så han och Uffe tog en cykeltur. 
(null)


På Tisdagen gjorde Marie pannkakor till frukost åt alla, gott och lyxigt. Sen åkte vi till Backa och plockade 13 kg jordgubbar, det låter mycket men det går fort att fylla skålar och korgar. När vi kom gjorde jag jordgubbskräm och Marie gjorde en jordgubbspaj. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På onsdagen fyllde Pär och jag Maries bil med en massa bråte och brännbart skräp, så skönt att bli av med.  När vi kom tillbaka var det framdukat till våffelkalas. Mysigt och gott, våfflor med jordgubbar och grädde. Mums😋 
(null)

Sen var det dags för Marie och Pär att packa ihop sina grejor och åka hem.  Pär skulle hem och montera ihop sin soffa som hade levereras på måndagförmidagen och Marie för att packa, för nästa vecka då är det dags att flytta. 
Sanna lagade fetaostbiffar med klyftpotatis och tsatsiki till middag. Supergott! sen började de att packa ihop sina saker för att åka hem. det blev så tomt och tyst 😢
På torsdagen regnade det nästan hela dagen, men jag satte på mig regnkappan och gick ut och spikade ihop ett hallonstöd för jag oroade mig för att grenarna skulle gå av.  Resten av dagen hade jag det skönt  i soffan med en bok 
(null)

(null)

(null)

På fredagen var det mestadels uppehåll så då fixade jag lite ute i trädgården och i växthuset. 
På lördagen åkte vi till Uppsala, jag satte på en maskin med handdukar hos Sanna och sen följde Sanna och Tuva med oss för att handla. Tuva skulle köpa lego för pengarna som hon hade sparat ihop och vi skulle köpa en ny bänkbelysing till köket för den gamla funkade bara ibland. Sen följde det med lite annat också bl.a. en hylla till duschen. 
Idag har det regnat hela dagen, urtrist 😕 men jag har städat ur lite gammalt skräp i lådor, sytt en klänning till Sanna och Uffe har monterat upp den nya bänklampan så nu ser man ordentligt när man ska diska eller fixa med maten 😍
(null)


RSS 2.0