I sommarens soliga dagar...



Idag är det sex månader tills jag fyller 56 år, i morgon fyller mamma 88 år så då åker jag hem till stan och går på kalas 🎂💐. Men idag sitter jag still skuggan och läser, för det är för varmt för att göra något annat idag. 
(null)

Det man behöver göra får göras på morgonen eller på kvällen. Uffe ställde kl på fem i morse för att komma iväg på sin träningsrunda nu är det bara tre veckor kvar tills han ska cykla Cykelvasan i Dalarna. Jag började också dagen tidigt men inte kl fem för jag hade bestämt mig för att städa husena ordentligt. Skönt att ha det gjort. 😀
Igår satt jag i min lilla stuga och sydde en blus till syrran och en till mig. 
(null)


På kvällen var vi till Ingboviken för ett kvällsdopp, det var otroligt skönt och svalkande. 
(null)

(null)

I måndags då blev jag stucken av en geting. Tur att det inte händer så ofta, för fy sjutton vad ont det gör. 😢 sen blev det rött och svullet, bra att det finns kortisonsalva det lindrar. 
(null)
Men jag hängde med Uffe till Östervåla för han skulle köpa virke till jordkällartaket och jag passade på att köpa ett strykjärn på extrapris. Man behöver ha ett när man syr. 
(null)



Varmt 😅

Idag håller jag mig  i skuggan, dricker något kallt och läskande 🍹för det är väldigt varmt, och jag tänker att om några månader så stretar man fram i isvindar och blötsnö. Brr ❄️
Men men det är då det. 
Ida och jag tog en tur till blåbärsskogen, det finns inte så mycket det är många bär som har torkat bort. Så man får passa på och plocka de som finns. 
(null)
Jag tog en cykeltur till kyrkspängerna och plockade lite kamomill, vädd, renfana, blåklockor,  olika gräs och gjorde ett vägkants arrangemang i den gamla mjölkkannan. Lite hobbyflorist. 
(null)

(null)

Jag lade mig sen en stund i hängmattan och tittade på himlen och så blev det en liten tupplur 💤 har man semester så har man. 
(null)


Mormors lekstuga

Med fläkten på i stugan så var det riktigt skönt att sätta sig vid symaskinen och knåpa ihop ett linne. 
Nåldynan har jag gjort av loppisfynd för 10 kr och lite tovad ull. 
(null)

(null)

(null)
Sen satte jag mig och rensade jordgubbarna vi plockade häromdagen och lyssnade på Mandelmans sommarprogram. 
(null)


Sommar, sommar och sol......

28 grader i skuggan klockan  är nio på morgonen ☀️ Idag är det nog bäst att hålla sig skuggan med en bok eller något annat stillsamt. Men det är härligt och det bästa är att jag har semester 😎
Marie, Sanna, Claes och Tuva har varit här några dagar och vi har plockat mera jordgubbar, badat och haft det mysigt. Marie fick jorgubbsfläckar på sina shorts så vi hjälptes åt att sy en liten enkel kjol till hemresan. Det är bra med en liten systuga där man kan gå in och välja något tyg att sy i 😀
Jag funderar på att sätta mig där nu och sy något lätt och luftigt att ha på mig i värmen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är skönt att svalka och göra fötterna fina. 
(null)

Men bada i Ingboviken är allra skönast
(null)

(null)

(null)

(null)

Men skönt att bara vara också
(null)

(null)

(null)
Söt unge i mormors hatt

Kafferep..

I morse vaknade jag pigg klockan halvsex, vilket inte känns så nödvändigt när man har semester. Eller kanske just därför, bara för att få känna glädjen över att jag inte behöver gå upp. Hursomhelst, jag gick ändå upp för att gå på toa och såg att det var  mörka regnmoln på himlen. Skönt att sova när det regnar tänkte jag och så la jag mig i sängen igen. 
 
Idag var det dags för den här sommaren fika hos tant B, vi frossade i  allt som hon hade bakat och fick höra om vad dom hänt sen sist.  (null)

Efter att ha höjt blodsockret rejält gick vi hem. Uffe gav sig ut på cykeltur och jag planterade om pelargonerna. Sen grävde jag upp Physalisen i växthuset och planterade ut den. Jag upptäckte nämligen att myrorna gillar det små söta frukterna och de har kommit in massor av myror och där vill jag verkligen inte ha dem.
(null)

(null)
Underbara rosor 💕
I det enkla bor det vackra... är det inte så han säger,  Ernst. 

Lycka är .....

att komma tillbaka till landet efter några dagar i stan ❤️
Plocka några solvarma jordgubbar, göra en smoothie, bre några mackor och bara sätta sig och bara njuta av sommaren. 
(null)


Linnés kammare

Ett litet fikastopp på väg till landet... så hittar vi detta fantastiska ställe. Värt att stanna till om man har vägarna förbi. Uffe köpte kanelbullar som togs ur ugnen när vi var där, det luktar ljuvligt i hela bilen. Lite surt att jag inte kan äta dem men doften får jag njuta av. 


(null)

(null)

(null)



En dag på lådbilslandet

Idag har varit en rolig dag, Tuva har kört lådbilar, hoppat i hoppborg, åkt karusell, kört tåg med vagnar och stakat flotte med moster Marie. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen åkte vi hem till Bagis och kollade på fotboll matchen men Sverige förlorade tyvärr. 
(null)
Tuva följde med mig till källaren för att hämta en  sak och då  hittade  hon sin mammas gamla Barbie dockor som hon har väldigt roligt med. Bra att spara saker ibland. 

En dag i Strängnäs

I morse lämnade vi Tärnsjö och styrde kosan mot Åkers Styckebruk och svärmor. Vi hämtade henne och åkte till tandläkaren i Strängnäs. Jag och Ida gick en promenad ner till gästhamnen och tittade på båtarna medans de var hos tandläkaren. På väg tillbaka stötte jag lite överraskande på min kusin Kicki, de flyttade till Strängnäs för ett år sen och trivs väldigt bra. 
(null)

När Inga- Britt var klar fikade vi på Gassagården, ett mysigt ställe i gamla Strängnäs. 
(null)


Första semesterveckan....

Lördagmorgon. Härligt att vakna på landet med känslan i kroppen att nu väntar fyra veckors ledighet. Mys  i hammocken med tidning och korsord. 
(null)
Här är en sex år gammal bild innan hammockens tid. Det var fint då med men det är skönare i min kära hammock. 
(null)

På söndag eftermiddag fick vi kärt besök som stannade till måndagkvällen. Vi sydde byxor och lagade hål.  (null)
Ett snabbt parti krocket blev det också. Tuva tycker att mormor krånglar till med reglering hur man spelar,  hennes är mycket bättre. 
(null)

Vi plockade jordgubbar, många..... det är ju så gott. Nu är de rensade och väntar på att bli saft och sylt. 
(null)

(null)

(null)

(null)
På kvällen lagade vi mat tillsammans, laxpaket på grillen och Pavlovatårta. Underbart gott😍
(null)

(null)
Igår var jag en sväng till Uppsala och tittade på hur jättefin deras lägenhet blev efter att Uffe och Sanna hade målat och tapetserat den i förra veckan. Tänk att färg kan göra så stor skillnad. Och så köpte jag en gul klätterros och lavendel som jag ska plantera ut i trädgården idag. 
En maskin med lakan fick jag tvättat också som hängdes upp i trädgården. 
(null)

I morgon ska vi åka till Inga-Britt och sen på fredag ska jag träffa mamma och gå på banken med henne och på lördag åker vi kanske till lådbilslandet i Nykvarn. Ja veckan går.... även när man har semester 😎


Här börjar min semester

(null)
Nu tar jag tåget till Uppsala och sen bussen till landet. 😎
Men först biev  det en fika på vetekatten med vännen Annette
(null)





RSS 2.0