Första advent

(null)
 Jag har pyntat och fixat lite inför advent, men jag har känt mig lite låg hela helgen och den förväntan och lust att göra fint har inte infunnit sig riktigt. Idag möttes syrran och jag på kyrkogården för att tända ljus 🕯 I morgon har det gått ett år sen mamma somnade in. Saknaden är stor.
Det känns lite extra jobbigt eftersom man inte kan träffas och umgås som vanligt pga ökad smittspridning och oron för att någon kan bli sjuk.  
Tur ändå med tekniska innovationer som videosamtal, sms, roliga bilder och filmer som vi delar med varandra. Ikväll har jag  pratat med min rara svärmor som alltid blir lika glad när jag ringer, och jag blir lika glad. 

Lugn lördag

Idag har det varit en riktigt grå och regnig dag, men vad gör det när man kan baka en god kaka och mysa i soffan med min nya bok om Björn Skifs.  (null)

(null)

När boken var slut så gick jag ner i källaren och letade fram advent granen som jag sydde när barnen var små. Jag ska skicka den till Sanna. Kul att den kommer till användning igen. 
(null)





Nya mössor

(null)

(null)

(null)

Trots ökad smittspridning i Uppsala och Stockholm så måste vi träffas ibland. Men bus och lek och gofika på gården funkar utmärkt och Corona säkert och så är det roligt att se när hela familjen bär mössor som jag har sytt. 
Mormors hjärtat blev alldeles varmt när liten Hugo tog mitt finger i sin lilla vanthand och vi gick en liten promenad på gården. Det känns härligt att få vara med och leka i Tuvas fantasivärld med flytande lava som man undkom om man gick på en liten mur eller som trollade bort om man sa poff samtidigt. 

Fredagsmys

Jag brukar ju säga att fredagkvällen är den bästa på hela veckan. Att komma hem efter jobbet ta av behån och byta om till något bekvämt. En skål med nötter ett glas vin eller som ikväll en smörgås för jag var hungrig och jag visste att middagen skulle dröja, då Uffe inte hade kommit hem ännu. Sen går jag runt i lägenheten och tänder ljusen alla ljusen, nu är det mysigt i november mörkret. Sen sätter jag mig i soffhörnan och tar en tugga på min smörgås, mmm härligt! Då ringer det på dörren och Ida stormskäller. Jag öppnar och där står grannen vägg  ivägg och undrar om jag har startkablar,  ja det tror jag, men han behöver väl starthjälp också jo men det såklart. Jaha men jag ska bara byta om  säger jag så ses vi ute om en stund.  Så jag klär på mig, går runt och släcker alla ljusen tar en tugga till på mackan och går ut till bilen.  Efter en stunds letande så kan jag konstatera att startkablar har vi inte. Men åh. Så jag promenerar rask iväg till grannen som står en bit bort på Rusthållarvägen och är redo med motorhuven uppfälld. Hur göra nu? Har de startkablar på Coop? Njae det tror jag inte. Jag erbjuder vår bil för att åka till en mack, men nä han ringer sin svärfar och ber om hjälp. Så jag traskar hem... byter om, tänder alla ljusen och sätter mig i soffan och tar en tugga på mackan,  dricker en klunk av vinet. Då ringer telefonen. Det är Uffe, som har fått punktering på cykeln i Blåsut.  Han undrar, kan du handla så går han hem. Jag erbjuder mig att hämta honom men nä det går bra att gå. Ok jag tar en tugga till på mackan, byter om, släcker alla ljusen och går och handlar middagsmat. Åter från affären och medans Uffe lagar en god middag så byter jag om, tänder alla ljusen och får äntligen äta upp min smörgås. 🤣😂
(null)


RSS 2.0