En nybadad Ida

Jag sitter i fåtöljen och pluggar och Ida ligger bredvid mig, vi har det så mysigt förutom att jag känner att hon luktar smutsig hund. Så jag tar helt enkelt och bär in henne till badkaret hon ser lite förvånad ut men finner sig väl och verkar tycka att det är lite skönt. Nu är vi åter i fåtöljen och hon ligger här och torkar och har lite uppsikt över att jag läser ordentligt


Skönt att vara hemma i stan en helg!

Igår tog jag ledigt från pluggandet och lånade Cecilias cykel och tog en tur till Dalens koloniområde för att titta på min granne Lailas bildvävsutställning. De är väldigt fina och gjorde sig så bra i trädgården. Sen cyklade jag vidare till kärrtorp där och lyssnade på min jobbarkompis Caroline som sjöng på kärrtorps festivalen.
Sen cyklade jag hem och tog bilen till Sickla för att handla mat och en våg för
jag har märkt av ytterligare en bieffekt av att vara i klimakteriet, en viktuppgång på fyra kg under sommaren. Så nu är det viktväktarna som gäller ett par månader. För hälsan och mitt välbefinnandes skull.
Och idag är jag tillbaks vid datorn och pluggar igen jag håller på att skriva ett projekt arbete om hjärtsvikt.


Viktväktarfrukost och Lailas fina bildvävar


Latinska termer och läkemedel

Nu har jag börjat skolan igen men oj oj det blir mycket pluggande framöver. På tisdag andra kursveckan är det salsskrivning på skolan, kroppens anatomi och fysiologi. Ja ja det är bara att sätta igång. Nu är andra jobbarveckan snart slut skönt!! Det har varit mycket vi är kort om personal och man får jobba för två.
På lördag åker vi till landet, tyvärr så är det troligen en hel del mygg men jag ska ju plugga så det gör ju inte så mycket men det blir nog inga skogsturer och det är ju lite synd. På söndagen är vi bjudna på kaffekalas till Sanna och Claes för Claes fyller år. Det blir kul och roligt att träffa hans trevliga föräldrar och syskon igen.


Handbollsfinal ??

Trots denna regniga och svala sommar så kunde jag gå ut i växthuset i morse och hämta några tomater och lägga på min frukostmacka och har jag tur så blir det några gurkor också

Helgen har varit rätt lugn, jag vaknade på lördagsmorgonen med huvudvärk och lite småfeber, det var väl något virus men idag känns det bättre. Nu är vi på väg hem från landet lite tidigare än vanligt för att titta på handbollsfinalen och hålla tummarna hårt.


Fredagkväll

första arbetsveckan efter semestern. Nu är jag färdig i dubbel bemärkelse (jag är helt slut) men fint blev det och jag känner mig jättenöjd efter att ha tagit bort den fallfärdiga garderoben och gjort i ordning rummet till Pär
Jag har fixat med rummet varenda kväll den veckan och det känns då roligt att det blev klart. För sen kommer jag inte att ha så mycket tid över för på tisdag börjar skolan igen.

Igår när jag var på väg hem från jobbet så fick jag ett sms från Marie som frågade om vi ville komma på middag på kvällen och såklart vi ville det. Hon bjöd på raggmunk och vegetarisk skagenröra jättegott!! Det är så härligt med stora barn och så roligt att de vill umgås med sina föräldrar.

I morgon åker vi till landet och kollar om det har blivit någon mygginvasion...


Man ser inte skogen för alla löv

I dag mötte jag Marie i stan. Vi tog bussen till Djurgården och åt en god lunch på Blå porten sen gick vi in på Liljevalchs och tittade på den fantastiska lövutställningen det är helt otroligt vilken kreativitet det finns i vårt avlånga land. Marie blev inspirerad att skapa något och inhandlade fyra små målardukar. Det blir spännande att se vad det blir på dem. Jag köpte en plastmatta till balkongen, jag ska ta och fixa till den lite under veckan. Pärs rum ska jag jag också passa på att göra om nu när han är på scoutläget på Vässarö. Vi få väl se hur mycket jag hinner jag ska ju jobba också.


Lördag i stan

Det är lördag och jag är hemma i stan. Pär kom iväg till Vässarö i morse även om det var snudd på att han missade tunnelbanan. Han började packa tio minuter innan han skulle gå. Jag åkte till stan en sväng för att köpa en kursbok på Akademibokhandeln väl där bestämde jag mig för att kolla på Pride paraden nu när jag för en gångs skull var hemma i stan. Men jag tyckte den var lite överreklamerad. Efter det åkte jag hem till mamma en stund och fixade med hennes dator. Skönt att det är söndag i morgon. Jag har tänkt gå på hemslöjdutställningen på Liljevalchs .


Blåbär....

Idag har jag plockat blåbär med tant B hon är så himla snäll och visar mig sina blåbärs ställen och dessutom delade hon med sig av sina bär som hon plockade. Några kantareller smög sig med också. Sen har jag fixat lite med blommorna, planterat i lådan jag spikade ihop igår. Fyllt på vatten i dammen och gjort ren pumpen. I morgon blir det storstädning och sen är det dags att fara hem till stan igen, tyvärr. Men snart är det fredag och då kommer vi tillbaka.


Idag har jag plockat blåbär och rensat och frusit in. Dem ska jag ha till min havregrynsgröt på morgnarna. Jag hittade hittade en del kantareller också som jag stekte och hade i en paj till middagen, den blev väldigt god. Sen har jag spikat ihop en låda av gammalt virke som jag ska sätta lite blommor i. Ja dagarna går i svindlande fart och nu är det snart dags att börja jobba igen. Recept på min kantarell paj 100 g smör 2 dl mjöl 2 msk vatten I l rensade kantareller 100 g Västerbotten ost 1 röd lök 3 ägg 3 dl mjölk Salt och peppar Gör pajdegen, förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter Stek svampen, stek den skivade löken mjuk. Lägg i pajskalet och riv ca 100 g väster botten ost över. Vispa ihop äggen och mjölken och häll i det i pajskalet. Grädda i ugnen tills äggstanningen har stannat ca 20- 30 minuter Serveras gärna med en sallad och ett gott glas vitt vin till


Kantarell sommar

Jag har aldrig varit med om att hitta så mycket kantareller varje gång jag går en promenad med Ida så kommer jag hem med en påse kantareller. Idag har jag kokat rabarbersaft och bakat två sockerkakor, bundit upp gurkorna i växthuset, rensat kantareller och läst ut en ganska tråkig bok. Handlat en solhatt och en väst. Det har varit omväxlande regn och solsken hela dagen jag hoppas det blir bättre i morgon för då har jag tänk ge mig ut och plocka blåbär.


Kantarell sommar

Jag har aldrig varit med om att hitta så mycket kantareller varje gång jag går en promenad med Ida så kommer jag hem med en påse kantareller. Idag har jag kokat rabarbersaft och bakat två sockerkakor, bundit upp gurkorna i växthuset, rensat kantareller och läst ut en ganska tråkig bok. Handlat en solhatt och en väst. Det har varit omväxlande regn och solsken hela dagen jag hoppas det blir bättre i morgon för då har jag tänk ge mig ut och plocka blåbär.


Fint i vardags rummet

Uffe sitter och lyssnar på OS i vårt nymålade lilla rum. Jag läser och Ida sover det är frid och ro i vårt lilla hus.


Nymålat och fint

Det blev så fint, ljust och rent i köket när Sanna målade alla köksluckor och lådor vita med lite bistånd av sin pappa. Det har varit en mysig helg men nu har de åkt hem till sitt. Igår plockade vi kantareller och sen grillade vi på kvällen och solen sken. Härligt! Vardagsrummet blev jättefint så skönt att slippa den murriga tapeten och jag har sytt nya gardiner som jag ska sätta upp i morgon


RSS 2.0