Kantareller växer vid vägkanten

Det är något visst med att sitta så här på söndagkvällen och skriva. Jag tror att det är lite bra faktisk att man skriver ner det som händer för det är ju så att man inte alltid kommer ihåg vad man har gjort. Arbetsveckan som var blev ganska kort eftersom jag var hemma några dagar på grund av min snoriga näsa och det var nog rätt klokt för nu är det helt ok igen. Första dagen jag var hemma så läste jag en bok om att rensa i röran med Feng shu vilket inspirerade mig att gå runt i lägenheten och skriva en lång lista på vad som behövde rensas bort men jag orkade inte göra så mycket mer än att  plocka undan Pärs alla leksaker under vår säng  som Pär fick bära ner och ställa i källaren. Så nu kan vi dammsuga under sängen utan att flytta på en massa lådor, sköönt!!  Men det är en bra början det andra på listan får vi ta vartefter.

I fredags ringde Marie till mig på jobbet och sa att hon tyckta att vi skulle åka i väg och klättra och innan jag hade hunnit tänka efter så sa jag att -Ja jättekul det gör vi! (Marie blev lite paff hon hade förberetts sig på en längre stund övertalning) Så efter middagen åkte vi iväg till Telefonplan och klättrade och det var helt fantastisk roligt (lite läskigt först) men jag var helt euforisk när jag kom hem jag kunde inte sova. Pär tyckte också det var jätte kul och han var så modig och utmanade verkligen sin höjdrädsla vi Marie och jag blev verkligen stolta över honom. Så nu vill han klättra flera gånger och nästa gång hoppas jag att Uffe kan följa med också.

Jaha och så kom då lördagen som mamma har sett fram emot så länge nu skulle hon följa med till landet och titta på vårt fantastiskt fina badrum. Klockan nio hämtade vi henne då hade varit klar länge och bara suttit och väntat på att vi skulle komma. När vi kom fram så gick mamma runt och tittade på allting och var så glad över att få vara där. Sen tog vi en tur med bilen mamma och jag hon ville ta en titt i klädaffären men  den var stängd för det var höstmässa nere vid Östa så då for vi dit och kollade lite och vi gjorde inte av med en krona för vi hade inga kontanter med oss. Efter det handlade vi fläskfile till middag och så  grävde vi upp några potatis stånd och plockade lite morötter och lök, det är härligt att bara kunna gå ut i trädgården och hämta något till middag.
(ja fläskfilen handlade vi på Ica).

Idag har vi varit i skogen och mamma har fått plocka några kantareller till sin stora glädje Det har varit en jättemysig helg och jag är mycket glad över att mamma orkade följa med. 
Det har ju liksom blivit en tradition att hon följer med till landet på hösten. Och vädret har varit helt ok, lite svalt ändock det känns i luften att hösten är på väg.

Nu ser jag fram emot morgondagen för då är jag ledig och ska tillbringa hela dagen med Marie. Vi ska äta en god lunch någonstans och handla lite inför hennes resa. Hon åker iväg på onsdag på tågluff ut i Europa och ska vara borta i fyra veckor. Vilket äventyr, Orolig?? Nejdå! Jo förfärligt men det vore väl konstigt annars. Men jag intalar mig att hon kommer att ha det jättekul och kommer att komma hem fylld av av sina fantasktiska upplevelser och med fina örhängen till sin mamma. 

Skolstart, förkylning och en liten blå bil

Nu är sommarlovet slut Pär började skolan i onsdag fast de har haft en mjukstart med Skansenbesök och paddling på Söderbysjön. Men i morgon är det som vanligt igen. Fast inte för mig för jag tänker ligga hemma i soffan och snora och nysa. Jag vaknade igår morse alldeles täppt och snorig och sådär ömlig som man blir när förkylningen bryter ut. Men några dagar hemma så blir jag nog ok igen. I onsdags var Marie och jag ute och övningkörde i hennes och Ludvig nyinköpta lilla blå bil den är jättefin och Marie är så glad, nu är det bara körkortet kvar hon får väl sätta lite fart med teori och körlektioner när hon kommer hem efter höstens resor. Den första september ska hon och Sofi tågluffa till Grekland och efter det ska hon och Ludvig bila ner till Spanien med lilla blå bilen (hoppas den håller bara, det är långt till Spanien.) I torsdags var vi på Ikea Marie, Uffe:)) och jag, vi köpte en spegel till badrummet och jag hade tänkt köpa en fin korgstol för 900 spänn men när Marie påpekade att det var ganska dyrt, för att ha något att lägga kläderna på när man duschar (hon är så klok och förnuftig) så backade jag och köpte en pall för 39 kronor istället. Efter vårt förhållandevis snabba besök på Ikea så for vi hem till Irene och Magnus för att kolla på deras fina lägenhet i Huddinge och lämna en försenad födelsedags present till Irene.

Fredagkväll var vi bjudna på middag i Uppsala för att fira Claes födelsedag. Vi fick jättegod mat och Sanna hade bakat en fin tårta till efterätt. Claes föräldrar är så himla rara och trevliga och det var en mysig kväll synd bara att Uffe inte var med, han har varit på den årliga domarkursen i helgen. Sen åkte Pär och jag till landet i den svarta augustinatten (under sommaren ljusa nätter så glömmer man hur mörkt det blir på kvällen), och Marie och Ludvig åkte tillbaka till sta`n. Men det blev ett ganska kort besök på landet på grund av snuvan så lördag kväll for vi tillbaka till Bagis igen och Pär var inte direkt ledsen över det.




 

Såå glad jag blev

I fredags när vi kom fram till landet så var jag så himla kissnödig sådär som man blir när man har åkt bil ett tag, så jag skyndade mig ur bilen för att gå på utedasset men det är historia nu, för jag kunde gå på vår vattenklosset. Underbart!!! Jag blev så himla glaad! Det är så fint och stort 9 m2 badrum det har vi inte ens hemma badrummet är lika stort som köket.


På lördag var det 28 grader varmt och svettigt så jag tog en tur till Östervåla och handlade två rosenbuskar och en syrenhortensia som jag har fyllt ut rabatten med det blev fint, jag hoppas bara de klarar sig över vintern.
På em kom våra grannar och fikade och sen åt vi middag ihop det blev en låång middag de gick hem vid tolv men det var kul!
Söndag eftermiddag åkte Uffe och Ida hem till sta´n och jag blev själv det kändes lite ensamt speciellt att vara på landet utan Ida man är så van att hon är runt benen på en hela tiden. Men jag satte igång och fixade i trädgården och bakade en skärtorsdagskaka och sen var det dags att laga middag det blev nyupptagen färskpotatis, skärbönor och mangold tillsammans med tunna skivor kokt skinka det smakade himmelskt.

Måndagmorgon vaknade jag klockan sex, jag som hade tänkt mig en sovmorgon när jag nu hade en semesterdag men icke. Så jag gick upp och käkade frukost och började sedan städa vårt lilla hus så det skulle vara fint när Sanna skulle komma med bussen vid tolvtiden. Vid tiotiden kom elektrikern nr ett och kollade på vad det skulle kosta att koppla in elen i badrummet. Sen cyklade jag ner till bibblan och lämnade tillbaka böcker och lånade några nya och sen kom Sanna och vi gick hem och åt nybakat bröd med ost och skinka på. Efter det så planterade jag rosorna medans Sanna tog sig en tupplur i hängmattan tills elektriker nummer två kom och det var en riktig petimäter han bara gick omkring och hummade och gnällde på ditt och datt. Det var fel elkabel och mätarskåpet var för litet och vi behövde nog byta ut både det ena och det andra så det kunde nog tänkas bli lite dyrt. Så han blir det då inte som får komma och koppla in någon el hos oss. Gnällgubbe!

Idag har vi vart i Uppsala och shoppat hela dagen Sanna och jag. Vi började med att äta räkmackor på hovkonditoriet men de var inte de godaste vi har ätit jag hade nog förvänta mig lite mer faktiskt. Sen gick vi i Uppsalas alla affärer tror jag och fötterna blev ömma och platta men vi hade det kul och det blev några påsar att bära hem. Födelsedagspresenter och lite kläder på rean blev det men nu får jag ta ett köpstopp ett tag det är ju bra om pengarna räcker till lite annat också, mat till exempel.

Nu ska jag ta på mig jackan och gå ner till bilen för att fara och hämta Marie på jobbet hon hade något hon ville visa i Hagsätra. Spännande! undrar vad det kan vara en bil kanske jag får väl se....

8 augusti

Söndag igen, vad har hänt sen sist då? Veckan som var gick fort. Filmen vi såg Bröderna Karlsson var kul och underhållande om än något förutsägbar. Innan filmen gick vi en shoppingrunda Malin och jag det blev en bh, ett par röda skor och ett fint snöre som jag har bundit upp sockerärtorna med nu i helgen. Torsdagen var jag på på djursjukhuset med Moa och jag hade mina farhågor när vi åkte dit att vi skulle få lämna henne men så blev det inte, hon fick följa med hem igen med lite vattendrivande piller och glad var hon.

Helgen har också gått fort och vi har tagit det rätt lugnt faktiskt. Pär har klippt gräsmattan, Uffe har gjort det sista klart i badrummet så om rörmokararen kommer i veckan som han sa så kan vi använda toaletten till helgen. Jag har målat en vägg på snickarboden och lagt ut jord och gräsfrö så det blir gräsmatta framför huset igen. När jag bara skulle springa iväg och köpa lite ägg till pajen så upptäckte jag att de hade halva reapriset i klädaffären och det kunde jag inte motstå så jag gick in och fyndade lite, en kofta och en Tshirt 200 spänn som hittat.
Och svärmor hon har diskat det är ju lite enklare nu när vi har vatten och avlopp inne det är slut på att bära hinkar och baljor med vatten sköönt! På kvällen trängde vi ihos oss och kollade på filmen Stekta gröna tomater det var längesen vi såg den och den var fortfarande bra. 

På vägen tittade vi in till Sanna och Claes i Uppsala och fick fika och en fantastisk god chokladkaka som Sanna hade bakat. En mysig avslutning på helgen.

Lugnt och skönt på landet

Det är härligt att vara på landet dennna helg efter att ha jobbat min första vecka efter semestern inte för att jag kan säga att veckan var speciellt jobbigt det var ganska lugnt på jobbet. Men det var desto mer att göra på kvällarna i måndags var vi på Ikea Jag, flickorna och Claes, jag skulle kolla badrumsinredning och Sanna och Claes visa den fantastisk snygga byrå som de ska köpa. På tisdagen var vi iväg igen till Sickla köpcenter denna gång för att köpa hundmat och lite annat blev det också Sanna hittade ett par byxor på rea och Pär något från spelaffären. Onsdag kväll hämtade jag Moa på Bagarmossens djursjukhus och körde sen hem henne och Sascha. Och Sascha var så glad att få hem sin hund igen men hon dissade verkligen honom totalt hon ville bara att jag skulle kela med henne och Sascha blev faktiskt lite sur på henne som han hade längtat.. men man får ju förstå Moa det var ju faktiskt Sascha som hade lämnat henne till det där stället där de stacks med nålar och allt möjligt annat otrevligt får man förmoda att hon tyckte. Jaha torsdagkväll då var jag faktiskt hemma och gjorde lite nytta tvättade, städade och bakade bullar. Så det var ganska skönt på fredagkvällen när vi packade ihop för att åka till landet. På vägen så lämnade vi Sanna i Uppsala och jag konstaterade med ett visst vemod att det var nog sista sommaren som bodde hemma i Bagis för nästa sommar har hon förhoppningvis ett bra jobb på något fritids i Uppsala som färdig Fritidspedagog. Det var roligt att få jobba ihop med henne den här veckan och sannolikheten att vi ska jobba ihop igen är väl inte så stor.

I går var Tant B här på sommaren traditionenliga kaffe det var trevligt jag dukade ute i trädgården och hon fick sitta i den "nya" soffan. Hon är en vädigt rar och aktiv tant, jag sa till Uffe att som hon är vill jag också vara när jag blir gammal. Hon kör omkring i sin lilla bil och åker iväg på utflykter, går i skogen och plockar bär och målar vackra tavlor och umgås med alla sina barn och barnbarn.

Uffe har jobbat i badrummet nu har han fogat det blev så himla fint han är verkligen duktig.

Snyggt eller hur.
kvar att göra montera duschväggar och dusch, handfat, toa och varmvattenberedare och sen kommer rörmokaren och kopplar ihop allt någon dag.. Ja en elektriker med förstås annars blir det mest kallduschar.
Nu ska jag gå in i vårt lilla hus och plocka ihop och städa lite så det är fint till nästa helg då svärmor ska följa med. Och sen är det dags att fara hem till stan igen för en ny arbetsvecka och det är planerat en del på kvällarna denna vecka med. Träffa mamma, gå på bio med Malin, återbesök till veterinären med Moa ja tråkigt blir det inte.


RSS 2.0