Snabbvisit

Sex timmar tur och retur Hemfosa-Tärnsjö en och en halv timme för ilastning av björkved och fika med ostmackor och rabarberpaj. En lång dag för Anita och Jan. Kul att se dem och roligt att Ida kom med också och fick se vårt smultronställe. Sen tog de med sig vår Ida hem, nu ska hon vara i Hemfosa några dagar. 
(null)


Hugo 2 år

Vårt lilla mirakel har fyllt två år. Finaste charmigaste lilla gullunge. 
Tanken var att vi skulle fira honom allihopa ute på gården men det regnade så vi fikade inne och när vi gick så gav  de sig iväg till farmor och farfar för att fira där. Så Hugo blir verkligen ordentligt firad 🎂🎈🎁
(null)

(null)

(null)

(null)
 Så glad för alla sina paket och som vanligt så noga med att kasta pappersskräpet. Hugo fick god hjälp att bästa storasyster med paketöppnandet. 
Som vanligt fick vi gott fika och tårta 🍰 Sanna hade bakat en tårta och en Banoffepaj och goda hallongrottor. 

Söndagmorgon

Veckan är slut i morgon väntar jobbet....  det har varit så skönt att vara ledig och att ha tid att fixa och dona här på landet. Jag har städat och rensat ut i alla hus och bodar. Planterat alla sommarblommor jag har köpt. Städat och tätat växthuset så att inga små sniglar 🐌 kan komma in. Planterat tomater och fixat med bevattningssystemet. Gått långpromenader med Ida som har varit lite trött den här veckan pga att hon löper. Lyssnat på ljudböcker, stickat och virkat. Kort sagt haft det väldigt bra. Häggen blommar som vackrast nu och doftar underbart om kvällen. Jag är glad för att jag fick se den ibland när det är en varm vår, blommar den över så fort och då hinner jag inte alltid se den. Det blev i allafall tre dagar med varmt och soligt väder annars har det regnat mycket och är kallt och ruggigt. 

(null)

(null)

Uffe har beställt nya fina element och installerat dem, det blev väldigt varmt och skönt i stugan. Uffe grävde upp rabatten vid systugan för att få bort allt ogräs och för att plantera sin magnolia som han fick i födelsedagspresent. När all jord var borta så upptäckte han att väggen till stugan var alldeles murken och att alla brädor behövdes ta bort och bytas. Så det blev en tur till brädgården och inhandla nytt virke. Uffe har nu rivit bort alla brädorna och har börjat att regla upp den nya väggen. Så magnolian får vänta lite till. 

(null)

(null)
 Ja ja det finns alltid nåt att göra och lägga pengar på. Nu ska jag ta och packa ihop det som ska med till stan, lite tvätt och blommor till balkongen och sätta mig att sy en stund innan det är dags att åka till stan. 

Mormorsglädje

I torsdags kom sol och värme och mina älskade barnbarn till oss på landet. Vi hade en härlig dag. Sanna och jag åkte till Vinnersjö för att inhandla blommor till Sannas balkong. Jag hade handlat färdigt i måndags tänkte jag men en liten låda fick allt följa med hem även denna gång. 
När vi var tillbaka efter att ha handlat lite middagsmat så hjälptes vi alla åt med att förbereda middagen och efterrätten. Sanna marinerade kycklingen, som blev supergod, fixade klyftpotatis i ugnen med god fetaostsås till och Claes grillade kycklingen. Jag och Hugo hjälptes åt med bärpajen och Tuva vispade grädde till. Uffe var behjälplig med allt möjligt dukade och fixade. 
Det är alltid så roligt när det kommer 🥰
(null)
Det första Tuva gjorde när hon kom var att plocka en bukett blommor och ge mig den, tänk att man kan bli så glad ❤️

(null)
Älskade lilla pojk snart fyller du 2 år, mormors charmtroll ❤️
(null)


(null)

Vilken lycka🥰 två hjälpredor som vattnar i växthuset. 
(null)
 
Gott var det med efterrätt som man själv hade varit med och gjort.  (null)


Brr så kallt



Våren låter vänta på sig..... regn och snö och kyligt trots maj månad. Men nu har vi en veckas semester på landet mellan hägg och syren så härligt.  I måndags var det vårens  höjdpunkt, ett besök på Vinnersjö trädgård och köpa sommarens blomsterfägring. Jag upptäckte att det var bra med en större bil jag fick plats med alla blommor utan problem 😊

(null)

(null)

Nu finns det bara bildminnen kvar av den ståtliga tallen och björken och en stor hög med timmer som ska bli till ved hemma  hos syrran och Jan.  En förmiddag tog det för Christer Björk med sin kranbil och motorsåg. Imponerande hur lätt det gick att ta ner träden. Jag var ju särskilt orolig för hur det skulle bli med tallen då den växte mitt i bland alla hus och växthuset. Men det var inga problem alls. Fast det blev väldigt tomt och soligt. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Utefika

Äntligen! Efter flera veckor av förkylningar hos familjen i Uppsala så kunde vi träffas. Sanna hade fixat fika och så tog vi en promenad till parken där de bodde förut. Så härligt att få träffas igen. 
(null)

(null)

(null)


Storasyster 70 år

Min käraste syster som alltid finns för mig och familjen och alla andra runtomkring henne blev väl inte firad så storslaget pga Corona. Men Uffe, Pär och jag åkte till Hemfosa med blommor och presenter och syrran hade ordnat med en jättefin buffé och dukat fint som alltid. Vi firade henne med bubbel i glasen och sång och hurrarop. Vi var hemma hos Magnus det är lite mer plats där i matsalen. Det blev en fin och mysig kväll och någon gång i höst ska vi samlas allihopa på någon herrgård eller slott och fira Anita. 
(null)

(null)


RSS 2.0