Så firad och överraskad 🥰




När Uffe och jag åt middag i fredags, sa han att han tänkte åka till Sickla på lördag förmiddag och köpa ett par nya jeans och bad mig följa med som smakråd. Javisst kan jag göra det även om jag tyckte att det var lite konstigt. Det är inte Uffes passion att handla och framförallt inte på mitt vis. 
Hur som helst på förmiddagen åkte vi iväg till Sickla och vi tittade i alla butiker och prova flera par jeans till vi hittade ett par vi båda var nöjda med 😂  en svindyr skjorta blev inköpt också, bara för att jag tyckte att den var snygg. Ja det var en annorlunda shoppingtur Uffe  var så nöjd och hade inte alls ha någon lust att avsluta trots allt provande och tittande. 
Jag föreslår en fika, men Uffe tycker att jag kan köpa bröd så fikar vi hemma istället. Javisst jag ställer mig i kön som segar sig fram och tänker att nä nu struntar jag det här det får bli en knäckemacka till fikat, så vi åker hem. 
Väl hemma stannar jag till i trappan för att kolla på mina torra pelargonier då stannar Uffe också till och börjar fippla med sina skor och jag undrar vad han gör och får till svar att  jag ska strunta i det och gå upp istället. Jaha ja jag går upp och låser upp dörren och hör Marie som säger att är det dags att komma nu hon har fixat fika till oss och jag tittar in i köket som är överdådigt dukat med bakverk och tårtor och jag tänker vad bra att det inte blev något fikabröd köpt. Sen kommer Marie och kramar om mig och föser in mig i vardagsrummet och där får jag en otroligt överraskning
För rummet är fullt av familj och vänner. Alla sjunger och hurrar och skjuter salut med konfetti. Åh så fantastisk roligt och överväldigande. Jag blir verkligen så himla glad. 
(null)

(null)


När jag hämtat mig lite blir det kramkalas och så fikar vi med allt det goda som Marie har bakat och tårtorna som Janne hade  gjort. Vilket festligt kalas 🥰 Lite tråkigt tyckte jag att det var när Marie sa att Hugo var lite sjuk så att de kunde inte komma. Men men vi får ses en annan dag tänkte jag. 
Sen öppnar jag mina presenter och beundrar alla fina blommor jag har fått och sen händer något konstigt för att alla börjar tacka för sig och har väldigt bråttom hem. Jaha lite snopet kanske för jag hann just inte prata så länge med någon och sen säger Uffe att nu får du klä på dig för nu ska du och jag åka. Va säger jag, vart ska du och jag åka? Och ska inte Marie och Pär vara med? Nej vi ska vara kvar och städa säger de. ????????? Nu blir det väldigt konstigt. Men jaha ja vi säger hejdå och jag tycker det känns skumt. Men men vi sätter oss i bilen och ger oss iväg norrut. Fortfarande inget klarhet i vart vi är på väg….. På fm hade Uffe bett mig packa ner passet men nä till Arlanda skulle vi inte, eller? Nej vi svängde av precis innan och kom så småningom fram till Sigtuna Stadshotell. Åh så fint det var, det hade snöat lite så att det var lite vintrigt och vackert. Vi tar våra väskor och går in på hotellet och där väntar nästa överraskning…..
Där i foajén står Sanna, Claes, Tuva och Hugo och tar emot. Åh så glad jag blev. 
Jag får nycklarna till vårt rum och där har barnen ritat massor med fina teckningar till mormor och dekorerat med ballonger 🎈 det var så fint. Claes föräldrar hade skickat en fin blomma som stod på bordet. Jag och Uffe berättar om hur överraskad jag hade blivit hemma… när det knackade på dörren. Nu kom Pär, Marie och Alex. Nu blir jag så lycklig över att ha hela min lilla familj samlad. Precis som jag hade önskat mig ❤️ 
Tack mina älskade ungar som har planerat allt detta och Tack för den fantastiska middagen och vistelsen på hotellet. Tack min kära Uffe för din del, tänk vilken lättlurad fru du har. 
(null)

(null)

(null)

(null)




På morgonen åt vi en lång härlig frukost sen gick vi tillsammans en lång och kall promenad i Sigtuna. 
(null)
Såklart man ska äta våfflor till frukost, när man bor på hotell. 
(null)

(null)


Innan det var dags att säga hejdå och fara hem var och till sitt och vardagen igen. 
För mig var det en sagolik helg och jag kände mig så nöjd och glad och stolt över min familj som gjorde den möjlig. ❤️❤️❤️
(null)

(null)

(null)

(null)



(null)













Nu är jag 60 år 🥳

Oj oj så firad och överraskad jag har blivit. Det började på em den 17 då storasyster kom och mötte mig efter jobbet. Jag hade fått veta att jag skulle packa en övernattningsväska. Vi gick till bilen och hon sa kör E4 söderut, förbi Södertälje. Därefter fick jag löpande instruktioner tills vi kom fram till Trosa och parkerade utanför Bomans hotell. Åh så roligt jag har alltid velat åka dit och övernatta. 
Det är fantastisk fint där, en speciell miljö och alla rum är olika. Vi checkade in och gick till vårt rum, inne på rummet stannade vi till och tittade på den smalaste dubbelsäng vi sett. Vi tittade på varandra ochjag sa vi måste byta rum, inte ens ett väldigt förälskat par skulle hålla sig kvar i den sängen. Det var inga problem att byta vi fick rummet mittemot, Miss Odette. Så det var bara att öppna dörrarna och ställa in packningen där. Ett fantastiskt vackert rum med baletttema och alla ni som kan Svansjön förstår varför. Lite kul var det också för syrran och jag har historia om just Svansjön. För 45 år sen.. (jösses är det så länge sen) nej det är bara 35 år 😂 men i allafall då stod jag utanför Operan och väntade på min syster för att vi skulle gå och se Svansjön. Jag hade sett fram emot det så länge. Men jag var lättlurad redan då. Så istället för gå på Operan, så drog hon iväg mig på möhippa tillsammans med mina vänner. Jätteroligt!! (Men jag väldigt arg för blåsningen) men det gick fort över. 
(null)

(null)

(null)

Syrran hade tagit med kylt bubbel för att fira och den snälla omtänksamma Janne hade skickat med en polygrip för att vi skulle kunna öppna den. Jag storskrattade först när Anita tog fram den. Men utan den hade vi inte fått något bubbel.  Vi hade så roligt och mysigt så jag tyckte absolut att vi skulle ta en selfie och den blev ju verkligen jättebra😂🤣 sen var det dags att byta om och fixa till middagen. Och vilken middag, det var så himla gott. Jag åt Pilgrimstartar och Oxfile och sen var vi så mätta. Så efterrätten fick bli en Irish coffe för mig och glas vin till syrran. Vi satt i den härliga miljön och pratade och pratade hela kvällen. Så himla glad att få göra det här med Anita.  (null)

(null)

På 60 årsdagen väntade en härlig frukost och 3 vackra rosor och ett fint kort där det står att den här vistelsen på Bomans är min käraste storasysters present till mig, och vilken underbar present. Så oändligt glad och tacksam för den❤️
Vi  åt frukost lugn och ro och tog sen en liten promenad i Trosa vi tittade in i bokhandeln och syrran köpte SN till Janne. Sen checkade vi ut och körde vidare på vår lilla roadtrip 😀
(null)

(null)

(null)

Första stoppet blev Saltå kvarn för att köpa havregryn, en perfekt aktivitet för en nybliven 60 åring 😂🤣  nästa stopp blev Södertälje, för att hitta en kavaj till syrran och så åt vi Sushi till lunch.  Vi köpte lite fikabröd och åkte därefter hem till syrran och fikade tillsammans med Janne. Vidare hem till Bagis och Uffe som gratulerade med en fantastisk rosbukett. Sen satt jag i soffan och svarade på alla gratulationer som hade plingar in i telefonen hela dagen medans Uffe lagade middag. Så roligt och värmande att så många kommer ihåg mig.
(null)

 
Sen ringde Sanna, Marie och Pär och grattade mig och jag var så nyfiken för att höra vad de hade hittat på, men nä ingen sa någonting. Lite konfunderad blev jag, men men Uffe och jag åt 60 årssoppa till middag och när jag frågade Uffe så säger han att han inte vet någonting och att jag får väl vänta. Vänta, på vad? Nja något lurt är det och jag sätter mig i soffan och läser, inte helt nöjd ska medges.   
Efter en stund så kommer Uffe och sätter sig bredvid mig i soffan och säger att på lördag ska jag packa en övernattningsväska och sen får du inte veta något mer. Så spännande, fortsättning följer…..





9 år

Igår firades prinsessan Tuva med tårta, sång och hurrarop. Vår lilla tjej börjar bli stor nu. 
(null)

Vi fick som vanligt en massa gott till fikat. 
(null)

(null)

(null)
Åh vad vi gillar att du tar kort på oss, Mamma! Men jag måste ju passa på 🥰
(null)

(null)

(null)

Present öppning och Tuva fick god hjälp av lillebror och pappa. 
En fin dag och det är alltid roligt att träffas, Kerstin blev också lite firad med blommor och present. 
Nu väntar Uffe på att jag ska spola bort hans vaxproppar, inte min favoritsysselsättning direkt. Men men det är ju kul om han hör vad jag säger😊


Årets första vecka

Åh jag var så glad när jag gick hem från jobbet i måndags, jag hade jobbat en hel dag och jag hade fortfarande energi kvar för att åka till Willys och veckohandla. Det är så fantastisk när man har varit sjuk en längre tid och blir bra igen. Tisdagen kändes som en fredag för att jag hade semester på  onsdag och torsdag. En perfekt början jobba två dagar och vara ledig i tre. Onsdag förmiddag tillbringade jag hos Marie, jag hjälpte henne att komma igång att sticka handledsvärmare. Därefter hämtade jag Annette i Traneberg och åkte till Ulriksdals trädgård. Vi hade en härlig eftermiddag där, vi åt en god soppa  till lunch och sen gick vi runt och tittade och valde blommor i tre timmar. Så roligt att ses och umgås. Vi är ju en aning nördiga vad det gäller blommor och vackra saker Annette och jag. När jag kom hem så fixade jag med blommorna, åh jag tycker att det är så roligt när det blir som jag har tänkt. 
(null)
En ny dörrkrans 
(null)
Mina nyårstulpaner jag fick av Anita och Jan
(null)
Ett nytt Blom terrarium 
(null)
Blommorna i nyårsbuketten jag fick av Uffe började se hängiga ut så jag gjorde ett Blom arr så nu står de några dagar till. 
Ett japansk inspirerat blom arr Ikebana med några få blommor och en fakir 
(null)

Torsdagen blev en underbar dag med Marie. Vi åkte till Lidingö till caféet Vattenverket vid Kottlasjön där åt vi åt lunch och satt sen och stickade handledsvärmare. Så mysigt. Innan vi åkte hem så stannade vi vid Långängens gård och drack varsin kopp varm choklad.  
(null)

(null)

(null)

Fredagen fixade jag lite hemma och gick en långpromenad med Linda. Gjorde iordning bakpotatisar och lax och skinkröra till. Uffe som har jobbat över hela veckan jobbade även idag fast det var trettondagen men inte lika länge så vi åt middag med Marie och Alex och skålade för det nya året. 
Uppsala hela lördagen, spel och mys med gullungarna. Hugo och jag åkte pulka, så himla kul. 
(null)


Idag har jag storstädat, veckohandlat och övningskört en sväng med Pär. Vi åkte till kyrkogården i VH, jag tände ett ljus för Björn. I dag skulle han ha fyllt 80 år. 
I morgon börjar den andra veckan…. Och de lediga dagarna får vänta till helgen. 




2022……. 2023 Gott nytt år

Så jobbigt att vara sjuk, trött och hängig, ingen energi och kondition på noll. Gick och jobbade på tisdagen men blev tvungen att inse att jag inte var återställd. Ett nytt läkarbesök och förlängd sjukskrivning resten av veckan. Det kändes inte alls bra. Men på nyårsafton då vände det det😀
Jag tog en promenad på fm och började sen att fixa inför kvällen. Gjorde créme brûlée och bakade kakor på alla äggvitorna. Marie och Alex kom och vi fortsatte att fixa inför kvällens middag.Uffe skalade potatis och Marie gjorde potatisgratäng. Mysigt att ha dem här. Marie hade köpt nyårshattar och en massa goda ostar och snacks. Vi åt en god middag och började spela spel som Marie hade köpt. Verkade helt obegripligt först men visade sig vara väldigt kul när jag började fatta. Tyvärr så kände sig Alex inte bra så de bröt upp innan tolvslaget och firade det hemma. Men det var kul att ha dem här och vi får spela vidare och skåla in 2023 en annan kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)





Sorg och glädje

Julafton med en sorgkant, mitt i julklapparna ringde Magnus och berättade att hans pappa inte fanns mer. Björn var en viktig person för mig under min uppväxt men som jag tyvärr inte har haft så mycket kontakt med de senaste åren då han har försvunnit in i en demenssjukdom. Men jag kände ändå en viss tröst att jag hade bett syrran några dagar tidigare att köpa en blomma till honom från mig. Samtidigt en lättnad att han fick somna in då det har varit några riktigt jobbiga år för honom. 

Kändes konstigt att gå tillbaka till julklapparna men ändå en tröst att få ha sin familj nära. 
(null)


En tillbakablick

Året som har gått…. Tittade igenom bloggen för att se vad som hände under 2022. Konstaterade att det bästa var vår vecka på Gotland med hela familjen och att Uffe fick en fast anställning som målare. Vi har under året haft många familjeträffar vilket är det roligaste jag vet när vi kan samlas hela familjen och jag får rå om dem allihop. I början av december firade vi Maries födelsedag på restaurang Pinchos och några dagar senare träffades vi hemma hos Pär för att fira honom men då var Marie och Alex sjuka.  Det var mysigt att ha kalas hos Pär det var första gången sen han flyttade som vi hade kalas där. Lite trångt men mysigt. Pär hade gjort tårtor 🎂
(null)

(null)

En liten träff med soppa och pyssel och mina fina vänner blev det också. Alltid lika mysig och uppskattat. Den här gången var vår granne Linda med för första gången. Jag gjorde köttbullar av ull och virkade lite pasta. En julklapp till Hugo

(null)



26 november fyllde Emil 18 år och vi var några som förundrades över vart de åren tog vägen. Emil blev firad av släkt och kompisar på en resturang i Handen. Vi hade lag ihop några tusenlappar till körlektioner och det dröjer nog inte så länge innan han tar körkort. En kul kväll och roligt att träffa mamma Linda och mormor Barbro. 
(null)
Självklart fick han en liten legobil att bygga ihop för det är ju det han mest har önskat sig genom åren Lego och bilar. 
(null)







RSS 2.0