Hallå våren

Brr så kallt det har varit i helgen och ett riktigt aprilväder ömsom snöstorm 🌨 och solsken ☀️. Men jag hade garderat mig symaskinen fick följa med till landet och jag hade köpt ett somrigt gobelängtyg. Så raggsockor på fötter, fleecetröja och extra värmeelement så satte jag i gång med projekt ryggsäck. Jag hade inget mönster men lite koll på gamla favoritryggsäck och lite titt på Pinterest så skulle det nog bli bra. 
(null)

(null)
Jag blev faktiskt riktigt nöjd, det var lite pilligt men kul. 
(null)
Middagsdags i vårt lilla mysiga kök medans snön yr utanför. 

Nu är ordningen återställd

På väg till landet i nya fina bilen 😊 det är gott om plats och man sitter så skönt. Så glad över att det ändå gick så fort att hitta en bil och köpa den. 
I Tisdags följde bästa Alex med till Uppsala för att hämta Pärlan, tillbaka i Stockholm lämnade vi tillbaka hyrbilen  så nu är det avslutat. 
På onsdagen var det härlig känsla att ta bilen till jobbet. 🥰
(null)


Vårvärme ☀️

Lika förvånade och härligt varje år. 
Jag går ut på morgonen i stövlar, fleecetröja och vinterjacka och börjar fixa i trädgården. Konstaterar att jackan behövs inte och efter en  stunds grävande i rabatten så åker även tröjan av. Så skönt att känna att solen värmer. Vi har haft en fantastisk helg på landet. Uffe har förberett sin sommarslänt med att rensa och lägga på jord. Sen ska det bli ängsblommor där. Jag har gjort i ordning växthusterassen. Tagit bort alla plattor och rensat. Rensat ogräs i lådorna. Så glad att få komma till landet igen. På lördagkvällen satt jag på den nyfixade terassen och njöt i kvällssolen medans Uffe lagade middag. ❤️ (null)

Idag har jag gjort Ida vårfin duschat och borstat bort lite av vinterpälsen. Nu ska hon få vara i Hemfosa några dagar. 

Snabba beslut

På väg till landet igår så bestämde vi oss för att stanna till i Uppsala och titta på utbudet av bilar där. Vi har sökt en del på nätet och kollat på olika bilmodeller och prisklasser. Vi besökte några bilfirmor men såg inget av intresse, så vi åkte vidare till Upplandsmotor och hittade den här. Vi tog en provtur och bestämde oss. Så nu har jag köpt en ny bil en pärlvit Renault Megane års modell 2020
(null)
Färdigbetald lagom tills jag går i pension. Jag kommer att sakna min lilla röda bil men den här är större och bekvämare samt har mer lastutrymme och med en blinkning till de som i bland åker med så är det betydligt mer plats i baksätet. På tisdag ska jag tömma ur röda bilen och säga hejdå för att nästföljande tisdag hämta Pärlan i Uppsala. 

Här står det en massa fula ord 🤬😡👿⚡️

Tack och hej till lilla röda bilen. På skärtorsdagen var det en idiot som tyckte att det var viktigare att fippla med sin mobil istället för att ha koll på trafik och väjningsplikt. Han kör rakt ut i fyrvägskorsningen vid Hemköp i Skarpnäck och in i sidan på min bil. Den yttre skadan ser väl lagningsbar ut, men däcket blev också träffat med påföljden att underredet trycktes ihop. Idag fick jag besked av försäkringsbolaget att det blir för dyrt att laga så bilen skrotas  😭🤬 Åhhh jag blir så arg och ledsen och frustrerad. Bilen var precis fulltankad för vi skulle åka till landet över påsken och var precis Nybesiktigad, nyservad och en fixad del i växellådan för ett antal tusenlappar.  Men jag är hel! Allt annat är värdsligt men surt!!
(null)


Glad påsk 🐣

Trots allt så blev det en härligt påskhelg tack vare flickorna och mågarna. Alex och Marie hämtade Uffe, Ida och mig på påskaftons morgon ock så åkte vi till landet 😀 när vi kom  fram så satte vi fart och städade och gjorde i ordning hus och lillstugan. Sen kom Sanna och Claes och barnen med en ny kökskran de hade köpt då vi upptäckte att den gamla hade frusit sönder. 
Sen var det dags för påskäggsjakt.Premiär för  Hugo att leta ägg på landet , jag tror att han tyckte att det var lite konstigt. 

(null)

Marie bjöd på en ljuvlig god och vacker påsktårta. Solen värmde och vi kunde sitta ute och fika. Underbart! 
(null)

Efter fikat blev det full aktivitet. Claes tog sig an det gamla torra syrenträdet och fortsatte sedan med att kratta fjolåret alla löv tillsammans med Alex och Sanna. Uffe och barnen samlade i hop dem. Marie planerade för en ny eldplats och fotograferade oss alla flitigt med sin nyinköpta systemkamera. Det blev så fint och så fantastisk att få hjälp med allting. 
Det blev massor gjort på en dag som brukar ta flera veckor för Uffe och mig. 
Jag är så himla glad och tacksam över att få vara tillsammans med min familj särskilt efter krocken då man blir påmind om vad snabbt saker kan förändras. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Påskens plan kom av sig

Åh så härligt att få vara ledig i fyra dagar och åka till landet på långfredagen. Efter jobbet på skärtorsdagen så skulle jag bara fixa och packa ihop det vi skulle ha med oss och sen åka handla på Willys i Sköndal. Men så blev det inte för på vägen så blev jag påkörd av en idiot som fipplade med mobilen istället för att hålla koll på väjningsplikt och trafik. Bilen blev skadad men inte jag vilket man kan tacka någon högre makt eller för att jag såg bilen i ögonvrån och trampade till på gasen så att bilen träffades i  den bakre delen. 
(null)
Men däcket blev träffat så det kändes oklokt att köra med bilen någon längre sträcka. Jaha det var den påsken det. Ingen bil att åka till landet med och Uffe som har jobb för några veckor framåt hur ska det gå. Åh jag blev så arg och ledsen och hade god lust att ringa upp idioten och berätta hur han ställde till det för oss. Men jag hoppas verkligen att vi får en hyrbil som han får betala och att den bussige man som kom och gav mig sitt telefonnummer och sa att han kan vittna gör så att det blir en dyr historia för honom. 

RSS 2.0