Träningsvärk

Äntligen! Så gick jag iväg och skaffade mig ett träningskort nu ska det bli ordning på tanten ;-) 
Det kändes kul att komma igång och det gick lätt att gå upp i morse jag var inte så stel i kroppen som jag brukar men nu i kväll är det lite aj aj oj för nu har träningsvärken kommit men men det är bara att köra på och jag har hellre ont för att jag har gjort något än för att jag har har varit inaktiv. 

Det är fredagkväll och som vanligt är det en så skön härlig känsla att få slå sig ner i fåtöljen efter att ha städat lägenheten och ätit en god middag och så veta att jag har två lediga dagar framför mig. 

Imorgon ska jag gå en långpromenad med Ida och sedan ska vi till Uppsala och hälsa på vår lilla prinsessa Tuva. 

Söndagen..... Ja den ska jag nog kunna fylla med något roligt också. Åka till IKEA, en tur till Hemfosa eller bara vara hemma kanske, jag skulle behöva rensa ur källarförrådet nu när värden har ställt upp containrar för det men det är just inte så kul....... Något blir det eller kanske alltihop. 

Måndag...... Tvättstugan

Jag sitter i fåtöljen och läser, Ida har lagt sig att sova bakom mitt huvud. Det är lugnt och tyst en skön avslutning på måndagkvällen. Jag är lite trött efter kvällen spring upp och ner i tvättstugan så det känns bra att sitta här en stund och lyssna på Idas som andas i mitt öra, innan det är dags för mig att gå till sängs. 




En bild betyder så mycket

Det plingade till i mobilen när jag var hos mamma idag det kom ett sms från Claes med den här fina fina bilden. 
Lycka!!


Nu är det söndag kväll igen, jag känner mig nöjd och utvilad efter helgen. Jag har tagit det lugnt men ändå fått en del gjort det känns bra. Jag har bakat matbröd och lite bullar, städat och plockat undan en massa som bara har legat och väntat på att man ska tag i det, städat lite i köksskåpen och städat hela lägenheten ordentligt. Emil och syrran var här och hämtade Pärs fotboll och hockeyspel det är kul om han kan ha lite roligt med det än att det bara ligger ovanpå garderoberna i hallen. 
Nu ska jag gå en sväng med lilla hunden  samt slänga lite skräp som kom fram vid städandet. 

Alla hjärtans dag

Semester i vardagen är den bästa tycker jag. Det är underbart med lång semester på sommaren men jag uppskattar dagarna så mycket mer när man tar ledigt mitt i veckan. Igår träffade jag Marie på Paus i VH innan hon skulle iväg och jobba, det var mysigt. Vi träffas inte så ofta numera eftersom jobbar mycket helger och kvällar.  Väl hemma blev det en långpromenad med Ida och så gick vi till Byälvsgården och hälsade på en liten stund innan jag åkte till mamma och bytte glödlampa i köket och fikade med alla hjärtans dag hjärtan. Sen fick jag lite brått hem för att möta min fina vän Lena som kom och lämnade massor med barnkläder och en nästan ny sitt vagn som hennes barnbarn har växt ut. 
Så himla omtänksamt! 


Tre röda rosor och några öl fick min kära man som hade lagat en god fredagsmiddag till oss. Men mitt i middagen ringde grannen Cecilia på dörren med ett illa skuret finger som behövde bli omplåstrat. 

Barnvakts premiär

Finaste!


Jag har haft en underbart fin dag i Uppsala trots gråväder och regn. På fm tog vi bilen och storhandlade på ICA Maxi sen for vi hem igen för det var matdags för Tuva. Sen fick jag det stora förtroendet att få gå på långpromenad med lilla prinsessan och så skulle Sanna passa på att sova en stund. Men jag hade föreställt mig att på den första promenaden så skulle solen lysa från en blå himmel men så var det inte alls men det spelade faktiskt inte någon roll för det var så mysigt att gå där i hällregnet och blåsten med lilla hunden och Tuva väl inbäddad i vagnen. Det är en stor lycka att få vara mormor och veta att det väntar så många roliga stunder tillsammans. 



Världens sötaste





En helg i februari

Lördagmorgon vaknar jag och känner mig lite mosig, näsan rinner och ögonen känns torra. Efter två koppar kaffe och några mackor känns det rätt ok ändå och jag tar en prommis med vovven innan jag åker iväg till Kärrtorp och teater reflexen där teater kören ska göra ett kort framträdande under linje 17 manifestationen. När vi har sjungit klart så beger jag mig hem igen. Efter en liten men nödvändig tupplur så tar Uffe och jag T banan in till stan för nu var det dags att njuta av min julklapp middag och show på södra teatern. Det blev en fantastiskt kväll,  jättegod mat och en mycket rolig och tänkvärd föreställning. 



I dag skulle jag ha varit i Skarpnäcks folkets hus och sjungit med kören hela dagen men trots att jag har sett fram emot detta och det är verkligen jätteroligt så kände jag att det jag behövde var att sova ut ordentligt och sen vara hemma och ta det lugnt. Det var skönt att bara vara hemma en dag och fixa i lugn och ro. Efter att ha plockat ihop lite på mitt pysselbord så knåpade jag ihop ett halsband och ett par örhängen. Det känns kul att ha något nytt på sig när man ska till jobbet i morgon. 



Mormorsrutor

Det kändes kul och avkopplande att virka filten till Tuva så idag köpte jag några nystan bomullsgarn i olika färger för att virka mormorsrutor jag tyckte att det passar bra nu när jag är mormor. Det är roligt att virka dem för det går så fort. 




Uppsala tur och retur



Nu har Tuva fått sin klänning men jag valde fel tillfälle att prova den tror jag för så värst glad blev hon inte :-) 


Men lite senare så fick jag gosa lite med på skötbordet och äntligen få se hennes  fina ögon och små smilgroparna.




Nu är jag på väg hem för att äta en snabb middag innan. Marie och jag ska iväg och titta på en lägenhet hon kanske ska hyra i andra hand ett år. 

Igår var Cecilia och jag iväg till Grafikens hus i Mariefred och då gick vi runt och tittade lite på den lilla staden. 
Det var en kul och inspirerande dag. På vägen hen så stannade vi till på Lindevägen i huset vi ska bo i när de renoverar våra lägenheter hemma. Det såg fint ut, det blir säkert bra att bo där ett halvår. 


Ja nu så är helgen snart slut och en ny arbetsvecka börjar i morgon. 


RSS 2.0