Snart dags för årets sista dag

I morgon vid den här tiden så börjar vi förbereda oss för tolvslaget...
Idag har jag handlat nyårsmaten med Marie och Alex. Sen har jag städat, kastat retur sopor, skurat under diskbänken och i sopskåpet, tvättat och bakat två banankakor för att inte behöva slänga ett kg bananer som blivit bruna och tråkiga och bakat bröd. Mamma sa alltid att man skulle ha allt tvättat och städat inför det nya året. Jag vet inte om det spelar någon roll men skönt att ha det gjort i allafall. 
Men nu ska jag kanske sova lite 😊 så jag är pigg till nyårsfirandet. 

En riktig speldag

Åh en sådan mysig dag det blev. Vi har spelat alla julklapps spelen. Busat och lekt och verkligen fått rå om Tuva och Hugo. Det var så roligt. Vi avslutade dagen med att äta fantastisk god hemmagjord pizza. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En vit jul

Så skönt att vara ledig... Uffe och jag tog en långpromenad på juldagen ch njöt av att det var lite kallt och att det faktiskt snöar. Inget man kunnat tro denna gråa, regniga december. Helt plötsligt var det barn ute som åkte pulka och gjorde snögubbar. Så himla härligt. Efter promenaden så njöt jag av varm choklad, mackor och lite saffranspannkaka. Är det jul så är det. 😋
(null)

(null)

(null)
Finaste Ida❤️
Sen kom Marie med tyg och mönster och vi satte igång att rita av och lägga ut mönsterdelar. Lite pyssligt men kul. 

Julen 2020

Så blev det julafton och vi packade in oss alla i bilen, trångt och proppfullt med alla julklappar och julmat men iväg kom vi till Uppsala. Först när vi kom in i hallen som var så julfixad och fin då kände jag, så härligt det blev verkligen av vi kan fira jul tillsammans. För det var verkligen inte självklart. 

(null)

(null)
 Det var så roligt att sätta sig vid det vackert dukade julbordet och äta all god julmat tillsammans med min älskade familj. Efter att vi hade ätit oss proppmätta så var det dags för Kalle och hans vänner. 
(null)
 Äntligen var det dags för  julklapparna. Tuva och Hugo hjälptes åt att dela ut klapparna. Hugo jobbade hårt med att ta reda på julpapper och lägga dem i återvinnings lådan. 
(null)

(null)

Jag kände mig så glad och tacksam över vår fina julafton väl medveten om att alltför många som inte har kunnat fira sin jul som de brukar. 



Min julönskan

(null)


Dan för dan...

Paketen är inslagna, sillen är klar. Jansson och saffranspannkakan står i ugnen och inte att förglömma ris ala maltan är färdig. Allt är städat och julpyntat. I morgon är det julafton. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)


Dåligt med luft

Jag cyklade till jobbet i morse, vilket jag i och för sig gör alla dagar eftersom jag inte har åkt kommunala färdmedel sen i mars. Jag cyklar över Skogskyrkogården men just den här morgonen var grinden stängd ut mot Nynäsvägen vilket den aldrig har varit när jag har cyklat där. (Kanske den som ska öppna den hade blivit sjuk) Hur som helst det är ganska mörkt så här tidigt på morgonen men jag börjar cykla nedåt Kyrkogården för att hitta en annan väg ut. Vilket tog en liten stund. Väl utanför murarna så passerade jag macken och eftersom jag hade dåligt med luft i däcken, det var ganska trögtrampat så stannade jag till där. Men min cykel har Inga vanliga ventiler så det gick inte att fylla på luft där såklart. Så jag tog fram min cykelpump och där hade den här historien kunnat sluta. Men men en mycket rar taxi chaufför ville gärna hjälpa mig och visst. Tack så mycket. Han började pumpa och däcket fylldes med luft. När det var tillräckligt så har pumpen fastnat men han tar i och sliter ut hela ventilen och däcket blir sorgligt platt. 
(null)

Taxi chauffören blir helt förtvivlad jag blir mest trött. Men han erbjuder sig att köra mig vart jag vill och ber  om ursäkt åtskilliga gånger. Jag försöker få honom att förstå att jag löser det själv och tackar honom så mycket för hjälpen och går iväg och ringer till jobbet och min kollega tar sin bil och kommer och hämtar mig. Så himla bussigt. (Han fick en Alladinask som tack för hjälpen)
Sen kom Uffe och hämtade min cykel på jobbet men han skulle iväg och titta på ett jobb. Så när jag slutade blev det en rask promenad på 45 min.  

(null)
I lördags firade Marie 30 år och Pär 25 år och det hade väl enligt tidigare planer varit tänkt att firas på helt annat vis i var och ens fina lägenheter med släkt och vänner. Men som så mycket annat blev det inställt och istället firade vi på gården i bagis med att grilla korv 🌭 kanske inte lika festligt  som det var tänkt men vi kunde i allafall träffas. 
(null)
På måndagsmorgonen blev Alex jättedålig med hög feber men han mår bra nu, vilket vi är glada för och så hade han ett negativt coronatest. 
Det är skönt att det är fredag det har varit litet jobbigt att jobba i munskydd och visir. Vilket tufft jobb för alla som jobbar i sjukvården och har haft det så här sen i februari. Så jag gnäller inte men det tar ett tag att vänja sig. Öppna ungsluckan för att ta ut en plåt med pepparkakor är inte att rekommendera. Oj så jag immade igen 😂🤣 klia sig på näsan går inte heller. Vilket i och för sig är bra då man ska undvika att pilla sig i ansiktet. 
(null)

Bra att namnet står där, eller hur. 


RSS 2.0