Sommarresume

Idag fick jag inte något sällskap till frukosten.. Men igår satt vi allihop på vår soliga trapp och och jag delade min havregrynsgröt med Tuva. Idag blir det inget trappsittande för det regnar och prinsessan är hemma hos sig igen. Idag sitter jag och har det skönt i soffan med en bra bok och tittar upp ibland på Pär som ligger och sover i den andra hörnan av soffan. Det är skönt med en regndag ibland. 

Det har inte blivit så mycket skrivit de senaste veckorna... Det får bli en liten resumé över de gångna dagarna. Lilla stugan har varit välbesökt i sommar av barn, barnbarn och svärmor, de har avlöst varandra liksom ett mycket litet vandrarhem. Först kom ju Marie och hade med sig Pär. Hon stannade över helgen och tillverkade en födelsedagspresent till Gabriel en fin ekskärbräda. Därefter kom Sanna och Claes och Tuva  tillbaka igen och var här och byggde upp lekstugan. Marie och Gabriel några dagar senare och stannade en dag och natt och var med och målade stugan. 


Den natten var vi många här Uppsalafamiljen i lillstugan, Marie och Gabril sov i soffan och Pär, Uffe och jag på övervåningen. Vill man så finns det alltid plats. Det blev lite trångt när vi skulle äta men det gick ju det med, finns det hjärterum finns det stjärterum heter det ju. På måndagen stoppades alla utom Uffe och Ida in i bilen för hemresa till Uppsala och stan. Pär lämnades hemma vid sin kära dator och svärmor blev upphämtad och så åkte vi till Tärnsjö igen. Dagen efter blev det tyvärr en tur till Uppsala igen denna gång för mig i en ambulans. Jag satt i min kära hammock i godan ro, när ena kedjan på hammocken lossnade och jag rasade i backen. En ganska obehaglig upplevelse men jag hade tur, inget blev trasigt. Bara en rejäl sträckning av halsenmuskulaturen och en liten hjärnskakning. Dagarna efter var inte så hejsan. Trött, ont och stel i nacken men det blev bättre allteftersom. På lördagen körde Uffe hem svärmor till Stallarhomen och jag tog tåget från Uppsala hem till stan igen. På söndagen samlades vi alla i Hemfosa för att fira kära mammas 85 årsdag och Jans som fyllde år två dagar innan. Det var en mysig dag och roligt när vi kan samlas alla. Mamma, Anita, Jan, Magnus Emil, Laila. Sanna, Claes, Tuva, Marie, Gabriel, Uffe, jag och Pär. De blev väl firade med god lunch och tårta och presenter. 


På måndagen lämnades bilen till verkstaden i Täby där de tyvärr inte kunde laga ACen för det fattades en del såklart. Vi får fixa det efter semestern istället. Enda fördelen med denna kalla regniga sommar är att det inte gör så mycket att ACen inte funkar.  På kvällen lämnade vi Sanna, Claes och Tuva i Uppsala och for vidare till Tärnsjö igen där vi mötte av Marie och Gabriel som hade installerat sig i lilla huset tillsammans med Alma och hennes kusin Tindra. Så fick vi umgås med dem några dagar innan de for hem på onsdagseftermiddagen. På torsdagen kom Sanna  och Tuva med bussen, Claes hade åkt på spelsemester i Falun. Så Uffe och jag fick rå om lilla prinsessan ordentligt när Sanna målade lekstugan. Igår körde jag hem dem och så hämtade jag Pär vid tåget. En tur till Ikea hanns med också där jag köpte två små röda stolar till lekstugan och så åt vi lite middag där innan vi for tillbaka igen. Nu är det en vecka kvar av vår semester. Jag har i och för sig tre veckor kvar av min semester eftersom jag blev sjukskriven. Så jag kanske förlänger några helger under hösten om det går för jobbet. 
Vad har vi då gjort under de här veckorna mer än åkt fram och tillbaks till Uppsala och stan? Ja mina planer att förändra och flytta på rabatter och dylikt har ju inte blivit av pga av urramlingen i hammocken. Det får bli en annan gång. Sanna och jag har varit på auktion flera gånger, senast igår. Vi har plockat kantareller det är gott om dem i år liksom blåbären. 


Uffe har lagt in nytt golv och tak på gamla tvättstugan som han har döpt om till mormors lekstuga. Lite rart tycker jag så den får nog heta det när det inte är någon tvättstuga längre. Pär klipper gräs och hjälper mig i trädgården när han är. Alla har varit med och fixat till lekstugan. Men framförallt så har vi fått möjlighet att träffas och umgåtts med varandra och det 
har varit det allra bästa.







En svensk sommar

Det var så härligt när värmen kom, men tyvärr så var den kortvarig bara tre fyra dagar fick vi njuta av solskenet. Men det är som det är det regnar inte hela dagarna i allafall och vi har mycket roligheter för oss ändå även om det inte är något bad väder. 
Nu har jag haft semester i två veckor, och jag har verkligen börjat känna mig ledig. Det är så skönt att ta dagen som den kommer. 
På tisdagkvällen kom äntligen lekstugan, på onsdagen hämtade vi Sanna, Claes och Tuva i Uppsala, på torsdagkvällen var hela det lilla huset uppbyggt. Bra jobbat! Det är så roligt att ha dem här och vi får verkligen möjlighet att umgås med varandra. Det är så härligt att kunna leka med Tuva hela dagarna, hon är inte alls blyg nu när vi är tillsammans hela tiden. Vi leker i sandlådan, diskar, handlar på Ica, gungar och igår och dag har vi varit på auktion och ropat in lite saker till lekstugan. Tant B sommarfika har vi varit på idag hela familjen och med var grannarna Perssons också. Hon hade bakat så mycket gott kaffe bröd och vi åt och åt så vi blev alldeles proppmätta. Det var så mysigt och trevligt och Tant B blev så förtjust i Tuva. Efter fikat övningkörde Pär till utsiktstornet i Skekarsbo där vi plockade blåbär och kantareller men det var så väldigt mycket myggor så vi var inte ute så länge men en liten hink med blåbär och några kantareller blev det att ta med hem. 




Bilrekond

Igår kom Marie med fullastad bil, Magnus gamla gungställning, mitt nya brickbord, de blommor från balkongen som inte jag fick plats med och sin lillebror. Vi möttes först hemma hos Sanna och Claes där vi åt lunch och jag hämtade Uffe som hade cyklat dit på fyra timmar från stan. Nu har han också börjat sin semester. 
I dag har Marie och jag haft storstädning i våra bilar nu är de rena och dammfria. Sen åt vi nybakakad rabarber paj innan Marie for tillbaka till stan för att gå på gröna Lund med Gabriel och Alma. 

På kvällspromenaden med Ida så upptäckte jag att blåbären har börjat mogna. Så i morgon får jag nyplockade blåbär till min havregrynsgröt. 



Nu är det varmt.

Större delen av torsdagsförmiddagen tillbringade jag med att försöka få tid på en bilia verkstad för att AC i bilen har gått sönder. Perfekt nu när det till och med är klass 1 varning på sommarvärmen. Först fanns det inga tider föränns i augusti men till slut så fick jag en tid i Täby den 20. Tur i allafall att vi inte har planerat in någon bilsemester. 
Jag har dammsugit och vilken bra dammsugare det är, nu är det  damm och hundhårsfritt. 
Det var så härligt varmt, att jag bara satt och vilade i skuggan med en bra bok och åt lite hemgjord vaniljglass och drack isvatten med mynta och lime i. 


Idas kompis Isak kom på besök och de sprang runt, runt på tomten i ren hundglädje. Sen smakade det bra med en skål med vatten. 




I dag vaknade jag tidigt vid fem och konstaterade att jag  hade en fästing på höften. Så då gick jag upp och väck med den. Sen var det ingen ide att somna om så jag gick upp och åt frukost. Och sen passade jag på att plantera om tomatplantorna och några pelargoner medans det fortfarande var svalt nog att hålla på. När det blev för varmt så satte jag mig i skuggan och fixade fina burkar till salladen och basilikan och några hängande vaser av ståltråd och några miniflaskor. En härlig dag och jag njuter verkligen av att få vara ledig och skrota runt och göra vad som faller mig in. Middagen stod Thaitanten för och nu sitter jag på min favoritplats och har det bra i den ljumma junikvällen. 




Tredje dagen

Nu har jag fått rå om den lilla Uppsalafamiljen, de kom igår och hade fixat middag tills jag kom med min fullpackade bil


. Ett härligt välkomnade och en fin start på semestern. Vi har placerat ut Tuvas fina sandlåda och Sanna och Claes har silat sand och börjat fylla lådan och Tuva har fått inviga den. 


På em övningkörde Claes hem till Uppsala 
där vi lämnade av Claes, Tuva och Ida. Sanna följde med mig och handlade en ny dammsugare på rea till landet och ett stort parasoll. Sanna köpte en pool till Tuva som hon provade på balkongen när vi kom tillbaka. Himla skönt att Sanna var var med och lotsade mig runt bland de olika butikerna i Boländerna. 
I morgon ska jag städa med min nya röda dammsugare. Tänk att det kan kännas kul att få städa. 



RSS 2.0