Liten höstsemester

Åh så härligt att vara ledig några dagar och vi har haft ett fantastiskt fint väder och varma dagar mellan 15-18 grader på dagen.  Uffe har grävt bort hela roshallon busken och grävt upp alla rötter och stora stenar. 
jag ska köpa hallon buskar någon helg framöver och plantera där. 
Jag har har jobbat med växthuset, grävt och rensat bort alla smultronplantor som hade spridit runtom i hela växthuset. Byggt odlinglåda och fyllt med jord och lagt ut de fina cement plattorna som jag har gjutit. Det blev så bra och jag känner mig så nöjd. Nu väntar jag bara på våren. 
(null)
På lördagen var det dags för kräftskiva, vi blev inte så många som var tänkt och inte blev det så många kräftor heller för de frysta var slut. Men det blev kul och gott ändå.  
Sen eldade vi och Marie spelade gitarr och sjöng. Mysigt!
(null)

(null)


Gammal vänskap

Lite rörigt på jobbet nu, mycket möten och många tankar och funderingar på hur det ska bli med de nya förslagen som chefen har presenterat. Känns lite okul att jobba nu. Desto roligare när man är ledig. Pär och jag var ute och övningskörde häromkvällen till MOS där vi åt middag. Mysigt! 
På fredagen blev det AW med kollegan. På lördagmorgonen hämtade Uffe och jag Annette i Traneberg och så åkte vi till landet. Så himla roligt vi har inte setts på flera år så nu var det verkligen dags. Annette ville ut i skogen så efter lite macka och fika så for vi väg och letade efter gulingar. Vi hittade en del men inte alls så många som förra helgen. Men mysigt ändå att gå där i skogen och prata. Uffe stannade kvar i stugan och tog det lugnt, vilket var honom väl unt efter två veckors övertid på jobbet. Annette och jag handlade till middag som faktiskt blev en repris från Sannas och min middag. Väl tillbaka i stugan så hade Uffe till min stora glädje tänt i vedspisen. Så härligt. Jag hade missat att öppna spjället ☺️ sen kokade jag potatis och värmde vatten. Så glad och ljudet av den knastrande veden som jag har saknat det. 
Ja vi har haft en jättebra helg, umgåtts och pratat massor. 
(null)
Annette fotade den helt magiska stjärnhimlen. De känns så nära fast de är så otroligt långt borta. 

(null)
Redo att börja äta 😀
(null)
Liten tant i stora skogen
(null)
Åh så härligt med vår fina eldplats. Bra fixat Marie! (null) 
Spegelblankt vid Ingbo källa
(null)




Solo med Sanna

Åh vilken härlig helg med Sanna. Vi hittade tokmycket gula kantareller vid vårt granställe två proppfulla korgar gick vi hem med. Vi hade det så mysigt  till middag blev det wok på Murikkan
Supergott! Sanna eldade och lagade ute och jag försökte få fyr i spisen inne vilket inte alls gick till min besvikelse nu när det var sotat och allt. 
(null)

(null)

(null)


Claes fyller år

Alltid lika kul att samlas allihopa på Plattgatan den här gången var Alex med, vilket var bra för Kerstin hade skojat om att han nog var på låtsas 😀
Den här gången så var var det som när barnen har kalas att alla genast börjar leka med presenterna. Johan provade fönsterputsen och Claes passade på att bli klippt med den nya hårklippningsmaskinen. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Gott fika som alltid och kul att ses. 

Auktion igen

På lördagen var det auktion i Huddungeby några mil bort från oss. Jag tog cykeln för att få röra på mig lite och skulle jag ropa in något stort fick jag väl cykla hem och hämta bilen. Men jag ropade faktiskt inte in något alls. Jag var väldigt sugen på en fint gammalt slagbord men jag orkade inte vänta och det började dra ihop sig och jag ville inte cykla hem i regnet. 
Men det var en jättefin auktion, massor av gamla fina saker. Jag tycker det är kul att gå runt och titta på allt och föreställa mig var allt har varit och vilka som har ägt sakerna. Lite vemodigt och sorgligt också men ändå bra att sakerna får ännu en chans och inte kastas på tippen. 
(null)

(null)

(null)


Snart slut….

Åh fyra veckor går fort, men jag är så nöjd med min semester. 
Sanna, Tuva och Hugo var med mig på landet några dagar, så kul. Sanna målade hela lekstugan utvändigt. Jag målade väggar och golv inne i stugan och sydde nya gardiner. Det blev så fint. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Marie och Alex kom också och de fixade med auktionssoffan, skrapade färg och fixade till sittdelen. Den blir fin i deras kök i Enskede. Vi hade planer på att göra en Jambalaya ute i stekhällen på kvällen men det började såklart att regna så det fick bli middag inne istället. 
(null)

Kantareller, kantareller hur många som helst och det är så kul att se tjejerna plocka. Hugo blev lite trött och ville gå hem, men det går ju bra att sitta och vila sina ben och spela lite på mammas telefon också. 
(null)

(null)

(null)
Såklart vi ska spela Fia, det hör verkligen sommaren till. 
(null)
Så glad över att de kom och förgyllde mina sista semestervecka. 
En sväng till Gysinge och Naturrum blev det också där Tuva fick lösa mysterier och sen åt vi en god lunch på caféet. 
(null)

När jag hade kört hem Sanna och barnen. Så tog Sanna och jag en tur till Botaniska trädgården och tittade på klänningar. 
(null)

(null)
Och fick lite inspiration till växthuset. 
(null)
 På kvällen drog det ihop sig till ett rejält åskväder. Jag tappade upp vatten och drog ut alla elkontakter. Tände ljus och försökte intala mig att det var jättemysigt, vilket jag inte alls tyckte. Men men det drog över till slut. 
(null)

(null)

(null)


Turista hemma

Passade på att besöka nordiska museet för att titta på de fantastiska klänningar från NKs modehus. 
Det är lite kul att gå runt bland alla människor som är på besök i vår vackra stad. Jag köpte mig en glass vid djurgårdsbron och gick sen en långpromenad genom stan i solskenet. 
(null)


RSS 2.0