Söndagsmiddagar

Den här söndagen bjöd Uffe ut mig på middag det var så längesen maten var väl inte så märkvärdig men det var så härligt att äntligen kunna gå restaurang igen. Förra söndagen fick vi middag i Uppsala Sanna lagade supergod köttfärsgratäng. Söndagen dessförinnan var vi bjudna till Marie och Alex och där jobbade Marie med den nya pastamaskinen för att göra glutenfri pasta, vilket inte var helt lätt för den glutenfria degen var inte så lättarbetad men till slut så blev det lite till migoch glad blev jag för den var så god. Mycket godare än köpt. 

Det har varit en solig och varm hösthelg, så jag har passat på att vara ute och njutit av det sköna vädret. Igår blev det en långpromenad och fika på balkongen. 
(null)

Idag cyklade jag till Hellasgården och fikade där. 
(null)

Jag har fixat lite hemma, städat men faktiskt tagit det ganska lugnt för jag kände mig lite förkyld på lördagen men nu känns det bättre vilket jag är glad för, så jag kan gå och jobba imorgon. 
Hade en nästan ledig dag i onsdags för en rotfyllning som inte blev av för tanden skulle behandlas först lite jobbigt när jag var inställd på det. Men men eftermiddagen var desto roligare för då kom bästa vännen Lena och fikade. Åh så kul att att äntligen få träffas. Det är så härligt att planera för att  träffa mina vänner igen. Såklart att man ska vara försiktig och hålla avstånd men det känns som att man vågar hoppas att det värsta ska vara över.  (null)


Kräftskiva

Åh det blev en sån mysig lördag.  Vi satt ute och fikade med Majas blåbärspaj sen gav vi oss i väg på svampjakt. Det är gott om svamp nu och trattkantareller börjar komma också. Så alla fick lite svamp i sina korgar och påsar. Så härligt att se Hugos stora glädje i att hitta och plocka svampar där är han lik sin mamma. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Tillbaka från skogen så dukade vi och förberedde kvällens kräftkalas. När vi alla hade ätit oss mätta på västerbottenostpaj, kräftor, korv och räkor så invigde vi Maries eldplats. 
(null)

(null)
Så mysigt att sitta där i eldskenet och rensa svamp och sjunga. 

Till landet

Lördagmorgon, på väg till landet och vi gör ett nytt försök att samla familjen för kräftskiva, Pär jobbar tyvärr men Alex mamma Maja följer med ska bli kul. Förra helgen tog vi avsked av Ida, Uffe och jag. Vi satte ner den lilla urnan i jorden och jag lade ner några kottar. Så hjälptes vi åt att lägga på stenar. En lykta med ett ljus fick brinna hela natten. Det kändes bra nu har vi gjort ett avslut. 
(null)

Jag har satt upp ett Idabildcollage med canvastavlor. Det blev jättefint. 
(null)

En tur i skogen och hittade till min stora glädje massor av gula kantareller jag hade just börjat misströsta och tänkte att jag skulle ta mig hemåt igen när jag fann dem.  (null)
Jag plockade upp ca tre kilo potatis också små fina. 
(null)
Ett besök hos mina älsklingar blev det också. 
(null)

(null)


RSS 2.0