Tandtroll

Så himla mysig helg, igår tog Uffe och jag tåget till Uppsala. Vi fikade lite och gullade med Hugo sen tog vi med oss prinsessan och for hem till Bagis. Vi handlade, lagade mat, åt, bakade muffins, bäddade, läste mamma mu och sov. Ida passade på att sova med Tuva då hon låg på en madrass på golvet. 
(null)
Idag gick vi på teater, Karius och Baktus. 
(null)
Kul tyckte Tuva. 
(null)

(null)
Sen hade vi det mysigt på tåget, med pannkakor, muffins och den nya målarboken. Resan gick fort och Sanna mötte på stationen och jag reste tillbaka med vändande tåg. Glad och nöjd efter en rolig helg med Tuva. 

Jul igen


Ja någon vidare julstämning hade jag verkligen inte. Först på söndagen så började jag fixa lite, några tomtar här och där och så julblommor förstås. Men ingen gran i år vi tyckte det var onödigt då vi inte skulle fira hemma. 
(null)

(null)
På Julafton åkte vi Pär, Uffe och jag till svärmor och önskade henne god jul med lite fika och goda kakor. Sedan åkte vi till hemfosa och åt ett fint julbord och hade det mysigt hos Anita och Jan. 
(null)

Juldagen 
I Uppsala med gran,  julklappar och julklappsspelet. Mysigt och roligt. 
(null)
Sanna dukade så julfint 🎅🏻
(null) 
Ida får också julklappar. 
(null)
Hugo gillade julpapprena bäst!

(null)
Nu ska det slås tärning, julklappsspelet 😂
(null)     
Det kändes tomt, och saknaden är stor. Så trots att den riktiga julglädjen inte fanns hos mig, så fick jag vara tillsammans med alla i  min underbara familj❤️


Sista ungen har flugit ut...

Jaha så var det dags... efter några års idogt sparande så hade Pär fått ihop så mycket på bankkontot så det räckte till en kontantinsats. Fantastisk!!! Nu har han flyttat till en jättefin lägenhet i Vega.  (null)

(null)

(null)

Jag är så himla glad för hans 
skull, men lite tomt blev det allt😥
Men åh andra sidan vore det väl lite konstigt om jag inte hade tyckt det. Nu är det bara Uffe och jag igen ❤️
Annandagen tillbringade vi på Ikea för att köpa lite möbler och annat nödvändigt. Vi packade bilen till bristningsgränsen med bokhylla, matbord, stolar och byrå. Tur att Ikea säljer allt i platta paket. 😂

Hejdå lilla mamma

Jag kände en del oro inför den här dagen, mycket att tänka på och ordna med. Men tack vare min lilla familj så blev det trots allt en fin dag. 
Jag tror att mamma hade tyckt det också. 
(null)

(null)


Skönt att jobba igen

Idag kände jag mig glad! Kom tillbaka till jobbet och möttes av en fin blombukett och brukare och personal som på olika vis fick mig att förstå att de hade saknat mig. 

Det värmde verkligen efter en jobbig tid. 

(null)



Mina fina älskade barnbarn

Jag är så lycklig över de här två, Tuva och Hugo. 
(null)

(null)

(null)


Kalas i Bagis

Mina älskade ungar 31, 29 och 24 år. 
När hände det?  Var det inte bara häromdagen som Sanna och Marie kom till BB för att titta på sin lillebror. Ja åren går och det händer mycket livet går upp och ner. 
Pär och Marie slog ihop och firade sina födelsedagar i Bagis på söndagen. Marie hade bakat goda kakor och dammsugare som var väldigt populära. Pär köpte tårtor från Gunnarsons. Så samlades vår lilla släkt det kändes bra att ses alla efter mammas bortgång. 
Pärs presenter var givna, mycket praktisk att fylla år veckan innan man ska flytta hemifrån. 
(null)

(null)


En fin dag med storasyster

Det är mycket att fixa med och tänka på nu och tomt och sorgligt. Anita och jag träffades i fredag. Vi åt en god lunch på Ulriksdals slottsträdgård och gick runt och tittade på alla blommor och några fick såklart följa med oss hem. Styrkta av det så fortsatte vi till Sollentuna centrum där vi köpte varsin   svart sammetsklänning  till mammas begravning.  Vi vill vara så fina som möjligt. 
(null)


Det går inte att ringa....

Idag tömde vi mammas lägenhet i Villa Sköndal. Nu ska vi inte packa, bära, flytta möbler på minst en vecka eller två och då bär jag gärna för då flyttar Pär. 
Idag var det tungt och sorgligt, värst var att ta ner julgardinerna och julpyntet som bara satt uppe i en vecka. Det har gått väldigt fort allting och det var nog bra att läkaren som jag träffade idag, sjukskrev mig i en vecka. Jag hade annars tänkt att jobba i morgon. Nu får jag några dagars återhämtning och så ska jag ta hand om alla saker som står i vår lokal och bära upp dem och ordna plats för allting härhemma. 
Men allt det praktiska är ordnat, begravningsbyrån har vi varit på. Datum och tid är klart. Minnesstund i Hemfosa och Pär fixar maten på jobbet. Nu är det bara prästen vi ska träffa innan och Marie har kommit med förslag om musik och kanske om hon orkar så sjunger hon i Kyrkan. 
Ikväll när vi hade kommit hem Pär och jag, ätit middag som Uffe lagat. Så ska jag gå ut med Ida en sväng och som jag brukar göra så tar jag med mig mobilen för att ringa mamma och berätta om dagen.... men jag berättade ändå om hur det hade varit och att Anita stackarn hade ramlat och slagit sig ordentligt i sin operade höft men att hon nog inte hade brutit något. Att Magnus hade kommit efter jobbet och vi hjälptes åt att lasta in allting i bilen och släpkärran och att vi gav personalen blommor och choklad. Vilket de blev väldigt glada för. 

(null)


RSS 2.0