Påsken 2022

Långfredagen åkte vi tidigt iväg till landet. All snö från helgen innan var det tack och lov inte så mycket kvar av.  När vi kom fram så satte jag igång med vårstädning 🧹dammsög och torkade bort alla spår av spindlar och damm som blir under vintern.  Uffe grejade med vatten och vattenkranar och fyllde varmvattenberedaren
Sen kom Marie och Alex och vi hade en mysig eftermiddag och kväll. De hade med sig min födelsedagspresent en Murrika så den invigde vi och lagade kvällens middag på. 
(null)

(null)
På påskafton kom Sanna,Claes och gullungarna. Vi gräddade våfflor ute och åt  dem i vårsolen. Så himla härligt. Tråkigt bara att Pär inte var med men han jobbade. 
Marie bakade en fin och mycket god påsktårta. 



(null)
Claes och Alex njuter av vårsolen
(null)
Såklart hade vi påskäggsjakt alltid lika kul att gå och gömma äggen. Jag gömde mina innan barnen kom men när Sanna skulle gömma så fick barnen gå in. 
(null)


Hugo hjälpte till att plantera hinkar med vårblommor att ställa på trappen. Så himla roligt att få göra det med honom. Alltid så glad och vill hjälpa till och fint blev det. Sötaste lilla trädgårdsmästaren ❤️
(null)
(null)

Och finaste storasystern Tuva som bjuder mormor på snöglass 
(null)



På kvällen hjälptes Sanna och jag åt med middagen den klassiska laxpuddingen och trängde ihop oss i vårt lilla kök allihop, finns det hjärterum så…..
Sen for de hem och då blev det såå tyst och tomt. 
Påskdagen gjorde jag inte många knop ska jag säga, satt i soffan och läste hela förmiddagen och gjorde sen några halvhjärtade försök till att fixa i trädgården men det är svårt när det fortfarande är fruset. Men grannen kom förbi och sa ta det lugnt det blir gjort i sinom tid, vilket är sant. Så skönt att bara ta det lugnt och njuta av att vara ledig. 




Födelsedagskalas i Bagis

Uffe har fyllt år och blev firad av Anita och Janne som kom förbi med fina blommor och presenten var som Uffe hade önskat ett bidrag till de människor som är på flykt från kriget i Ukraina 🇺🇦 
Jag och Barnen gjorde likaså. 
(null)

På lördag samlade vi hela lilla familjen för fika och middag och firade Uffe. Uffe och Sanna åkte och handlade blixtlås till Hugos vinteroverall som jag lagade sen. Marie, Hugo och jag tog en promenad till lekparken och skogen. 
(null)

(null)


I väntan på våren….

Ett besök på trädgårdsmässan är alltid kul i år stötte jag ihop med dessa trädgårdsprofiler..lite kul,faktisk. Speciellt som när Hamma Wendelbo grabbade tag i mig och lät mig synas i hennes insta video. En autograf till Marie från mannen som fluffar blommor. En hel del blomfröer, dahliaknölar, sättpotatis och en blomfakir handlade jag med mig hem. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Så nu har jag planterat dahliaknölarna och börjat förgro några blommor. Gjort ett blomarr med fakiren så himla roligt hur har jag klarat mig utan en sån 😉
(null)

(null)

(null)
En vårkrans till dörren knåpade jag ihop, smart idé blommorna måste ju inte sitta runt om. 
(null)
Första blåsipporna de gör mig alltid lika glad att se dem. 
(null)


Aprilväder

Växlande väder. Minusgrader, isvindar och snöfall. Penséerna hukar i balkonglådan. Plötsligt blir det strålande sol och man blir glad tills nästa snöfall kommer. Hursomhelst inget man kan göra något åt. Vi åkte till landet för att sätta på värmen inför påsken som är nästa vecka, men oj så mycket snö en halv meter, det blev att pulsa fram till stugan. Brr så kallt och ruggigt det blev inte så värst lång stund vi stannade. Jag knäppte på elementet åt lite med havd lunch och så åkte vi till Uppsala och fikade. Mysigt som alltid. 
(null)

(null)

(null)


På söndagen bjöd vi våra kompisar Kia och Kjelle på middag, så roligt att man kan träffas och umgås igen. Det blev en trevlig kväll, en hel del handbollssnack självklart men också mycket om barnbarnen alla roligheter och kommande sommarprojekt.  (null)


RSS 2.0