Helgens projekt

Det blev ingen tur till landet för mig den här helgen. Syrran fyller år på valborg och hon har önskat sig en morgonrock. Så i torsdags var jag och handlade tyg och så har jag sytt den i helgen. Men jag har inte bara sytt, igår kom Marie och Alex på middag och idag har jag putsat fönster och storstädat. Det är härligt med nyputsade fönster nu när solen skiner. Jag känner mig väldigt nöjd med helgen. 
(null)

(null)


Vårstädning


Lördagen började lite grå och mulen och med lite duggregn, dock ganska varmt. Så alla kläder jag hade klätt på mig åkte av allteftersom. Jag började med att rensa bland jordärtskockorna tog bort allt gammalt visset som hängde över staketet. Flyttade om några och grävde upp en hel balja som jag gav bort till grannen. Städade ur odlingslådornaoch sparade allt skrufs till sommarrabatten jag har planerat att göra. Fram på eftermiddagen kom solen och då kom Gustavsson ut och började kratta och göra fint också. Passade på att njuta av solen en stund innan det var dags att gå in och laga middag. Jag gjorde några blommor av kräpppapper och ställde i fönstret i brist på några att plocka ute. 

(null)

(null)

(null)


Idag har det regnat hela dagen och det regnar fortfarande. Men jag hade en skön stund i badrummet på förmiddagen med hårinpackning och fotbad. Sen packade vi ihop oss och körde till Uppsala. Jag lämnade sjalen som jag har stickat till Sanna. Sen myste vi med barnbarnen en stund innan vi for hem till Bagis och en stundande arbetsvecka.  Uffe lagade torsk med äggsås till middag så underbart gott. Nu ska jag vika lite tvätt och hänga upp den nytvättade, ett evighetsgöra. Men numer har vi inte så mycket att tvätta 😀

(null)


24 timmar på landet

(null)
Igår vid den här tiden kom vi till stugan. Då var det fullt med snö överallt men idag är 7 plus och det regnar så all snö är borta. Ganska omysigt att vara ute så vi åker tillbaka till stan. 
Men vi har haft det mysigt och avkopplande. Jag gick en långpromenad i skogen och plockade lite fina videgrenar och i bris på trädgårdsfix i rabatter och lådor så gjorde jag en snögubbe 😀
(null)

(null)
En god middag med äppelpaj till efterrätt sen avslutade jag kvällen i soffan med att kolla på filmen Andra akten på SVT den kan jag rekommendera 
(null)


Andra April

(null)
Hallå våren!!! Vad är det här? ☹️ 
Om en månad har jag semester och har tänkt att njuta av den blommande häggen. Vi får väl se hur det blir. 
Ja ja nu är det konstaterat att jag tillhör de senioras skara, jag känner mig inte riktigt så men i dag fick jag 5% rabatt på Coop. Trodde i min enfald att det var någon allmän rabatt när kassörskan frågade. Tills jag såg kvittot. Där stod det svart på vitt, seniorrabatt. 😂 man får tydligen det på tisdagarna. 

Påsk 🐣

Åh jag känner mig glad och nöjd för den här påskhelgen. Det har varit så skönt att ha varit ledig i fyra dagar, det gör så mycket. Långfredagen firade vi Uffe som fyllde 65 år. Med fika och sen middag på kvällen. Han blev uppvaktad med blommor och pengar till bättre behövande vilket var det han önskade sig. Roligt att ha alla hemma och kul att syrran och  Janne var med också. 
(null)
Paket från Hugo och Tuva


Påskäggsjakten gick ganska fort i år inte lika mycket yta att leta på som det brukar vara när vi är på landet. Men det var kul ändå. 
(null)

Pär och Sanna gav sig ner i källaren för att hitta Pärs gamla cykel och se om den kunde passa Tuva. 
Det roliga var att Pär hade kvar cykelnyckeln på sin nyckelknippa. Så han tog bara upp nyckelknippan och låste upp cykeln som han hade när han var 10- 11 år 😂🤣   Kul att den kommer till användning den har ju stått i källaren ett antal år nu. 
Tuva fick låna min symaskin och sydde sig en liten väska med bara lite stöd av mig. Superduktig och noggrann är hon. Sen gjorde ett fint armband till mig av minigummisnoddar. Det är roligt att hon är så kreativ. 
(null)

Påskafton packade vi bilen full och åkte åkte vi till landet Uffe och jag. Hans  fina blombuketter fick följa med och den lilla rhododendronbusken han fick av Anita och Janne också. 
Det var så 11 grader och sol så härligt när vi kom fram till stugan. Vi njöt av årets första fika ute. 
(null)

Sen skruvade jag ihop min fina skottkärra med lite hjälp av Uffe. Jag är så himla nöjd med att jag köpte den, den är verkligen praktiskt och så välter den inte. Att det dessutom är snygg gör ju inget. 😉 en påsk utan att att plantera blommor på bron går ju inte och när jag ändå var i farten så pimpade jag den gamla cykeln också. 
Sen dammade jag och dammsög på sovloftet och skakade täcken och kuddar och bäddade rent. Uffe lagade en god middag under tiden. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Söndagen tog vi det lugnt i soffan hela förmiddagen läste och njöt av att vara ledig. Så skönt. Men när det kom en liten spindel 🕷krypande på mig då insåg jag att det var dags att ta itu med vårstädningen i resten av huset. 
 Jag vaknade i morse med den härliga känslan att få vara ledig en dag till. Lite fix i trädgården, planterade rhododendron och en vinranka som jag köpte på trädgårdsmässan. Sen packade vi ihop och for hemåt, men vi stannade på min favorit handelsträdgård på vägen. Vi fikade där och sen handlade jag några dahlia lökar, lite fina vårblommor till balkongen (som får stå inne då det  skulle bli kallt några nätter) Uffe handlade nya fröer till sin sommaräng. 
En perfekt avslutning på en härlig påskhelg. 
(null)




(null)
Uffes födelsedagsblommor fick följa med hem igen


(null)


RSS 2.0