Trasig kran

Kökskranen hade frusit sönder under vintern, vilket blev en påminnelse om vad skönt det är med rinnande vatten inne. Nu blev allt mycket krångligare med disk och matlagning. 
Uffe konstaterade att vi behöver en ny kran, så förhoppningvis kan han fixa det nästa helg. 
(null)
 
Favorit i repris i år lite högre och med pelargoner i. Jättefint, ända tills jag vattnade. Då blev det för tungt så Uffe fick hämta spik och ståltråd medans jag stod och höll den upprätt. Men nu är den säkrad i väggen. 
(null)


En veckas semester

Mellan hägg och syren, nja häggen har nästan blommat över men syrenerna... ja det har varit litet kallt, så här på landet har det inte riktigt kommit igång med syrenblomning än. 
Idag mötte jag Sanna och Lena vid Vinnersjö trädgård vår årliga tradition så trots Coronatider så köpte vi blommor men eftersom vi inte var där precis efter att de hade öppnat så var många av de blommor jag brukar köpa redan slutsålda. Så jag fick tänka om lite vad jag skulle ha i mina zinkbaljor och krukor. Men det blir säkert bra ändå. 
(null)
När jag var tillbaka så planterade jag blommorna i regn och isvindar. Brrr!!
(null)
Om några veckor blommar det om de inte har fryser ihjäl
(null)

Men vi har haft tre härligt soliga och ganska varma dagar här på landet. ☀️
Det var faktiskt lite skönt att det blev lite regnigt för vi har jobbat hårt i trädgården de här dagarna. Rensat massor av ogräs, klippt gräsmattan, fixat och röjt. Så idag har vi softat lite, kollat på film och haft det skönt inne. 


Hugo 1 år

Tänk för ett år sen hade jag inte sovit på hela natten och klockan 5 på morgonen så väckte jag Uffe och sa att nu måste vi åka  till Uppsala för Hugo har fötts 3 månader för tidigt. Oj oj det blev en orolig och spännande sommar. Vi följde ivrigt alla små framsteg och jublade för alla gram Hugo gick upp. Nu har han fyllt ett år världens finaste lilla kille ❤️
(null)


Äntligen!!

Bilen är packad, vi har handlat mat för hela helgen och Ida är så förväntansfull, åh äntligen åker vi till landet❤️
(null)


Nu har jag städat hela det lilla huset och nu sitter jag och myser i hammocken. Med varm jacka och filt 😂 så glad att vara här. 
(null)

I morgon blir det trädgårdsjobb  hela dagen. ☀️🌿🌷 oj så mycket det har växt och somligt på fel ställe 😀

Längtar till landet

Börjar bli trist att vara hemma på helgerna,  men fördelen är att det är väldigt fint hemmavid också. Idag har vi gått runt Flaten och fikade sedan på café torpet i Orhem. 
(null)

 Det tog ett par timmar, sen tog jag bilen, köpte lite blommor och planterade dem på kyrkogården.  
(null)

Till middagen fick det bli något snabbt då jag var ganska hungrig efter allt promenerande sallad, pasta och antipasto. Gott!
(null)




Sköna maj

Maj började med en hel del regn men även sol och stundom blev det nästan varmt. Vi firade syrran utomhus med gott kaffe och en underbar drömtårta som Jan bakat medans regn dropparna blev alltfler. Lite surrealistisk och faktisk ganska roligt. 
Kolla den lilla filmen 😂
regnfika
En del hemmafix på lördagen, vek tvätt, städade och så sydde jag en väldigt blommig klänning och ett par tights. 
(null)

Till sist målade jag den gamla spegelramen som jag hittade i mammas garderob och limmade på smala rundstavar. En smycketavla! 😊
(null)

Idag blev det en solig långpromenad till Ekudden med Marita. På eftermiddagen hällregnade det så då gjorde jag mina pelargoner glada och planterade om dem i ny jord. 
(null)

(null)

(null)


RSS 2.0