Nu väntar vi på vintern...

Igår stängde vi stugan med god hjälp av Sanna och barnen. Många krukor och baljor  att tömma på jord och vatten. Mycket grejor som ska ställas in i bodar och hus. Det tar sin lilla tid. Vattnet ska stängas av och badrummet göras vinterbonat. Alla specerier och torrvaror ska packas ner och tas med till stan. Sista middagen för det här året i stugan blev efter Sannas önskan fisksoppa som vi alla åt med god aptit och sen hjälptes vi åt att äta upp nästan alla glassar i frysen. Det blev en mysig dag och kul att de var med för jag brukar alltid tycka att det känns vemodigt att stänga igen men inte i år och om några månader är vi tillbaks igen. 
(null)


Idag har jag plockat undan bord, stolar och krukor på balkongen och satt upp ljusslingor samt gjort det lite höstfint. 
(null)

Uffe har tvättat bilen och beställt vinterdäck och tid för montering. 
Alla klockor är omställda till vintertid. 

En övningskörningsrunda och fika med Pär på Notholmen och Tyresö slott blev en skön avslutning på jobbveckan. 

(null)

(null)


17 oktober

Swish…. Helgen går så fort. Jag har så mycket jag vill göra…. sy en skinnryggsäck, göra ringblomssalva, bivaxdukar, sy mössor och tights. I går sydde jag ett par byxor till Hugo. Efter att jag hade varit på tre timmars handledningsutbildning med Pär för andra gången. Nu har han fem år på sig, men förhoppningsvis går det fortare att ta sitt körkort. Jag kan övningsköra med Sanna också om hon vill. 
(null)
Men idag har jag varit hemma hos syrran och vi har äntligen börjat att gå igenom mammas alla foton. Vi har skjutit upp det så länge. En hel flyttkartong hann vi gå igenom, nu är det bara två kvar. Men syrran ska lämna dem hos mig på fredag så fortsätter vi hemma hos oss en annan dag. Det blev många glada skratt över en del bilder och tårar för andra. Många minnen att prata om. 
Det blev en väldigt fin dag, syrran bjöd på räksallad till lunch och sen tog vi en långpromenad i solen innan vi gav oss i kast med fotografierna igen.  
Sen tog jag tåget hem igen. Fixade till middag lite snabbt till mina middagsgäster, Marie och Alex. Mysigt med sällskap. Uffe var i Huddinge och dömde. 



Hurra

Idag blev jag så himla glad. Uffe har fått jobb. Efter hundratals ansökningar och några intervjuer som inte gett något. Så äntligen händer det. 
Så fantastiskt. 

Förra veckan

Måndag, min symaskin är färdiglagad så jag åkte och hämtade den på kvällen, härligt nu kan jag sy igen. 
Tisdag, vi öppnar systugan i lokalen igen, jätteroligt. 
(null)

Onsdag, var till Ortopeden och kollade min axel. Fick en tid för ultraljud. Klippte topparna hos Titti och gick sen hem och gjorde äppelmos av äpplena jag fick av syrran. 
Torsdag, middag och en fantastisk rolig kväll hos Cecilia. Ingen bra bild på Cecilia men på hennes snygga skjorta. 
(null)

Fredag middag ute på grekiska kolgrillen (där äter jag inte mer) men det var väldigt roligt att träffa Lasse och Gunilla igen. 
(null)

Lördag, hemma hela dagen. Satt mest vid symaskinen och sydde så härligt att ha en hel dag för det   Lite städat och tvättat blev det också.
(null)

 
Söndag, kalas i Uppsala. Sanna fyller 33 år. Lite svårt att förstå, min lilla tjej ❤️
(null)





En regnig måndag morgon ❤️

Åh jag nästan flög fram på min nylagade och pumpade cykel i morse
Så tacksam över att Uffe fixade dem mellan alla sina domar uppdrag under helgen. 
(null)


Så glad för min helg

Så nöjd med min helg synd att den är slut, klockan närmar sig sovdags men jag måste bara skriva lite.... gick upp tidigt på lördagsmorgonen, ringde på hos Sanna vid niotiden. Hängde lite med gullungarna sen åkte Sanna och jag till fullerö handel och gick runt där och tittade på alla fina inredningsdetaljer. Sanna kompletterade sin Bruka servis med några tallrikar. Jag köpte en svampkorg och en födelsedagspresent till Sanna. Vi åt en lätt lunch där i det mysiga cafét innan vi styrde bilen mot Tärnsjö och svampskogen. Vi stannade till vid vårt vanliga ställe i Gullsmyra och på en halvtimme hade ifyllt våra korgar till brädden. Så otroligt kul. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Framme vid stugan kokade vi the och åt varsin macka, man blirhungrig av att plocka svamp. Sanna plockade de sista tomaterna, björnbären och hallonen. Jag planterade lökar och plockade en korg med ringblommor, som jag ska torka och göra salva av. Sen blev det middag Uppsala och lite pyssel med Tuva hon lärde mig att knyta en nyckelring och så fick jag ett jättefint armband som hon hade gjort till mig. En jättemysig lördag och så härligt att få vara med Sanna en hel dag alldeles själv. 


Idag tog jag bilen till kungen kurva och handlade på stoff och stil, Ikea och middagsmat på Ica. 
Hem igen och lagade lasagne till Uffe och våra middagsgäster Marie, Alex och Pär. Det är alltid så roligt att vara tillsammans med mina familj. De ger mig så mycket glädje och energi. 


RSS 2.0