Tredje veckan

På tisdag morgon tog jag tåget till Göteborg. Jag hade packat ner stickning, korsord och en bok men jag hade ett så trevligt ressällskap så tiden gick väldigt fort. 
Väl framme blev jag mött av syrran och Janne det var så roligt, jag kände mig så välkommen. Hasse hade vart iväg och köpt havskräftor bara för att jag skulle komma. Det blev ett riktigt kalas det var som att jag var värsta celebriteten som kom på besök. Så himla snällt av dem allihop. 
(null)
På kvällen var det lite svalt men på morgonen därpå var det dags att ta ett dopp i havet. Superhärligt!! 
(null)

Jag vaknade klockan fem och gick ut och tittade på soluppgången. Magiskt!!
Sen kröp jag ner i sängen och sov en stund till. 
(null)

Sommarfina systrar, Anita blev så fin i blusen jag sydde till henne. 
(null)

Jag hade verkligen några fantastiska dagar på Björkö det var en riktig semester, att bara få vara, njuta av de vackra omgivningarna och trevligt sällskap. 
(null)

(null)

(null)


Mina ljuvliga barnbarn

Så himla kul att få vara med Tuva och Hugo i flera dagar själva,  bara morfar och jag. De kom på fredagen. Hugo och jag sydde byxor till honom och Tuva sydde ihop små tygbitar. Sen skapade de fina konstverk tillsammans med morfar. Till middag gjorde vi köttbullar ochpotatismos och på kvällen bäddade vi på golvet i stugan. Tuva som är en stor tjej, ville inte lägga sig att sova när lillebror skulle nattas så hon hängde med morfar på övervåningen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


På lördagen gick vi på auktion, åt varmkorv 🌭 och jag ropade in en kökssoffa för femtio kronor till Uffes oförtjusning 🤨
(null)

(null)


Sen åkte vi hem till stan. Vi stannade till på Stoff och Stil och Tuva fick välja tyg till tights som jag ska sy. 

På söndagen åkte vi till Skansen med Moster. Kul att åka tunnelbanan och Djurgårdsfärjan. Vi hade en jätterolig dag där allihop. Mycket kul ställen att leka på och spännande djur att titta på, sälar, björnar,  ugglan 🦉 och ett lodjur 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så kom måndagen och då packade jag ihop alla deras saker, sen gick vi till parken och efter att ha åkte rutschkana ca 30 gånger, gungat lite och körde bil till nya äventyr så gick vi till Ica för att handla lunch och lördagsgodis som blev måndagsgodis. En perfekt avslutning tyckte Tuva och Hugo. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Andra veckan

Glad och nöjd efter vår vecka på Gotland med hela familjen, det har varit så mysigt att få vara med dem allihopa. Nu är vi på landet några dagar , det är Uffes sista vecka. Uffe målar fönster och jag påbörjar projekt bänk /solsäng. Jag mäter och funderar 🤔 på hur det ska se ut, sågar till brädor och skär madrassen i 3 delar. 
(null)

(null)


Det är några riktigt varma dagar så vi tar det lite lugnt utom Uffe då som valde att ta en cykeltur på 3 timmar när det var 35 grader. Jag var både orolig och arg innan han kom tillbaka men sen åkte vi och tog ett svalkande dopp i Ingboviken. 
Tidigt på torsdag morgon åkte jag och plockade jordgubbar 🍓 jag ville ha hemma till Tuva och Hugo som vi ska få ta hand om alldeles själva några dagar. Sanna och Claes ska åka till Falun och hälsa på sina kompisar. 
(null)

(null)

(null)
 Så glad över vår baksida, tanken med de gröna stolparna är att skapa en rumskänsla men de fungerar alldeles utmärkt som klädstreck också 😀
Det är här som solbänken ska vara. 



Mera Gotland ❤️

Jag tog bilen en dag och åkte runt lite på ön, stannade till här och var på loppisar och presentbutiker. Marie och Alex hängde med, kul med sällskap. Jag ville återse naturreservatet 
Folhammar vid Ljugarn. Det är så vackert där med raukarna och de speciella klipporna som ser ut som fingrar som sträcker sig ut i vattnet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


 Vi tittade in till min fd arbetskamrat Helen som har sitt fina sommarhus i Ljugarn, kul att träffas henne och familjen.  När vi letade oss fram till Helena så kom det enda regnet på vår Gotlandresa och som det regnade det bara vräkte ner i exakt 4 minuter sen slutade det lika tvärt som det började. 
(null)




Det var så fint att bo så nära havet, att höra vågorna och se solen gå ner på kvällarna. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En av kvällarna spelade vi mölkki en variant på kubb. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Jag plockade jordgubbar på ett ställe och hittade det här exemplaret, lite ovanlig gubbe. 
(null)


Sitter fint på Krusmyntagården

Ett besök på Krusmyntagården var bestämt. Vi åt en mycket god lunch där och shoppade lite goda kryddor och annat i butiken. Det är väldigt fint där och jag tycker ju såklart bäst om den fina kryddträdgården. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Havsbad

(null)

Jag tycker bäst om att bada i havet, jag gillar det salta. 
Här tar jag och tjejerna ett morgondopp. Sanna är modig och tvättar håret i det inte alltför varma vattnet och jag passar på att prova Maries SUP. Inte helt lätt, som synes😂

(null) 

(null)

(null)

(null)
(null)



Blå lagunen och Fårö

När vi planerade vår resa så bestämde vi att alla behövde inte göra allt och samtidigt. Så på onsdagen åkte jag med Marie och Alex till Blå lagunen och Fårö och de andra tog en kortare tur till Ljugarn och naturreservatet och tittade på raukar. 

 Så härligt att bada i Blå lagunen det var som att simma i en jättelik pool i alldeles turkost vatten. Sen åkte vi vidare till Fårö och det blev en helt underbar dag där. Först besökte vi öns välkända konditori, Sylvies döttrar för att det var fikadags. Där hade de till min stora glädje massor av glutenfria godsaker och även bröd. Så jag handlade både kakor och bröd. 
Sen åkte vi till en helt fantastisk strand (kossorna badade också) och tillbringade några timmar där. En blomsterbonde passerade vi också, så Marie och jag plockade en varsin fin bukett och sen avslutade vi kvällen på en fin strandrestaurang. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gotland


(null)

Vilket fantastiskt hus, gott om plats för alla och en egen pool, så lyxigt. Fem minuter till havet och en fin badbrygga. Huset ligger i byn Fröjel och man ser stora och lilla Karlsöarna precis mittöver. Jag hade gärna tagit båten och besökt öarna men det får bli en annan gång, tiden räcker inte till för allt man vill göra. Men det blir en anledning till att återvända. 
(null)

(null)

(null)
Ett sommarpussel måste man ju ha. 

Tisdagen åkte vi till Kneippbyn, vi gick på upptäcksfärd i Pippis hus. Hoppade i hoppborg, åkte roliga elbilar, balanserade högt ovanför marken på en äventyrsbana (Tuva) och jag och Hugo åkte jätte rutschkana medans Tuva och Pär, Claes och morfar åkte go-cart. En rolig teaterföreställning såg vi också med Pippi och poliserna Kling och Klang. 
(null)

(null)

(null)


(null)

(null)
 

Sen gick vi vidare till äventyrsbadet med stora pooler och massor av vattenrutschbanor.  Uffe och jag bestämde oss för att inte bada utan passa Hugo och vagnen med alla grejor. Men det funkade ju inte att vara med Hugo i en bassäng klädd i kjol och blus. Tokmormor! Så baddräkten åkte på och sen hade vi det jätteroligt. Pär,Tuva, Claes och Sanna åkte i vattenrutschbana och badade i poolen
En härlig och rolig dag och så kul att få vara med barnbarnen. 
(null)




Äntligen, på väg

Jag vågade inte tro att vi skulle komma iväg allihopa. För Uffes del var det ju osäkert eftersom han inte visste om han skulle få semester just den veckan från sitt nya jobb på Målerifirman Trenad. Men till allas glädje så fick han ledigt. Pär, Marie och Alex är redan framme de tog mitt inattenbåten. 
(null)

(null)


Snart är det semester

Sista arbetsveckan innan semestern och jag längtar efter att vi ska åka till Gotland hela familjen. Jag tvättar och packar det som vi ska ha med. En kväll efter jobbet mötte jag Pär för en tur med bilen och slänga retur sopor vi brukar göra det några gånger i månaden då Pär har lite långt till återvinningsstationen. När vi var klara så frågade jag Pär, vad han ville göra sen. Gå på bio blev svaret och sagt och gjort vi for hem till Bagis jag fixade lite snabbt en middag och så tog vi T-banan in till stan och såg Top Gun. 
(null)


Min fina kompis

Cyklade förbi hos Marita en kväll efter träningen, jag skulle bara säga hej. Men blev kvar flera timmar på hennes fina balkong där hon har blommor i överflöd. Marita tog fram sin ukulele och spelade och sjöng för mig. Så himla mysig och trevlig kväll. Det är verkligen härligt med ljusa, varma sommarkvällar när man kan sitta ute och njuta.  (null)


Middag hos Pär

Blev bjuden på värsta fina middagen hos Pär, supergott och  kul att hänga hemma hos honom. 
(null)

(null)


Oväntat besök

Trodde jag skulle vara själv på landet denna helg, Uffe var på handbollscup. Men först kom Sanna och Claes och barnen på pannkakor och mitt i pannkaksfixande  så fick jag en jätteöveraskning och jag blev så himla glad. Syrran och Janne kom och hälsade på så fantastiskt roligt jag blev alldeles tårögd. De hade med sig en massa gott räkor och bakelser och en fin Kaprifol och ett litet fjärilshus. En väldig kul och rolig eftermiddag blev det. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sanna skruvade i hop Hugos nya stol, så nu har han och Tuva en varsin stol när de kommer och hälsar på mormor och morfar. Sanna plockade med sig lite rabarber hem. 

Vattna blommorna

(null)
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

Marie och jag tog med Tuva och Hugo till landet på lördagen för att vattna i växthuset och på de nyplanterade blommorna. Hugo vattnade en del på sin mormor också till de andras förtjusning. 😂🤣 vi åt pannkakor till lunch och blev det en fina konstverk målade också. 


Julklappen

Så blev det äntligen sommar och jag fick åka till Solliden på Skansen och avnjuta en himmelsk musikalkonsert. En härlig fin försommarkväll med fantastiska artister och bra musik. 
(null)

(null)
Tack Uffe för julklappen ❤️🎅

Bröllopsdag

För 40 års sen i januari träffades Uffe och jag på diskoteket Albertina. Nu firar vi 35 år som gifta. Varje år har jag fått en fantastisk fin bukett med blommor så och i år. Vi firade kvällen på Jesses krog i Kärrtorp med en god middag och en ljuvlig  Gino med glass till efterrätt . Sen cyklade vi hem igen, en mysig kväll med min fina man.  (null)

(null)




Hurra för Hugo

Vår allra finaste charmiga Hugo har fyllt 3 år. 
(null)
Och blev såklart firad av oss alla. Många paket blev det som Hugo öppnade med stor förtjusning och blev lika glad för alla. Nu har han många nya kul grejor att leka med i sitt rum. 

RSS 2.0