Bröllop

Efter veckor av planering och förberedelser så kom då dagen när Sanna och Claes sa ja till varandra i Uppsala stadshus. 
Det var en mycket fin vigsel och en fantastisk fin och rolig bröllopsfest. 
Sanna och Claes hade önskat sig porslin från bruka design så vi gick ihop i familjen och alla lade en slant. Så för två veckor sedan så  åkte jag till butiken och började plocka ihop det vi skulle köpa, efter en stund kom expediten och berättade att på torsdag samma vecka så skulle de ha utförsäljning pga att butiken skulle stängas. Oj nu blev det jobbigt hur skulle jag göra. Jag ringde Marie och frågade om hon hade tid att hjälpa mig. Självklart kunde hon det så på torsdag morgon klockan 7.30 så ställde vi oss i kö utanför affären som skulle öppna klockan åtta. Efter en liten stund kom Moa, hon passade också på att handla bröllopspresenten. Vi handlade massor tallrikar, skålar, stora fat, kannor, och ugnsformar. Det var så himla roligt att kunna handla så mycket. Det blev tyvärr lite tungt för oss att bära men vi kämpade på.  Det blev även lite trångt i de nygiftas skåp. De fick göra en makeover för att få plats med allt det nya. 
I torsdags tog jag tåget till Uppsala och möttes av Sanna och Tuva. Vi tog bussen hem till dem och åt lite lunch. Den var det dags att handla till bröllopsfesten. Vi tillbringade två timmar på Ica maxi en timme på systemet innan vi kunde fara hem till dem igen och sätta igång att laga pajer och göra sallader. Jag lovar att jag var trött när jag gick och la mig jag fick låna Tuvas säng att sova i. 
 Fredagen så fixade vi lite mer mat och sen åkte vi och hämtade tårtorna som Sanna hade beställt. Sen så var det dags för brudbuketten som jag trodde Sanna hade beställt men som jag fick den stora äran att göra. Så vi shoppade loss i blomsterbutiken Sanna och jag.  Det var väldigt roligt. Under tiden som vi plockade blommor så bestämde jag mig för att Sanna skulle få sin brudbukett av mig. Det kändes så fint att få göra den. En speciell känsla och vilket förtroende hon har för mig. 


Nu var den den stora dagen inne, på förmiddagen kom Sanna och Tuva till vårt hotellrum där hennes fina klänning väntade på henne. Den som (Uffe och jag har haft hängande på vår sovrumsdörr ett par veckor nu.) efter en stund kom Marie och bästa vännen och brudtärnan Carro och hjälpte Sanna att klä sig till brud. Det var ett par speciella timmar när vi gjorde i ordning oss tillsammans och hjälpte varandra med smink och hår. Nästan lite filmkänsla. Men så gick tiden plötsligt väldigt fort och vi fick brått att bege oss till stadshuset. Där sammanstrålade vi med all släkt och vänner och brudparets bröllpsvittnen Marie och Carro fick skriva under vigselbeviset innan det var dags att gå för Sanna och Claes att vigas. Tuva bestämde sig för att hon också ville vara med sin mamma och pappa när de sa ja till varandra.  

Efter vigseln så åkte vi till Stabby prästgård och firade brudparet med massor av god mat och dryck. Fina tal och sång och musik av Marie, Johan och Kjell. Jag sjöng Nils Ferlins visa i folkviseton med lite stöd av Tuva. 
Efter maten så var det dags för brudparet att skära tårtan och provsmaka den.  När vi andra fikade och lät oss väl smaka av det ljuvligt goda tårtan så öppnade Sanna och Claes alla sina presenter. 

Marie skötte sitt toastmaster uppdrag så himla fint. Marie och Pär turades om att filma under festen. 

 Moa och Tuva fotograferade.  
 
Det ett bröllop som alla kunde vara med på ung som gammal. Den äldsta personen var Claes morfar Olaf som snart blir 90 år och den yngsta var en två veckors liten pojke.  Tuva och hennes kusiner hade plats och möjlighet att kunna springa omkring och ha roligt. 

Lite senare på kvällen blev det lite roliga lekar som brudparet fick vara med om. Sanna fick känna på fem av killarnas ben med förbundna ögon för att lista ut vilket ben som var Claes. Det klarade hon utan problem. 


Lite senare fick Sanna en överraskning när några av hennes kollegor kom inspringade och körde ett sång och dansuppvisning för henne. Jättekul! De stannade och åt lite tårta och sen drog de vidare. Uffe och jag åkte till hotellet vid halvelva men ungdomarna fortsatte festen och dansade och hade jätteroligt. 

På bättringsvägen

Tidigt i tisdagsmorse så vaknade  jag med en konstig känsla i magen. Snabbt upp och ut i badrummet... Jag har fått maginfluensa. :-(  skit också. Två dagar i sängläge med hög feber kräkningar och blää. Men jag är tacksam över att det kom den här veckan och inte i nästa för då hade jag fått lite lätt panik tror jag. Nu ska jag i alla fall hinna pigga på mig till bröllopet nästa helg. 
Nu sitter jag och tittar gamla avsnitt av trädgårdsprogram och drömmer om våren när jag får ge mig ut i min trädgård och gräva och så. 

Alla hjärtans dag

Varför går helgerna så fort? Kan det vara för att jag alltid försöker hinna med så mycket tro. Hur som helst helgen har varit jättebra som alltid när jag får möjlighet att träffa Tuva. Igår mötte jag henne och Sanna i stan för vi skulle köpa något till Cecilia som har räddat Sannas brudklänning. Vi köpte ett fint vin och chokladpraliner på Chokladfabriken till henne. Så passade vi på att fika där också. Tuva åt med stor förtjusning upp det mesta av min bakelse. Sen gick vi runt på stan en stund innan vi åkte hem och åt middag som Uffe hade lagat, ugnsstekt röding med pepparrotssmör och potatis det var underbart gott. 

Sen provade Sanna klänningen och Cecilia nålade och sydde in den lite till. Marie kom en stund också och lånade madrass och min dator sen satt vi och pratade och hade en mysig kväll. I morgon åker Marie till Härnösand igen för ett par dagar på skolan där. 
Jag har städat och gjort fint hemma bytt färg i vardagsrummet nu är det inte julrött längre utan turkost. Jag fick kuddarna och filtarna som vi köpte till Maries lägenhet när vi stylade den inför försäljningen. Pär har varit på Claes svensexa i helgen så jag passade på att städa och fixa i hans rum också och har hängt upp nya gardiner där. Han kände nästan inte igen sig när han kom hem. 


Idag har Uffe och jag haft en hel dag tillsammans vilket inte är så vanligt under handbollssäsongen. Vi tog en långpromenad i skogen med Ida och sen gick vi hem och fikade. Jag har gjort lite fler servettringar nu är det inte så många kvar att göra. Sen har jag funderat på vad jag ska prata om när jag ska hålla tal på bröllopet. När jag hade lagat middag, bakat fröknäcke och chokladkakor så hade jag tänkt att åka hem till mamma en stund på kvällen men vi enades om att det var bättre att jag kom en annan kväll. Det var faktisk ganska skönt att bara vara hemma en hel söndag. 

Mer fuktskador

Jag kände mig så glad när jag gick från jobbet i fredags nu hade alla arbetsgrupper flyttat in i sina rum och det började bli lite ordning och vi kände att nu kan vi börja jobba framåt. Visserligen hade det upptäckts mögel i ett av rummen och soprummet så där hade de börjat riva upp men men det var bara där trodde vi. Idag har man gjort nya upptäckter. Våra nyrenoverade och precis i ordningsställda verksamhetsrum och korridoren visar spår av fuktskador. I morgon river de upp hela hundrummet. Åh man blir så himla trött och less. 


SöndagsbioIgår gick jag och Ida en lång och avkopplande promenad. Det var milt och skönt med en liten våraning i luften. Vi stannade och tog en fika vid Brotorpet. 

Därefter knåpade  jag ihop femton servettringar till bröllopsfesten nu är det bara 20 kvar. På eftermiddagen gick Pär och jag på bio och såg Starwarsfilmen.  Spännande och välgjort även om mycket känns bekant från tidigare filmer. 

RSS 2.0