Sömnig 😮

SĂ„ himla trött efter jobbet idag, gĂ€spade mig hem hela cykelturen. BĂ€sta mannen hade lagat middag sĂ„ det bara var att sĂ€tta sig att Ă€ta. HĂ€rligt! TĂ€nkte sĂ€tta mig i soffan men insĂ„g att dĂ„ skulle jag somna klockan sex. NĂ€ jag vek tvĂ€tt, bakade en limpa, betalade nĂ„gra rĂ€kningar, deklarerade och satte igĂ„ng att sy ihop min stickade vĂ€st. 
(null)

(null)
Men nu ska jag sova och förhoppningsvis bĂ€ttre Ă€n natten innan dĂ„ det bara blev nĂ„gra timmars sömn. 


VÄren Àr hÀr

En hĂ€rlig dag, jag cyklade ivĂ€g och trĂ€nade pĂ„ fm, köpte pensĂ©er och pĂ„skliljor och packade försiktigt ner allt cykelvĂ€skan. Solen sken, ett hĂ€rligt vĂ„rvĂ€der. PĂ„ vĂ€gen hem stannade jag till vid Brotorp stugan och köpte en kaffe och satt sen dĂ€r och njöt av vĂ„rsolen. Men jag saknade Ida vĂ€ldigt mycket dĂ„. För hon och jag brukade alltid gĂ„ dit och fika  och dela pĂ„ en vĂ„ffla. 
(null)


Hemma igen sĂ„ stĂ€dade jag balkongen, hĂ€mtade balkongmöbler frĂ„n kĂ€llaren och gjorde fint med vĂ„rblommor. Sen kom PĂ€r pĂ„ middag, lasagne med kladdkaka till efterrĂ€tt. 
IgÄr hÀngde jag med Marie och Alex hela dagen. Vi var först i TÀby, Marie skulle byta batteri i sin telefon pÄ Apple store. Vi Ät en supergod lunch dÀr. Sallad med kallrökt lax. SÄ gott! (null)
PĂ„ vĂ€gen tillbaka stannade vi i Maries favorit butik och handlade lite nytt till korttillverkning. 
Marie gör ett fint litet lĂ„dkort till Hugo och jag gjorde ett lite pĂ„skinspirerat kort. 
Vi grillade pĂ„ kvĂ€llen för det ska man göra nu nĂ€r vĂ„ren Ă€r hĂ€r, sĂ„ vĂ€ldigt gott. 

Barnvakt

SĂ„ roligt det var att fĂ„ rĂ„ Tuva och Hugo alldeles sjĂ€lv, medans förĂ€ldrarna var pĂ„ fest. Vi lagade mat  tillsammans och de tyckte att det var gott. + poĂ€ng till mormor 😀 efter lite  lek och bus var dags för pyjamas  och tandborstning. Sanna och Claes hade gĂ„tt igenom kvĂ€llrutinen men ocksĂ„ sagt att det kunde strula lite vid nattningen. SĂ„ jag var lite förberedd. Vi la oss och jag lĂ€ste och lĂ€ste den ena boken efter den andra men sen sa att nu ska vi sova. Jaha sa sa Hugo dĂ„ slĂ€cker vi lampan. Sen till min stora förvĂ„ning sĂ„ lĂ€gger sig Tuva tillrĂ€tta och somnar och Hugo gör likadant. 
PĂ„ söndagen Ă„kte vi till fyraH gĂ„rden i GrĂ€nby och tittade pĂ„ djuren och fikade ett mysigt avslut pĂ„ en fin helg med mina exemplariska barnbarn ❀ (null)


Lördagspyssel

Förmiddagen lilla projekt
 skruva i hop en pyttebyrĂ„ till alla smĂ„prylar i badrummet 
(null)

(null)
Nu  Ă€r jag strax framme i Uppsala efter diverse byten pga av banarbeten. Jag har fĂ„tt Ă€ran att vara barnvakt till barnbarnen ikvĂ€ll. Det ska bli mysigt. 

En paus frÄn vardagen

En hemsk vecka😱 jag följer spĂ€nt nyhetsrapporteringen och lider med alla drabbade i kriget. Till rĂ„ga pĂ„ allt sĂ„ har Syrran diagnostiserat med Lungsjukdomen KOL sĂ„ himla trĂ„kigt jag tycker att det rĂ€cker med det som  Ă€r för dem. 
Men Uffe hade ingen handboll i helgen sĂ„ jag bokade en övernattning pĂ„ Friibergs herrgĂ„rd och det var helt underbart. SĂ„ mysigt stĂ€lle det kan jag verkligen rekommendera inte sĂ„ flashigt men med fantastiskt personal och sĂ„ otroligt god mat. SĂ„ hĂ€rligt att bara fĂ„ rĂ„ om varandra. Ett stopp hos barnbarnen blev det ocksĂ„ innan vi for hem till Bagarmossen igen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Gömma nyckel

En svĂ€ng till stugan i söndags för att förbereda för sotarens besök under veckan. Till min stora glĂ€dje följde bĂ„de Marie och PĂ€r med. PĂ€r övningskörde bĂ„de dit och hem. Superbra! Bara han tar tag i teorin och halkkörning sĂ„ Ă€r inte lappen lĂ„ngt borta. Vi hade det sĂ„ mysigt, solen sken och vi satte oss i lĂ€ och Ă„t lunch. PĂ„ vĂ€gen hem stannade vi i Uppsala och hĂ€ngde lite med dem. SĂ„ kul att fĂ„ vara med alla mina ungar.  (null)

(null)

(null)
Marie och jag hade en fin dag pĂ„ lördagen med. Vi var till en sportaffĂ€r och hon köpte praktiska vantar att jobba i. En kort promenad vid Vinterviken i vĂ„rsolen innan vi handlade pĂ„ Willys och for hem till Bagis för lite kort tillverkning. SĂ„ himla roligt och kreativt att göra fina födelsedagskort med Marie. 
(null)


RSS 2.0