Nöjd med min helg

Äppelmos blev det och en äppelkaka till fika när Marie och Alex kom över en sväng och lite jordgubbssaft från förra sommarens gubbar som jag tog fram när jag rensade ur frysen. På förmiddagen tog jag en promenad till veterinären i Kärrtorp och hämtade en liten låda med Ida i. Det var väldigt jobbigt och sorgligt. När jag stod och väntade på T banan så rann tårarna. Vi har gjort i ordning en fin plats på landet och tanken är att vi ska samlas hela familjen och begrava henne där. 
Söndagen ställde jag klockan för att skjutsa Uffe till flemingsberg där han hade några tidiga matcher på fm. Sen styrde jag mot Uppsala, väl framme stannade jag till i Gränby centrum  för att handla efter en trekvart hade jag köpt en ny jacka, tre par jeans och en leksak till Hugo och lite lunch till mig. Jag kände mig såå effektiv😜 Skönt med hela jeans, de jag har har jag lappat och lagat men fick inse att de håller inte ihop längre. Sen letade jag reda på Sanna som stod  på gårdsloppis och sålde kläder och lite annat. Jag höll  henne sällskap i ett par timmar tills det var slut och dags att packa  ihop. Sanna fick ihop lite över tvåtusen väl värt jobbet att plocka ihop och prismärka  allting. 
Söndagkvällen tillbringade jag hemma hos Pär, jag blev bjuden på jättegod middag parmainlindad kycklingfilé, ris och mozzarella sallad. Jag låg i hans soffa och tittades när han lagade mat och fixade i ordning. Väldigt mysigt. 
(null)





Hösten närmar sig

Det var så härligt att komma till landet på fredagkvällen förra helgen och njuta av solen och som det känns idag denna regniga lördagmorgon så var det nog den sista sommarkvällen på ett tag.  (null)
Så jag brydde mig inte om att åka till landet idag. Lite skönt att vara hemma i stan en helg också. 
Jag blev tillräckligt blöt under övernattningen med jobbet på Kärsögården, fast vi hade kul. Det är alltid roligt att göra något utöver den vanliga jobbrutinen och alla uppskattar det så mycket. 
Igår eftermiddag var syrran här och hämtade sina tights som jag har sytt under veckan och så fick jag massor av äpplen som jag ska ta hand om idag, koka mos och göra äppelkaka. 
(null)
Förra lördagen var vi på födelsedagsmiddag i Uppsala vi firade Claes och så träffades vi alla i familjen Nordqvist för första gången sen pandemin bröt ut. Det var roligt och flickorna Matilde och Malin hade ränt i höjden sen vi sågs sist. Men inga bilder tog jag denna gång bara på Claes whiskeyflaska. 😁
(null)


Försöker hålla kvar semesterkänslan

Det har varit fina sköna varma kvällar under veckan som jag har försökt ta vara på. En långpromenad med grannen Linda på tisdagen, middag hos syrran och Janne i Hemfosa på onsdagen. När vi åkte därifrån mätta och belåtna så hade vi med oss blåbär 🫐 nästan färdig vinbärssaft som jag kokade på torsdagskvällen efter att jag hade varit på Ikea och handlat flaskor, servetter och ramar. 
(null)

(null)

ikväll blev det ett besök hos Bosse för att köpa ett litet träd till Idas viloplats på landet. 
Vi hade tänkt äta något gott vegetarisk men tyvärr fastnade vi i köer på vägen dit pga trafikolyckor. Så när vi var framme var maten slut. Lite snopet då jag hade pratat så mycket med Uffe om den goda vegbuffen. Det blev middag på Max istället inte vad jag tänkt men jag blev ju mätt i allafall. 
Nu är vi snart framme på landet och nu väntar en skön helg. Kanske barnbarnen kommer 😊
Förra helgen var vi hos Tant B och fikade hon hade bullat upp som vanligt trots sin värk. Vi fick munkbullar, paj och kakor jättegott 🤤 (null)

 med hos hem fick vi fina raggsockor till Tuva och Hugo som hon hade stickat. De lämnade vi, när vi stannade till i Uppsala på vägen hem och Tuvas tomatplanta som hade blivit jättestor efter några veckor i mitt växthus. 



Fyra veckor semester.....


Söndagkväll i morgon är det dags att ställa klockan igen och gå till jobbet. Det har varit fyra underbara, härliga, roliga  och intensiva veckor.  Nu sitter jag på balkongen i solen och skriver med fötterna i fotbad för att det ska tillbaka till fina stadsfötter, kan bli svårt men får jobba lite på dem och sätta på det nya nagellacket jag köpte när jag var i Sala i onsdags. Nyafina Schollgympaskor köpte jag också samt nya regntunnor till stugan. Man blir i högsta grad medveten om vikten av att samla in vatten efter de senaste veckorna med alla soliga varma dagar. Nu i veckan regnade det lite så tunnorna fylldes på. Imåndags träffades vi äntligen efter alldeles för många år. Gunilla och Lasse kom med sin fina husbil och hälsade på oss. Så himla roligt och fast vi inte har setts på så länge och haft väldigt lite kontakt så var det som att vi träffades förra veckan vi tog liksom bara vid där vi slutade sist. 
Vi blev lite oväntat barnvakt åt Hugo och Tuva för Sanna och Claes hade hittat en bil i Eskilstuna som de ville provköra. Till kvällen kom de glada tillbaka och hade köpt bilen. Jätteroligt. Och vi hade så roligt med barnen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tisdagsförmiddag åkte de vidare till Arboga men vi kom överens om att ses för en middag när de kommer till Stockholm nästa gång. När de hade åkt så tog Uffe en cykeltur och jag la mig i hängmattan så himla skönt. Jag gjorde inte många knop den dagen ska jag säga, lite trött efter helgens roligheter. Men på onsdagen var det full fart igen, jag bakade lite till det årliga sommarfikat med tant B. Därefter blev det som sagt en tur till Sala. 



(null)


På torsdagen fick vi se nya bilen för då kom Claes och lämnade av sin lilla familj för att åka vidare till Falun och den årliga träffen med sina kompisar. 
Vi fick rå om Sanna och barnen ända tills idag då vi testade hur mycket man kan få plats i vår nya bild och körde hem dem till Uppsala.  Vi hade det så mysigt synd bara att dagarna går så fort. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi hämtade sand hos grannarna och fyllde nya sandlådan, bakade kaka, skördade zucchini, socker ärtor och tomater, vattnade, diskade, busade, och fixade nya ben till utebordet och hade det väldigt kul. Uffe gjöt för ny grindstolpe och satte tillbaka grindarna igen. Tuvas byxor hon beställde i början av  sommaren blev färdigsydda och Sanna fick ett nytt bältesskydd för hon glömde sitt i deras gamla bil. 
 Nu är fötterna fixade och fina och jag ska äta lite glass och kolla på barnmorskorna i East End. En skön avslutning på semestern. 


RSS 2.0