Första semesterdagen

I helgen så kom äntligen sommarvärmen i lördagmorse åt jag frukost ute för första gången den här sommaren. Hängmattorna är uppsatta och Uffe har byggt en fin sandlåda till Tuva som vi  ska placera på något bra ställe och fylla med sand. I veckan kommer lekstugan. Uffe och Pär var i väg och köpte virke till tvättstugan som ska få nytt tak och golv. Så det kommer att finnas att göra på den här semestern också. 
 Idag har jag gjort det jag brukar göra när min semester börjar, varit på bibblan och lånat en trave med böcker. Jag hittade flera nyutkomna böcker. Sen har jag åkt fram och tillbaka till Bilia i Nacka för att bilen skulle få en ny ratt. Kollat runt på rean och köpte ett par byxor till mig som passade mamma bättre upptäckte vi när jag var hemma hos henne och fikade. I morgon ska jag packa bilen med kläder, blommor, symaskin, tyg, böcker,  hundmat och Ida och åka till landet. Men först ska jag träffa syrran och plantera blommor på kyrkogården och sen ska vi gå och fika på Paus i VH. 
Det är så härligt nu alldeles i början av semestern. Jag njuter av den känslan.  Uffe jobbar några dagar till och på lördag cyklar han till Uppsala där jag möter honom. Igår cyklade han till Uppsala från landet och så har han bestämt sig för att cykla Vätternrundan nästa sommar. Heja! 

Midsommar

Årets midsommar kommer nog att gå till historien som en av de regnigaste i allafall i Stockholmstrakten. Hos oss kom det inte en droppe på hela helgen. Trots att regnmolnen hängde mörka över oss. Vi satt till och med ute och åt vår midsommar lunch, inte för att det var så speciellt varmt men det hör liksom till att man sitter ute då. 

En promenad till hembygdsgården och tittade på dansen runt midsommarstång en. 

På em planterade om alla mina fina pelargoner son jag köpte hos Sune i våras och svärmor putsade våra köksfönster, för man kunde absolut inte ställa in blommorna med oputsade fönster enligt kära svärmor.


Lördagmorgon vaknade jag med migrän  så den dagen blev det inte mycket fixat i trädgården men desto mer idag. Jag vaknade tidigt som vanligt på söndagarna. Jag har hållit på hela dagen ..... Plockat och fixat, jag var ner till Ica och köpte jord och fick med mig två lådor blommor som skulle slängas för de var alldeles uttorkade. De har jag planterat i stora krukor och de har fått mycket vatten så de ska nog klara sig. Jag har sått sockerärter och satt potatis , lite sent men det har ju varit så kallt. Sen har jag gjutit lite cement bl.a. två rabarberfågelbad, ett ska vår nya granne Yvonne få för jag fick två helt oanvända och fantastisk fina trasmattor som förra grannen tant Ebba har vävt. De blev jättefint i vårt lilla  vardagsrum. 
Nu är vi åter i stan och det är bara en vecka kvar att jobba. Härligt!


Äntligen är sommaren här

Nu är det söndag kväll och jag sitter och funderar över veckan som har varit.... Dagarna går så fort och det är så roligt att jobba nu. Måndagkvällen tog jag en cykeltur till bibblan i Sickla, tisdagkvällen hade jag picknick vid Söderbysjön med Ronja och Uffe sprang Bagisloppet. Onsdagen var vi hundvakt till Tyra och fikade hemma hos Marie som hade gjort en jättegod rabarberpaj. På torsdags kom äntligen sommarvärmen.... Och på kvällen kom bästa vännen Lena och fikade och vi hade en rolig kväll med mycket prat och skratt. Efter jobbet på fredagen åkte jag till mamma och hjälpte henne att fixa på balkongen. I går gick jag upp tidigt och packade ihop det jag skulle ha med till landet. Jag tänkte det varbraattkomma iväg tidigt innan det blev för mycket trafik med tanke på prinsbröllopet. Sen var jag nästan hela dagen i Uppsala. Sanna, Marie och jag tog en tur till Gränby och gick runt där och kollade sommarrean. Jag köpte två par sommarskor och lite annat. Efter lite lunch och nöjda och glada över våra inköp åkte vi och hämtade Claes och Tuva och åkte till ICA maxi där Sanna och Tuva vecko handlade medans Claes och jag övningkörde. Idag har jag haft en jätteskön dag jag har gått omkring och fixat och donat i trädgården, det har varit så avkopplande. Jag hade inte alls lust att åka hem så jag stannade ända till kvällen. När vi skulle åka så började det att störtregna så då kändes rätt ok ändå. Det har faktiskt varit lite skönt att vara själv på landet. Uffe dömer Eken cup och Pär har varit hos en kompis hela helgen. 

Bästa moster

Sötaste prinsessan

Precis nyutslagenJag längtar efter sol och värme

Jag blev så glad i fredags, äntligen lite sommarvärme. Äntligen kan man vara barfota och ha sandaler utan att frysa. 

Men glädjen blev kortvarig på lördagen var det regnkappa och gummistövlar som gällde. 


På Nationaldagen gick jag runt i min trädgård och plockade en blågul blombukett och tänkte på hur bra och fint vi har det i vårt land. 


Lördagsförmiddagen tillbringade jag i vår sköna soffa och läste en spännande deckare. Efter lunch tröttnade jag och gick ut i trädgården trots det regniga och blåsiga vädret. Jag hämtade en säck med cement och gjorde betong krukor, små grodor, gångplattor och diverse annat. 

Idag har vi varit riktiga arbetsmyror Uffe och jag. Vi var uppe tidigt och satte igång, Uffe började med att plocka upp alla grenar som hade blåst ner och klippte sen gräsmattan och jag gick runt med grästrimmern och slog där man inte kommer åt med gräsklipparen.   Jag har klippt ner en del av snöbärshäcken som jag blev tokig på för den sprider sig överallt. 
Min kära hammock har fått flytta ur förrådet och trädgårdsmöblerna också. 
Det blev så fint nu väntar vi bara på sommarvärmen. 

RSS 2.0