Konst eller

Söndagkväll..  idag mötte jag Cecilia och så gick vi och beskådade alla konstverken på Liljevalchs fast några var mest konstiga. 
(null)
En söndertäljd skolbänk
(null)
Vacker!
(null)

(null)
Tovad dam. 
(null)
Garntavla
(null)

(null)
Återbruk av prydnadssaker
(null)

(null)
Pyrografi
(null)
Den här var en bit vitmålad wellpapp med några träbitar och snören på. Konst?
Det är alltid lika kul att träffa Cecilia och vi pratat på hela  tiden om det senaste som har hänt men mest om  barn och barnbarn. 
Igår var jag till Farsta och hjälpte syrran att prova byxor.  En härlig solig långpromenad i skogen med Ida och Uffe blev det också. Men mest har jag läst faktiskt, så glad att jag har fått tillbaka läslusten. 

Tuva 6 år 🎁🎂

Idag firade vi prinsessans sjätte födelsedag. Så fin och med en klassisk sexårsglugg. 
(null)
Den fantastiska Tårtan!! 
(null)
Moster hade köpt ett kul spel. 
(null)

(null)
Lite mys med Hugo ❤️ också såklart. 

Ett år till

Jag funderar på det här med ålder, av någon anledning kan jag inte riktigt förlika mig med att jag har fyllt 57 år. Siffrorna talar om att jag är äldre men så känner jag mig inte. Men det väl så man är väl inte äldre än vad man gör sig och egentligen är det ganska oviktigt så länge man orkar gå upp varje morgon och glädjas åt ännu en dag. 

(null)

Hur som helst det är alltid kul att bli i hågkommen och firad med blommor och presenter.  Det är bra att önska också för jag fick något som jag verkligen ville ha och behöver, ett  höj och sänkbart bord. Perfekt när jag ska klippa till tyg eller stå och jobba med något annat projekt. Två böcker fick jag också, en tacksamhetsbok från Marie, som man skriver i varje kväll. En roman från syrran som jag ska börja läsa i kväll. 
När mina kära hade åkt hem, mätta på kakor och tårta så tog jag en långpromenad med Ida och så avslutade Uffe och jag födelsedagskvällen med att gå ner till Bagis kvarterskrog Centan och äta en god middag. Regnbågsfile, fänkål, potatis och saffranssky. Mums!
Det blev en fin dag trots att saknaden efter mamma fanns där hela tiden. Det  var som att jag väntade på att hon skulle höra av sig.  Det blev med ens väldigt påtagligt att mamma faktiskt är borta. 

Måndagsmys...

Jag har varit hos frissan, snygg i håret!😀 Nu en skön stund med fotbad och fixa till naglarna. Måste ta hand om sig när åren går 😉 

(null)



Till Nynäshamn

Åh det var alldeles för längesen... Men idag var vi och fikade hemma hos Marie och Alex. Marie hade bakat en supergod cheesecake. Sen satt vi där och pratade och hade det mysigt.
(null)

Vi passade på att gå upp för alla trapporna till vinden och hämta barnens gamla skrivbord. Nu är det tillbaka i bagis igen och får bli mitt sybord. 
Uffe och jag stannade till vid Nynäs rökeri och köpte varsin rödingfilé som blev en väldigt god middag med pressad potatis och romsås. 
Det är väldigt skönt att vara ledig😀

Ett lugn nyårsafton

Tack och lov så var det betydligt mindre smällare och raketer det här nyåret. Så Ida hade det ganska ok, blev lite jobbigt vid tolvslaget bara. Då låg hon i mitt knä med filt över. Men tidigare år har det verkligen varit jättejobbigt för henne. 
Vi hade det också lugnt, vi skulle ju egentligen firat med syrran och Jan men syrrans förkylning satte stopp för det. Synd om dem som missade nyårsmaten. Hälleflundra med vitvinsås och creme brulée. Pär kom hem för att duscha innan han skulle vidare på nyårsfest i Hammarbyhöjden   Så han satt med och åt också men inte vår mat , nä det blev årets sista hamburgare med pommes från bagisgrillen. 
Sen satt vi varsin soffhörna och väntade på tolvslaget.... det är så märkligt att vara vaken till 12 är ju inte något problem, när jag läser en bra bok eller tittar på en spännande serie, men på nyårsafton. Då är jag så trött och vill gå och lägga mig. Men hur som helst vi höll oss vakna och skålade in det nya året. 
På nyårsdagen rensade jag ut bland mina kläder och flyttade in det som blev kvar i Pärs garderob som han lämnade kvar. Vilket jag är glad för, det blev så himla bra. 

(null)
Så lagade jag soppa på en spik dvs av det som fanns hemma. 
(null)

Den 2 januari, årets första semesterdag. Tvättstugan bokad till kl 7 . När tvätten var tvättad åt jag lite lunch och sen gick vi en tvåtimmars långpromenad med Ida. Skönt att röra på sig. Det blir lätt för mycket av det goda vid jul. Men nu ska det bli andra bullar, goda föresatser som alltid vid ett nytt år. Men faktum är vissa saker mår jag bättre av att inte äta. Så mindre av det och att komma igång med lite träning, nu har jag faktisk inga  ursäkter, tyvärr. 


RSS 2.0