Mors dag

(null)
I morse när jag gick upp så hade den första pionknoppen slagit ut så jag tog den och gjorde ett blomarr till mamma.
 
Så här fint var det i skogen på morgonen när Ida och jag gick en sväng. 
(null)
 Vi har haft ännu en skön helg på landet, vi har fixat i trädgården. Uffe har fyllt på jord i pallkragarna och jag har sått grönsak och blomfrön. 
Lite fix med diverse proppar har vi hunnit med också. Uffes öron är renspolade och avloppsbrunnen är rensad. 


Ute och cyklar

Jag kom hem efter jobbet och möttes av den här lappen. Min kära man snart 60 år ja men jag cyklar till Bromma en sväng och vi bor i Bagis det är ju inte precis grannförorten❤️

(null)

I måndags var han också ute och cyklade och blev biten av en hund så den kvällen fick jag köra honom till akuten för omplåstring och en stelkrampsspruta. Men ikväll kom han hem utan några men😀
(null)


Ljuva syrener

(null)
Ännu en fantastisk varm och solig helg. Uffe och jag har varit ute hela dagarna och donat i trädgården. Uffe har klippt gräsmattan. Fyllt igen den gamla dammen och  sått ängsfrön där. 
(null)
Jag har planterat jordgubb och smultron plantor framför hallon och vinbärsbuskarna. En egen liten odlingslåda till Tuva har jag också gjort i ordning där hon kan så det hon vill ha. 
(null)
Igår tog jag några fina stjälkar av rabarberna och gjorde en paj. Mums😀
(null)

(null)
Helgen avslutade vi hos Uppsalafamiljen där vi blev bjudna på en jättegod middag. 
Tuva cyklade till Ica med mig och handlade mathavre som hon stolt hade i cykelkorgen när hon cyklade tillbaka. Hon är så duktig och har koll på bilar och övergångställen. Sen låste hon fast sin cykel så ordentligt i cykelstället på gården. 
(null)
Vi kollade på Tuva när hon tog sitt kvällsbad innan vi åkte hem till stan och en väntande arbetsvecka. 

Lars Lerin

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På jobbkurs i stan idag! Efter den passade jag på att gå till Liljevalchs och se Lars Lerin fantastiska akvareller. Invigning idag😀

(null)
Det är finast nu

Mellan hägg och syren... vi har haft några fantastiska dagar och verkligen njutit av våren och sommarvärmen. Alla blommor och tomater är planterade, det kommer att bli så fint. Några blommor fick följa med till stan, jag vill ha det blommigt på balkongen också. 
(null)

(null)
Hejdå landet, vi ses på fredagkväll 😀

13 maj, 19+ morgonkaffe på trappan. Njuter av ☀️och livet

(null)


Mera blommor

Idag var det Sannas tur att shoppa loss bland alla blommor i 
Vinnersjö. Massor av fina sommarblommor i olika rosa nyanser att fylla sina blomlådor med. 
Sannas svägerska Lena och hennes mamma följde med och handlade också det börjar bli en liten tradition. Kul! 🌺🌸
(null)

Blommor och bär

Det är alltid lika kul varje vår, att åka till Vinnersjö. Fyra växthus fulla med plantor. I år blev det dock lite annorlunda då jag helst inte ska lyfta och bära tungt. Jag plockade de blommor och grönsaksplantor jag skulle ha och Uffe ❤️ lyfte och bar. Sen packade han in allt i bilen. 
(null)

(null)

Idag har Uffe tagit sig an sitt andra trädgårdsprojekt att gräva upp och ta bort hjärtbergenian som han av någon anledning inte gillar. Sen grävde han upp hela den rabatten och hällde i ny jord och planterade vinbärsbuskar och hallon där. 
(null)

(null)

Jag gjorde rent växthuset och planterade blommor. 
(null)

(null)

(null)

Hängmattorna är på plats och snart kan jag skörda rabarber till en paj. 

(null)

(null)

Två härliga soliga majdagar, lite blåsigt men varmt. Det är så himla skönt att få vara här och gå runt och fixa i vår trädgård. 
Uffe sågade ner några grenar från häggen som var torra. Det finns fler men vi väntar till den har blommat färdigt. Den doftar så ljuvligt gott. 
(null)


Nästan sommar☀️

Oj vilken varm och solig helg. Så himla skönt😎
Igår åkte vi till plantträdgården i Östervåla och handlade till Uffes trädgårdsprojekt, björnbärsbuskar. Några vinbär och hallonbuskar fick följa med hem också och massor av jordsäckar. En låda snickrades ihop och en stor grop grävdes och fylldes med bra jord. Oj oj vad han jobbade och jag tittade på eller vilade i hammocken. Lite trist faktisk jag vill så  gärna hugga i och jobba i trädgården, men men så småningom ska väl ryggen ha vilat färdigt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lite har jag pysslat med ändå, jag har ritat av hanmocktaket för jag ska sy ett nytt. Sen har jag fixat med de nya madrasserna till soffan så nu är den lite bekvämare att sitta i och även natta över i. 
(null)

(null)

Ja nu är det bara några dagar tills vi är på landet på onsdagkväll åker vi tillbaka och då har nog häggen slagit ut. 
(null)
Fint i Bagis

Efter akupunktur behandlingen igår kände jag mig lite trött och öm i ryggen, så efter frukosten gick Ida och jag en långpromenad. Vi bor bra, så nära naturen det finns så mycket fina promenadvägar omkring oss. 
(null)

(null)

(null)1 maj

I morse var det gråkallt och regnigt, men på em kom solen och molnen försvann. Vi tog en fika med svärmor och sen gick vi en promenad till Ica där hon köpte sig en kvällstidning och en rosa pelargon. Inga-Britt var pigg och glad men lite bekymrad över sin plånbok som har kommit på avvägar. 
(null)
I går fyllde syrran år och vi firade henne hemma hos mamma. Det blev en fin dag. Hon kom hem till mig först och så drack vi te och åt smörgåsar.  Så fick hon prova min symaskin. 😀Mysigt att få rå om henne lite själv. 

RSS 2.0